BYGGMAGASINET

KAN SMILE: Christian Engebretsen er strålende fornøyd med sin nye brygge i Skjeberg. Nå takker han Kyst og Sjøservice.

Christian fikk drømmebrygga – måtte se til Tjøme-firma

Christian Engebretsen er meget godt fornøyd med den nye brygga Kyst og Sjøservice har anlagt på hans lille sommerøy i Sarpsborg. – Arbeidet er pent utført og alt virker veldig solid, sier han.

Material property, Blue, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Eksisterende brygge var over 40 år gammel. Det var derfor på høytid å bytte den ut før denne sommeren.

– Bryggeanlegget hadde omtrent falt sammen. Etter en søknadsprosess i kommunen fikk vi endelig lov til å rive bestående brygge og bygge en ny, innleder Engebretsen.

Valget falt på Kyst og Sjøservice.

SLUTTRESULTATET: Christian Engebretsen har fått en formidabel brygge takket være Kyst og Sjøservice. Brygga er på 100 kvadratmeter og det skal settes opp et nytt båthus.

Midt i blinken

Han forhørte seg med fire aktører samtidig. Den ene svarte ikke, den andre var for dyr og den tredje kom med et uryddig tilbud.

– Kyst og Sjøservice hadde en god blanding av et ryddig tilbud med en grei beskrivelse av hva de skulle gjøre og en fornuftig pris, forteller Engebretsen.

De har bygget kvalitetsbrygger til både fastboende, hytteeiere og næringsdrivende langs Oslofjorden i over 30 år.

Du kan se at de har tilpasset brygga til terrenget og omgivelsene rundt.

Christian Engebretsen

"

Kyst og Sjøservice AS

  • Etablert på Tjøme i 1990. Har i dag åtte ansatte.
  • Spesialister på skreddersydde bryggeløsninger i tre, stål, stein og betong.
  • Eget verksted, slepebåt og lektere for små og store oppdrag i strandsonen.
  • Kundene er både fastboende, hytteeiere og næringsdrivende langs hele Oslofjorden.
  • Tilbyr også et bredt spekter av andre tjenester innen alt fra håndverkstjenester til sjøtransport og båtberging.

Passer perfekt

Kyst og Sjøservice bygger hovedsakelig faste konstruksjoner til bading og fortøyning, men de leverer også hengebrygger og flytebrygger.

– Vi har erfaring med alle typer brygger og ulike materialer som tre, stein, stål og betong. Uansett hva vi jobber med, blir løsningen skreddersydd eiendommen og bruksområdet, forsikrer Harfallet.

Til tross for at mye av jobben gjøres på verkstedet, krever prosjektet gjerne spesielle tilpasninger ute på kundens tomt før brygga er helt ferdig.

– Det er ikke alt som kan produseres på forhånd. Når vi bygger en brygge rundt et svaberg, er det som regel nødvendig å skjære til delene på stedet for å få den riktige finishen tilpasset kurven på fjellet, sier han.

Den nye trebrygga er på 100 kvadratmeter. Det inkluderer en liten gangvei og en trapp opp til platået. Det skal også settes opp et nytt båthus.

– Du kan se at de har tilpasset brygga til terrenget og omgivelsene rundt. Alt virker veldig solid, i tillegg til at det er estetisk pent. Det ser veldig bra ut, mener Engebretsen.

Smile, Sky, Water, Cap, Travel

TRÅR TIL: Dag Andreas Harfallet, Helle Ottesen og resten av de andre i Kyst og Sjøservice hjelper gjerne deg gjerne med en ny brygge eller andre prosjekter du har i strandsonen.

Ryddig prosess

I bedriftens verksted på Tjøme produseres selve rammeverket til konstruksjonen. Her sveises, galvaniseres og kappes deler av bryggedekket for en mest mulig effektiv montering.

– Selv om det er en trebrygge, er det som regel en stålkonstruksjon i bunn. Vi lager også betongbrygger. Dessuten har vi lang erfaring med steinbrygger som bokstavelig talt bygges stein for stein, forteller Harfallet.

Kyst og Sjøservice har brukt høsten og vinteren, totalt fire måneder, til å bygge brygga.

– Vi har kommunisert både på mail og telefon. Jeg synes kommunikasjonen har vært veldig ryddig. Underveis har det som kjent vært kraftige prisøkninger på materialer, men vi har hatt en fornuftig dialog og funnet gode løsninger på dette underveis, skryter bryggeeier Engebretsen.

Se flere bilder her:

Water, Wood, Plant, Tree

Løser utfordringene

Kyst og Sjøservice starter gjerne prosjektet ditt tidlig, slik at alt er klart til neste vår eller sommer.

– Derfor lønner det seg å planlegge prosjektet ditt allerede på høsten, slik at vi kan gjøre mest mulig klart i løpet av vinteren, oppfordrer daglig leder Harfallet.

Firmaet har lang erfaring med alt fra reparasjon av eksisterende brygger til prosjektering og bygging av nye. De setter tøffe krav til kvalitet, funksjon og utseende. De har høy kompetanse og er til enhver tid oppdatert på gjeldende krav og regler.

– Det er strenge regler for bygging i 100-metersbeltet, og det skal mye til for å få sette opp noe nytt i strandsonen. Mange av prosjektene vi jobber med, krever dispensasjon fra regelverket, påpeker den erfarne bryggespesialisten.

Men det er ikke ulovlig å være løsningsorientert. Stort sett kommer de alltid frem til en løsning som er innenfor regelverket og som passer kundens ønsker.

– Har du noen spørsmål vedrørende nytt bryggeanlegg, så vil vi gjerne høre fra deg, sier han.

Bredt tjenestespekter

Med et eget verksted, sertifisert slepebåt, flere lektere og ikke minst åtte dyktige medarbeidere, har Kyst og Sjøservice det som trengs for små og store oppdrag i strandsonen. I tillegg har de to deltidsansatte som styrker det allerede kunnskapsrike firmaet.

Foruten brygger tar de gjerne på seg andre byggeprosjekter langs kysten. Stålrekkverk, båthus, skifte av tak og andre snekkeroppdrag er bare noe av det de kan gjøre for deg.

De tilbyr også tjenester innen blant annet sjøtransport, moringer, pelearbeider, minigraving og dykking – så vel som vannlevering til sisterner og basseng rundt omkring på Tjøme. I tillegg har de kapasitet til mindre båtbergingsoppdrag.

– Vi er veldig allsidige og stortrives på jobb! Mye av sjarmen er nettopp at vi driver med så mye forskjellig. Vi kan gå fra å lage en brygge til å støpe en trapp til å skifte et hyttetak, smiler han.

Svært behjelpelige er de også.

– Er det noe du er usikker på, eller har noen spørsmål rundt hva som er lovlig og ikke, ta kontakt med oss! Vi svarer på dine spørsmål, avrunder Harfallet.

Vehicle registration plate, Tire, Wheel, Car, Sky, Plant, Window, Tree

TA KONTAKT: Helle Ottesen og Dag Andreas Harfallet oppfordrer deg til å ta kontakt med Kyst og Sjøservice hvis du lurer på noe eller har et prosjekt på gang. De tar kunder langs hele Oslofjorden.

Kontakt

Adresse:
Østveien 533, 3145 Tjøme

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 - 16:00

Telefon: 918 39 625
E-post: [email protected]

Alle foto: Johanne Holm Pedersen