BYGGMAGASINET

i Tønsberg 2020

Luisabygg-10.jpg

Far og sønn har spikret karrieren i tradisjonelt håndverk

Tore Antonio Luisa har drevet i byggebransjen store deler av sitt liv. Han trives godt i bransjen og satser på seriøse tømrere med erfaring, samt unge og fremadstormende tømrere. Lærlinger er viktig for fremtiden, og nå er han godt fornøyd med at sønnen Tord følger i hans fotspor.

Luisa Bygg - logo.jpg

ANNONSØRINNHOLD FRA

Den 22 år gamle lærlingen angrer ikke på at han valgte å følge i pappa Tore Antonios fotspor. Da han inntok rollen som lærling i Luisa Bygg AS hadde han allerede erfaring fra faget.

– Jeg har jobbet noen perioder i firmaet tidligere så jeg skjønner en del av rutinene og kjenner til hvilke oppgaver som skal utføres. Pappa er flink og jeg ønsker å lære mye, smiler lærlingen.

Akkurat som sin far er Tord glad i å bruke hendene. Unggutten trives godt med å skape noe nytt, og vet hvor viktig det er å kunne bygge noe selv.

– Tord er flink til å jobbe, er praktisk anlagt og vil bli en ressurs for oss. Men det er opp til ham hva han vil gjøre etter læretiden. Her er det ingen forpliktelser så han er ikke bundet opp til å jobbe videre i firmaet, legger Tore Antonio til.

Luisa Bygg tilbyr en rekke tjenester: Bygging av bolig og fritidshus, tilbygg, restaurering, våtrom, tak og terrasse. De har tidvis tilgang til snekkerverksted og tilbyr snekkertjenester, reparasjoner og plassbygde løsninger.

Et slikt bredt spekter byr på en rekke varierte og spennende oppdrag for tømrerne. Med tanke på allsidige muligheter, er dette også veldig gunstig for lærlingen.

Luisabygg-2.jpg

Tore Antonio Luisa (f.v.), Tord Jæger Luisa og Fredrik Hellberg Hagen har hektiske arbeidsdager. Da er det viktig å planlegge og fordele oppgavene.

Nøkkelen til suksess skyldes de ansatte

Tore Antonio understreker at de vektlegger tradisjonelt håndverk, og tilstreber løsninger som ivaretar lengst mulig levetid.

Den energiske tømreren er tydelig på at firmaet skal levere kvalitet. Han har bevisst satset på lokale, fagutdannede håndverkere som kommuniserer godt med kunden. Håndverkerne er selve grunnsteinen i firmaet. Det er ingen tvil om at Tore Antonio har truffet spikeren på hodet med denne filosofien.


- Jeg er veldig fornøyd med alle mine ansatte som gjør en kjempejobb, tar ansvar og vil jobbe. Alle er omstillingsdyktige for å få logistikken mellom oppdragene til å gå sømløst, noe som også er en forutsetning i en presset bransje. Jeg er oppriktig stolt av dem, skryter han.

Firmaet opplever vekst i etterspørsel fra både privatmarkedet og direkte henvendelser fra flere arkitekter.

Dette har medført at Tore Antonio har ansatt byggmester Fredrik Hellberg Hagen som ekstra ressurs for å bedre kunne håndtere all oppdragsmengde. Fredrik har mange års erfaring som tømrer og prosjektleder, med teknisk fagskole. Rollen til Fredrik er bla befaringer, kalkulasjoner, tegning, oppfølging av prosjekt etc.

Fredrik er faglig sterk, blid, trivelig og lett å bli glad i.

Større prosjekter krever mer administrasjon i søk-, pro- og utførelsesfasen, og som totalleverandør av slike prosjekter krever dette igjen mer administrasjon. I tillegg er det utfordrende å håndheve lovverket de er underlagt, og som mindre bedrift er det mange oppgaver og krav som skal ivaretas med de ressursene vi besitter. Dokumentasjon og prosjektstyring gjennomføres med systemer fra Holte, og dette er godt utviklede programmer spesielt tilpasset vår bransje og håndteres digitalt, også fra byggeplass.

