Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger et PST som kan følge organisert ekstremisme som truer vårt demokrati – men ikke på denne måten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Om kort tid vil PST legge personvernet til side ved å kneble ytringsfriheten.

Den nye loven vil gi PST muligheter til å kontrollere kommentarfeltene i mediene-bildet og arkivere disse i 15. år.

Avisene selv (mediene) legger klare føringer for presseskikk og varsomhetsplakaten og begrenser direkte angrep på personer!

At PST vil ha tak i mennesker som lever med ekstremistiske holdninger og gir utrygg for bruk av vold og andre angrep på vårt Demokrati (gitt i kommentarfeltene) forstår jeg. Det er viktig å følge med på!!!!!

Men fra det og få muligheter til å lagre all data fra kommentarfeltene i 15. år, tror jeg folk flest vil betenke seg for å ha en mening (uskyldig sådan) om vanlige dagligdagse ting. Også politiske temaer.

Jeg tror PST kommer i konflikt med hva EØS sier i denne saken.

Samtidig tror jeg et juridisk element (behandling) med denne fremstillingen, vil kollidere med personvernet og menneskerettighetskonvensjonens forståelse, for at det vil kneble noe av den eksisterende ytringsfriheten. (slik undertegnede forstår)

Dette innlegget er ikke et forsøk på et angrep mot PST, men et tips for å tilsikte at den legitimiteten ytringsfriheten står for i dag, som gir oss vanlige mennesker muligheter for å påvirke i sunne samfunnsdebatter med kommentarer og innlegg i avisene.

Kommentarer til denne saken