For å komme seg ut til Bjerkøy er båten eneste fremkomstmiddel. Det romantiske gamle gårdsbruket er kjærlig ivaretatt av et standhaftig par som bosatte seg her ute. Her skapte mor og far en eventyraktig tilværelse sammen med sine fire døtre, som alle har vokst opp på øya. Det har nok vært noen ganske harde tak til tider – og blant disse var også oppgaven med å ro barna over sundet på iskalde vintermorgener for at de skulle komme seg til skolestua. Det bemerkes at det heldigvis er motor på jolla de bruker vinterstid om isen er usikker. For å bo her ute bør du ha et sterkt ønske å komme tett på moder jord.

Øya har trolig hatt bosetting lenge. Her har det blitt ryddet grunn gjennom århundrer til husdyr og dyrking, – og sjømaten kunne høstes uten å ta mange åretak. Av eksotiske opplevelser kan du i dag faktisk støte på skotsk høylandsfe, som går gressende i denne vakre naturen i sommerhalvåret.

For de som ønsker seg til Bjerkøy en magisk sommerkveld ved havet, er det mulig å få residens i den gamle låven, hvor det er anlagt festlokale og særegne leiligheter til utleie. Et herlig utfluktsmål for aktive barnefamilier som ønsker å oppleve gård, dyr, bading, båtliv, skog og natur. Eller de som ønsker seg fred og ro – vandringer i skog og mark og langs stranden. For en idyll!

God vandring i Vestfolds vakre kystkultur.