BYGGMAGASINET

i Tønsberg 2020

IMG_2200.jpg

Moderne boliger og grønn idyll i skjønn forening

Med stedstilpasset arkitektur, moderne leiligheter og flotte uteområder er Borgheimtunet det kanskje mest spennende boligprosjektet på Nøtterøy de siste årene. Her ligger alt til rette for å leve det grønne liv i idylliske omgivelser – med byen på kun en armlengdes avstand.

WA-eiendom-horisontal_primaryblack4000w 1.png

ANNONSØRINNHOLD FRA

WA Eiendom har røtter tilbake til 1960, da byggmester Willy Normann Andersen etablerte virksomhet på Nøtterøy, og er nå datteren til WA Gruppen, sammen med WA Entreprenør.

WA Eiendom har de siste årene hatt prosjekter i flere Vestfold-byer – fra Havneparken og Skippergata i Horten, til Kristina-kvarteret og Holmestrand Næringspark i Tønsberg.

Likevel er det sitt nyeste boligprosjekt i hjemkommunen Nøtterøy, som de kanskje er aller mest stolte av. På Borgheimtunet planlegger de nå å bygge over nye 100 leiligheter, fordelt på to byggetrinn.

Det var i 2019 at WA Eiendom kjøpte den 16 mål store tomten, som består av et ubebygd område mot det store kontorbygget i Kirkeveien 213 ved rundkjøringen – også kalt Sentrumsbygget.

– Området rundt Borgheimtunet har mange gode kvaliteter. Tomten har nærhet til både sjøen, turområder, butikker, kollektivtransport og kulturtilbud. Dessuten er det et område i vekst hvor jeg tror det kommer til å skje mye spennende i fremtiden, sier daglig leder Even Landsem.

WA Eiendom_4.jpg

WA Eiendom er byggherre for et av de mest spennende boligprosjektene på Nøtterøy de siste årene. Daglig leder Even Landsem har stor tro på Borgheimtunet.

Et levende sentrum – midt på øya!

Borgheimtunet er på mange måter boligutvikling, næringsutvikling og stedsutvikling i ett. Målet er å skape et levende sentrum midt på øya – med alt fra boliger og sosiale møteplasser til handel og kulturopplevelser.

– Både innholdet og omfanget gjør Borgheimtunet ganske unikt for hele regionen, ikke bare for Nøtterøy. Du finner ikke noe liknende hverken i Tønsberg eller på Teie, mener Even.

Med stedstilpasset arkitektur, flotte uteområder og attraktive fellesfasiliteter skal det skapes moderne, praktiske og solrike hjem i idylliske omgivelser. Her kan du leve det grønne Nøtterøy-livet omgitt av skog og jorder – og med byen innen armlengdes avstand.

– Dagligvarebutikker, kulturhus, kaféer, golfbane, barnehage, grunnskole, videregående skole og bussholdeplass er praktisk talt rett utenfor døra. Det er heller ikke langt til sjøen, og turmulighetene er gode hele året. Enten du liker å sykle, gå eller spenne på deg skiene, sier Even.

Borgheimtunet_Skisseprosjekt_mai_Logo 1.jpg

Illustrasjon av planlagte boliger på Borgheimtunet.

For å kunne realisere prosjektet, har WA Eiendom fått med seg blant andre MER Arkitektur og Gullik Gulliksen AS på laget. Som henholdsvis arkitekter og landskapsarkitekter har de solid erfaring fra liknende prosjekter.

– Vi er veldig fornøyde med valget. Begge er firma som er kjent for høy kvalitet på hvert sitt felt. Det gjør at kjøperne kan forvente seg boliger og uteareal som holder høy standard på alle mulige måter, sier prosjektleder i WA Eiendom, Benjamin Tangen.

WA Eiendom_2.jpg

Maj Jøsok er sivilarkitekt og daglig leder i MER Arkitektur. Hun har har vært opptatt av å skape moderne boliger som er inspirert av både historien og omgivelsene.

