Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddssingel Championship: Håpløs favorittodds på Leeds

Live: Overgangsvinduet januar 2019

Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Det definitive høydepunktet på fredagens langoddsprogram er åpningskampen til Norge i håndball-VM. De norske guttene møter Tunisia i Herning. Det er også ni andre kamper fra mesterskapet på oddsmenyen. På fotballfronten er det en mager dag. I Chamionship møtes Leeds og Derby County, i tillegg er det én kamp fra spansk La Liga og to kamper fra fransk Ligue 1. Det er også drøssevis med ishockeykamper fra forskjellige europeiske ligaer.

Fredag kan du stikke av med 167 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Tunisia – Norge (Handikap fulltid 6-0) 1,83 – 7,75 – 2,00 B (spillestopp kl. 2025)

Håndball-VM, herrer. Gruppe C. Fredag åpner håndball-VM for Norge i danske Herning. I første kamp venter Afrika-mesterne Tunisia. Det skal være en overkommelig motstander for det norske laget.

Norge spiller i gruppe med Chile, vertsnasjonen Danmark, Saudi-Arabia, Tunisia og Østerrike. De norske håndballherrene skal spille fem kamper på syv dager i den første uken i mesterskapet. Det er et knalltøft kampprogram, så det er viktig å skaffe seg en god start på turneringen mot Tunisia.

Tunisia kvalifiserte seg til VM etter å ha vunnet det afrikanske mesterskapet. De vant noe overraskende mot Egypt i finalen. Nordafrikanerne var med i VM i Frankrike for to år siden også, men den gangen klarte de ikke å gå videre fra gruppespillet.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Wael Jallouz og Mohamed Soussi er de to største profilene i det tunisiske laget. Jallouz har tidligere spilt for den tyske storklubben Kiel, men er nå utlånt fra Barcelona til Füchse Berlin. Soussi spiller for Montpellier i Frankrike. Oussama Boughanmi er en annen spiller Norge må passe opp for. Kantspiller spiller i den hjemlige ligaen i Tunisia.

Den største stjernen i det norske laget er definitivt Paris St. Germain-spilleren Sander Sagosen. Dersom han får et godt mesterskap, tror jeg Norge kan nå langt.

Landslagssjef Christian Berge fikk en bra oppkjøring til mesterskapet. De slo Nederland (36–29) og Island (31-25), og i den siste kampen banket nordmennene Brasil 30–26.

I den kampen var keeper Torbjørn Bergerud fantastisk og hadde 21 redninger. Den norske landslagsmålvakten har ikke vært like god i sin tyske klubb Flesburg-Handewitt.

At Kent Robin Tønnesen forsvant ut av troppen med skade var en strek i regningen. Han vil bli savnet, men erstatteren Harald Reinkind er mer enn god nok til å holde kvaliteten på laget oppe.

Jeg synes det er litt bekymringsfullt for Norge at flere sentrale spillere har slitt med skader i forkant av mesterskapet. O’Sullivan spilte sin første kamp søndag, og Gøran Johannessen har vært ute en stund før VM.

Tunisia er spådd nord og ned, mens Norge som tok sølv i VM for to år siden er en outsider. Åpningskamper er alltid skumle. Det er ofte litt nerver, og lagene trenger innkjøring. Uansett: Dette er en kamp Norge skal vinne.

Spørsmålet er hvor mye, og det tror jeg avhenger litt av om de klarer å tette igjen bakover. Offensivt har Norge vært meget sterke, men forsvarsspillet har vært mer ujevnt.

1,10 i odds på seier til Norge hos Norsk Tipping er uaktuelt, men vi forsøker oss på at Norge vinner med syv mål eller mer. Det gir flotte 2,00 i odds. Det kan spilles som singeltips. Spillestopp er klokken 2025.

Klikk her for å levere dette spillet