Quentin lurer på om du har en ekstra seng

STUDENT: Franske Quentin ønsker seg en vertsfamilie mens han er i Tønsberg dette skoleåret.

STUDENT: Franske Quentin ønsker seg en vertsfamilie mens han er i Tønsberg dette skoleåret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du plass til en utvekslingsstudent?

DEL

Det er den internasjonale utvekslingsorganisasjonen AFS som spør. Hvert år tar de imot studenter som skal bo hos norske vertsfamilier og gå på videregående skole i sine nærområder.

Noen av utvekslingselevene er plassert i midlertidige velkomstfamilier, og AFS er derfor fortsatt interessert i å komme i kontakt med familier som har lyst til å gjøre hverdagen mer spesiell det neste året.

LES OGSÅ: Snart skal Oda Kristine sveve vektløs og møte astronauter hos NASA: – Det er helt rått

– En av elevene bor i Tønsberg og har siden august gått på Greveskogen videregående skole hvor han trives godt. Quentin har begynt å lære seg norsk, å forstå den norske kulturen og få venner, sier Silje Berg Rødal i AFS.

Derfor håper han at han skal få bli i Tønsberg resten av året.

– Quentin er nå på utkikk etter noen som har en ekstra seng og hjerterom som vil dele hverdagen sin med ham, sier Rødal.

LES OGSÅ: Slik får du god økonomi i studietiden

Den franske studenten er én av 128 utvekslingsstudenter fra hele landet som landet på Gardermoen i august.

– Ungdommene skal bli kjent med norsk kultur fra innsiden ved å være elever på videregående skole og bo i norske vertsfamilier. De er 16–18 år gamle, og har tatt det utradisjonelle og modige valget å søke seg som utvekslingselever i Norge.

Man trenger slett ikke være perfekt for å få være vertsfamilie, informerer organisasjonen.

– Det viktigste vi ser etter er en åpen dør, en ekstra seng og motivasjon til å inkludere en ung utvekslingselev som familiemedlem for et år. Man er med på å skape et minne for livet og hverdagen blir litt mer spennende enn den ellers hadde vært, sier Rødal.

Intervju med studenten

Hvorfor ville du komme til Norge?

– Jeg ville til Norge fordi det er et veldig bra land. Folk er glade og entusiastiske. Alle blir akseptert uansett hvilken legning, kropp eller religion de har.

Hvordan trives du på skolen?

– Jeg går på Greveskogen skole i Tønsberg og jeg elsker denne skolen. Den er veldig moderne og vi har masse utstyr for å gjøre en god jobb.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg liker å være i byen når jeg har tid. Tønsberg er veldig fint. Ellers spiller jeg gjerne brettspill med vennene mine.

Har du lært noe norsk?

– Å lære språket har vært vanskelig fordi uttalelsen er veldig annerledes en hvor jeg kommer fra, men en dag skal jeg snakke det ordentlig.

Hva er de største forskjellene mellom Frankrike og Norge?

– Den største forskjellen mellom Frankrike og Norge er maten tror jeg. Vi spiser ikke den samme maten og frokost er ikke like viktig i Norge som i Frankrike.

Hvordan har den første måneden i Norge vært?

– Min første måned i Norge har vært veldig bra. Jeg har oppdaget og blitt kjent med et land jeg ikke kjente fra før. Vertsfamilien min har vært veldig bra, og de har hjulpet meg masse den første måneden. Jeg håper jeg kan finne en familie som vil fortsette å hjelpe meg med å bli kjent med den norske kulturen og en norsk hverdag.

Kilde: AFS

Artikkeltags