Vikingskip-nyheten går verden rundt

SKIP: Dette bildet av vikingskipet er fått fram med bruk av georadar.

SKIP: Dette bildet av vikingskipet er fått fram med bruk av georadar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppmerksomheten rundt funnet av Jellestad-skipet har vært enorm. Nyheten går verden rundt.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Allerede ved 12-tiden mandag, et par timer etter at den første pressemeldinga om funnet av Jellestadskipet gikk ut fra Østfold fylkeskommune, kunne du lese om funnet i tyske og engelske nettaviser. Etter pressekonferansen i fylkeshuset mandag formiddag, reiste flere av de frammøtte til Jellestad for en omvisning på funnstedet, deriblant fylkeskonservator Morten Hanisch.

Fra Russland til Kina

– Nå begynner nyheten å spre seg. Dette tror jeg kommer til å bli lagt merke til verden over, sa fylkeskonservatoren til HA mandag ettermiddag. Og det har han fått rett i.

Norsk institutt for kulturminneforskning har sjekket internasjonale nettaviser og nettsteder. VG har omtalt dette:

– Funnet er omtalt i The Guardian, i National Geographic, i Russia Today, i China Today, i amerikanske Fox News, i tyske Bild-Zeitung, i Thailand, på nederlandske og belgiske nettstedet, og ikke minst i Østerrike, hvor denne georadar-teknologien er utviklet, forteller kommunikasjonsansvarlig Thomas Wrigglesworth ved Norsk institutt for kulturminneforskning til VG.

– Leste 26 utenlandske nettaviser

Ansvarlig arkeolog Knut Paasche ved Norsk institutt for kulturminneforskning sier følgene til HA:

– Interessen er enorm. Tirsdag morgen leste jeg artikler i 26 utenlandske aviser om funnene i Halden. Det viser hvor opptatt verden er av denne historien.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.