Totalt teller firmaet sju ansatte, som alle har hektiske dager. For tiden er vår gode og lune kollega Trond sykemeldt, og vi håper han får orden på helsa og at vi får han så raskt som mulig med på laget igjen.

Vi øker også bemanningen med en nyutdannet tømrer fra og med august 2020.

Den veletablerte bedriften har flere spennende prosjekter på gang. Oppdragene dekker alt fra nye boliger og fritidshus, rehabilitering av bad til tilbygg og garasje.

Dermed er alt tilrettelagt for at Tord får en solid gjennomgang av alt en tømrer skal kunne før han skal opp til fagprøven etter endt læretid.

Luisabygg-9.jpg

Fredrik Hellberg Hagen (t.v.) viser lærlingen Tord Jæger Luisa på kapp og gjærsagen.

Vi blåser i huset ditt!

Tore Antonio har det travelt, og liker utvikling samt å tenke nytt. Som byggmester har han jobbet med innblåst trefiberisolasjon i tre nyoppførte boliger på Tjøme og Hvasser. Produktet og isoleringsutførelsen imponerte såpass at Tore Antonio bestemte seg for å opprette en søsterbedrift til Luisa Bygg, som heter Luisa Trefiberisolering AS.

Siden oppstarten av LTI i september i fjor har vi allerede rukket å blåseisolere over 30 forskjellige oppdrag.

Dette er blant annet fire nye boliger, skolebygg, etterisolering av bjelkelag, vegger og loft.

Det er kvaliteten på produktet og den effektive metoden isoleringen utføres på som tiltalte byggmesteren, i tillegg til at Hunton Nativo Trefiberisolasjon er et troverdig og miljøriktig alternativ til byggisoleringen. Det er også et produkt som trygt kan brukes til alle typer bygg, med gode egenskaper på lyd, brann, fukttransport, varmelagringskapasitet, helseperspektivet for utførende samt klimafotavtrykket.

- Vi ble bedre kjent med produktene til Hunton via Norsk Trefiberisolering AS på Gjøvik, som kom ned og blåseisolerte vårt første hus i 2015. Dette samarbeidet gjorde at jeg etter hvert valgte å bli en sertifisert blåsepartner. Vi er eneste selskapet i Vestfold som tilbyr innblåst Trefiberisolasjon, forteller Tore Antonio.

Luisabygg-18.jpg

Tore Antonio Luisa er klar til å blåse i huset ditt! Luisa Trefiberisolering ble stiftet i mai 2019, og utstyr og oppdrag var på plass fra september 2019, og etter kurs og opplæring av alle ansatte tok det ikke lang tid før byggmesteren var en sertifisert blåsepartner.

Tips fra ekspertene

De er også i gang med en større ombyggingen av en hytte. Prosjektet har mange spesialløsninger som slipt betonggulv, synlig bærekonstruksjon med materialer i eik etc. Fritidsboligen isoleres med trefiberisolasjon i form av plater på grunn av beliggenhet og utfrakt av materiell via luftveien.

Hytta er ikke lett tilgjengelig så alt materiell fraktes med helikopter og enkelte ganger med lekter. Dette er et spennende og komplisert prosjekt som krever mye planlegging og samhandling sier byggmesteren.

Thomas og Kai er for tiden drivere i dette prosjektet. Kai har mange års erfaring innen faget, også som selvstendig tømrer, før han startet hos oss i 2015. Han er besluttsom med god gjennomføringskraft.

Thomas er på sitt 11 år hos oss, etter de første fire årene som lærling. Thomas er en lojal medarbeider og kollega, som har søkt og fått plass på videreutdanning kommende høst

Takket være et godt samarbeid med en rekke seriøse underleverandører kan Luisa Bygg levere en komplett pakke til kundene sine. Du trenger i hovedsak å forholde deg til én leverandør: Luisa Bygg. De håndterer all koordinasjon av de ulike håndverkerne.

