Vil du være med å skrive bursdagskort til kongen?

OM SJØFART: Formidler Erlend Tveite ved Slottsfjellsmuseet forteller om Oseberg-funnet for elever og lærere fra Montesorriskolen i Tønsberg.

OM SJØFART: Formidler Erlend Tveite ved Slottsfjellsmuseet forteller om Oseberg-funnet for elever og lærere fra Montesorriskolen i Tønsberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da bør du komme deg på Slottsfjellsmuseet innen torsdag.

DEL

Denne uken foregår det vinterferieaktiviteter på det historiske museet i Tønsberg. Temaet for disse aktivitetene er den lokale sjøfartshistorien. Helt fra vikingtiden og fram til i dag.

Men ikke bare.

Seilerkongen

– Torsdag fyller kongen vår 82 år, I den anledning vil vi denne uken skrive kort til ham. Vi har arrangert det slik at alle kortene blir sendt til Slottet i Oslo, som tar imot dem, forteller formidler ved Slottsfjellsmuseet, Erlend Tveite.

Men vent, kanskje dette også har noe med det maritime å gjøre likevel?

– Seilerkongen, vet du, legger Tveite til.

Og når man skriver kort til selveste kongen, skal det selvfølgelig gå skikkelig for seg.

– Her får man skrive på fine museumskort, og det med gammeldagse splitfyllepenner med ordentlige blekkpatroner, fortsetter Tveite.

LES OGSÅ: Vil fortelle mer om det religiøse middelalder-Vestfold

– Gratis inngang

Tønsberg har en lang, stolt og sentral sjøfartshistorie. Denne historien, helt fra vikingtiden og fram til vår tid, vil det handle om på Slottsfjellsmuseet denne uken.

– Det blir omvisning på museet, vi forteller om sjøfarten om sjøfolkene, hvem de var, hva de holdt på med. Det blir quiz og digitale løyper. Og så kan man få en «tatovering», sånn som sjøfolkene hadde. Og tirsdag er det gratis inngang for alle, understreker Tveite.

Disse barna fra Knappløkken og Fjerdingen barnehager deltar i prosjektet «Mitt Slottsfjell» og var innom museet mandag formiddag. Fra venstre: Antony, Ella, Cathrina, Hedda og Vetre.

Disse barna fra Knappløkken og Fjerdingen barnehager deltar i prosjektet «Mitt Slottsfjell» og var innom museet mandag formiddag. Fra venstre: Antony, Ella, Cathrina, Hedda og Vetre. Foto:

LES OGSÅ: Lena jubler for millioner: – Nå er det bare å sette i gang

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken