Gå til sidens hovedinnhold

Vi var ikke klar over hvor ille det var. Vi skammer oss over at vi ikke har sagt fra før nå!

– Jeg gruer meg hver gang jeg nærmer meg Skallevoldstranda, sa bussjåføren. 

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Vi blir fotografert og filmet. Videoer og bilder spres på nett og i lokalavisa, sa han og tittet opp mot huset på andre siden av gata. Jeg er redd for å gjøre selv en bitte liten feil, da vet jeg at jeg blir tatt!

Vi var ikke klar over hvor ille det var, før sjåføren kom med hjertesukket denne dagen. Og vi skammer oss over at vi ikke har sagt fra før nå!

Da rundkjøringen med endeholdeplass ble etablert på Skallevoldstranda, var forarbeidet for dårlig. Rundkjøringen var ikke sentrert i krysset. Busslommene var ikke tilfredsstillende, men ble bedre etter hvert.

Den såkalte «Trafikksikkerhetsgruppa til Skallevold Vel» har i to år gitt inntrykk av å representere flertallet av beboerne på Skallevold. Vi er mange som opplever at denne gruppen IKKE har representert oss.

Les også

Ikke alle er misfornøyde med endringene på Skallevold: – Bussen kjørte ofte ut vinterstid og den skapte mye uro i et ellers rolig nabolag

Tønsbergs Blad har ukritisk opptrådt som gruppens mikrofonstativ. Hvorfor har ikke journalistene stilt helt opplagte spørsmål? Handlet motstanden mot endeholdeplassen noen gang om trafikksikkerhet? Er det tilfeldig at noen som engasjerte seg hadde fått sjøutsikten fra boligene ødelagt av busstoppet? Vi er mange som mener at politikerne har blitt lurt av et mindretall som har vært frekke nok til å påstå at de snakker på vegne av «beboerne på Skallevold».

Nå er rundkjøringen borte, og krysset er like uoversiktlig og farlig som før rundkjøringen kom. Rundkjøringen tvang myke og harde trafikanter til å sette ned farten. Nå er det igjen mulig å kappe svingen i full fart!

Les også

Ap-Arve var på befaring i problemkrysset: – Det er sjelden alle parter blir fornøyde

Lenge har vi hatt endestopp for bussene på stranda. Det har vært luksus å få gå inn på en tørr og varm buss og vente der til den kjører. Til tider har det gått buss hvert tiende minutt fra Skallevold. Dette har vi mistet, og dagens busstilbud er det dårligste mange beboere på Skallevold noen gang har hatt. Det er elendig trafikksikkerhet at bussene nå tvingens til å kjøre rundt i de trange gatene for å «ta inn rutetiden», fremfor å stå stille på den tidligere endestasjonen.

Dette viser tydelig at den såkalte «trafikksikkerhetsgruppen» har seilt under falskt flagg. Hva er mest trafikkfarlig: En endeholdeplass der bussene står i ro og tar inn rutetiden, eller busser som tvinges til å kjøre rundt i gatene «for å slå i hjel tiden»?

Vi har tidligere renset og plastret sårene til en syklist etter et ublidt møte med bussen i 30-sonen. Når bussen igjen passerer i denne gata, er vi beredt på å hjelpe til. For å sitere den såkalte trafikksikkerhetsgruppen: I trafikksikkerhetens navn – vi har ingen å miste.

Les også

Naboene jublet over støtten: – Vi håper på en ny løsning snarest

Den eneste fordelen nå, er at vi som bor på Skallevold forhåpentligvis kan kjøre og gå tur forbi dette krysset uten å bli fotografert og filmet. Bussjåfører slipper forhåpentligvis mobbing og videoovervåking.

Det var tydelig i måten gruppen arbeidet på at det var bussen de ville ha vekk. Det har de oppnådd. Nå må folk som vil ta bussen gå mellom 350 og 750 meter fra det gamle busstoppet på stranda. Vi får se hvor mange som tar bilen i stedet. Trafikksikkerheten og busstilbudet er elendig, men pytt, pytt. Sjøutsikten fra enkelte hjem er igjen upåklagelig! Det er bare å gratulere!

Kommentarer til denne saken