Far og sønn har også noen gode råd på lager. Tore Antonio oppfordrer alle som skal i gang med et prosjekt hjemme om å benytte seg av lokale og erfarne håndverkere. Det skal være trygt å velge seriøse bedrifter.

– Jeg ønsker en trygg arbeidsplass for mine ansatte. Det innebærer at vi må levere kvalitet i alle ledd. Alle ansatte jobber for at kunden skal bli fornøyd. Vi får også uoppfordret gode tilbakemeldinger fra våre kunder, det er veldig hyggelig og blir satt stor pris på sier han fornøyd.

Tord understreker at det lureste man kan gjøre er å få formell kompetanse. Han har innsett at det er en stor fordel å ha svennebrevet på plass, og at det da åpner seg enda flere muligheter.

– Jeg har ikke tenkt så langt på hva jeg skal gjøre etter endt fagprøve. Kanskje blir det studier til ingeniør, eller at jeg jobber som tømrer. Kan jo ikke la bedriften gå til grunne heller, sier Luisa junior med et smil.

Luisabygg-6.jpg

Fredrik Hellberg Hagen (f.v.), Petter Sannes Helgesen, Tord Jæger Luisa og Tore Antonio Luisa er klare for nye oppdrag. Firmaet har bygd opp et godt omdømme og jungeltelegrafen jobber til virksomhetens fordel. De fleste oppdragene får de etter første møte med kunden. Daglig leder Tore Antonio mener det skyldes at de oppfattes som seriøse og at det igjen vekker tillit

Kontakt oss

Telefon: 906 68 922
E-post: post@luisabygg.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon - Luisa Bygg AS
Se vår hjemmeside for mer informasjon - Luisa Trefiberisolasjon AS

Adresse
Stillaugsveien 9, 3145 Tjøme

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:30 – 16:00

Luisabygg-5.jpg

Petter Helgesen trives godt som tømrer hos Luisa Bygg AS. Kundemassen består nesten utelukkende av privatpersoner. Den solide bedriften har en bred kundemasse, med en rekke faste kunder.

Luisa Bygg_21.jpg

Thomas Graff-Wang under luftig demontering av tak over tak.

Luisa Bygg_22.jpg

Kai Màttànnen i sin nye caddy. Volkswagen har til nå preget bilparken til Luisa Bygg og Luisa Trefiberisolering. De opplever et problemfritt og hyggelig kundeforhold på salg og service hos Møller Bil Tønsberg.

Luisa Bygg AS

 • Vi bygger bolig- og fritidshus.
 • Våre tjenester består av tilbygg, restaurering, våtrom, tak og terrasser.
 • Vi har tilgang til snekkerverksted, og kan tilby snekkertjenester, reparasjoner og plassbygde løsninger.
 • Vi har gode samarbeidspartnere innen graving, mur, rørlegger, elektriker og blikkenslager.
 • Vår hovedleverandør av byggevarer er Maxbo.
 • Bedriften startet i Trøndelag i 1988 og var i mange år et personlig foretak.
 • I 2016 ble foretaket omdannet til Tore Antonio Luisa AS.
 • I 2017 fusjonerte selskapet inn i Luisa Bygg AS, som eies av Luisa Holding AS.

Luisa Trefiberisolering AS

 • Luisa Trefiberisolering AS er et søsterselskap av Luisa Bygg AS.
 • Selskapet ble etablert høsten 2019.
 • Etableringen medfører at vi lettere kan tilby og øke vår bruk av trefiberisolasjon som et bærekraftig alternativ til bygg-isolering.
 • Dermed kan vi skape sluttprodukter med lavere klimafotavtrykk til fordel for det ytre miljøet, men også bedre inneklimaet.
 • Vi er partner med Norsk Trefiberisolering AS (et selskap i Hunton-konsernet).

NESTE

Artikkel

FORRIGE

Artikkel