En naturlig del av omgivelsene

Borgheim som sted inspirerer til formgivning av bebyggelse med særpreg – noe som er en vesentlig forutsetning for å skape tilhørighet. For MER arkitektur er det et ønske å forsterke og videreføre kvalitetene som ligger her.

– Vi jobber med materialer og farger som er tilpasset omgivelsene. Vi har latt oss inspirere av den historiske trehusbebyggelsen med sin høye detaljeringsgrad i fasadeutførelsen, og det frodige taklandskapet med saltak, arker og rause takutspring. Restene av den tidligere eikealleen med tilhørende steingjerde bevares og blir et flott tilskudd til Borgheimtunets sentrale hjerterom, forteller Maj Jøsok.

Det grønne står i sentrum for de utendørs fellesfasilitetene. Det sentrale, solfylte hagerommet for nabolaget, hjerterommet, opparbeides for miljøvennlig delekultur med parsellhager, frukttrær, drivhus, lekeplasser og felles oppholdsrom.

– Borgheimtunet er helt perfekt for de som er vant til å bo i enebolig med hage. Det er ikke mange nye leilighetsprosjekter som kan friste med tilgang til så store grøntarealer, hvor du attpåtil kan dyrke dine egne grønnsaker, sier Maj.

Som arkitekter er de ikke bare opptatt av stedets historie og å skape en ny fortolkning av denne. Det er like viktig å skape et boliganlegg hvor alle beboerne føler tilhørighet og hvor det er tilrettelagt for et fellesskap.

– Vi vil at folk skal kunne velge mellom det private og det sosiale uterommet. Alle leilighetene har romslige balkonger eller takhager. Den store, grønne felleshagen vil legge til rette for sosiale sammenkomster hele året, både for de med og uten grønne fingre, smiler Maj.

WA Eiendom_1.jpg

Prosjektleder i WA Eiendom Benjamin Tangen er godt fornøyd med valg av samarbeidspartnere i prosjektet.

Stor interesse blant kjøperne

Første byggetrinn på Borgheimtunet omfatter totalt 77 enheter, fordelt på leiligheter fra 55 til 175 kvadratmeter. Totalt i prosjektet skal det bygges 114 leiligheter

Med romslig og solrik balkong, heis, parkeringskjeller og alt det andre du forventer av en moderne leilighet, inneholder Borgheimtunet noe for enhver smak.

Noe den store interessen i markedet er et godt bevis på.

– Vi startet markedsføringen for ikke lenge siden, men har allerede registrert over hundre interessenter via vår facebook-side. Det er veldig bra så tidlig i prosjektet, mener prosjektmegler Lill-Iren Barth i DNB Eiendom.

Hele området skal etter planen stå ferdig om 4-5 år, avhengig av hvordan boligmarkedet utvikler seg fremover.

– Det kan ofte være litt vanskelig å spå, men alle vi som jobber med Borgheimtunet har stor tro på prosjektet. Basert på den innledende responsen, er det mye som tyder på at det vil bli populært blant kjøperne, sier Barth.

Les mer om Borgheimtunet

WA Eiendom_3.jpg

DNB Eiendom står for salg og markedsføring av Borgheimtunet. Prosjektmegler Lill-Iren Barth kan fortelle om stor interesse blant boligkjøperne.

WA Eiendom

  • Et eiendomsselskap med fokus på steds- og byutvikling.
  • Jobber innenfor ulike segmenter som bolig, næring, handel, logistikk og industri.
  • Har spennende prosjekter i flere Vestfold-byer, blant annet Borgheimtunet på Nøtterøy.
  • Er sammen med WA Entreprenør en del av WA Gruppen, som har røtter tilbake til 60-tallet.
  • WA Gruppen er i dag eid av majoritetseier Kaldnes AS, og resterende eierskap er i mindre Hortens-baserte selskaper.

Kontakt oss

DNB EIENDOM
Prosjektmegler: Lill-Iren Barth
Telefon: 913 26 532
E-post: lill-iren.barth@dnbeiendom.no

Les mer om Borgheimtunet


WA EIENDOM
Adresse: Storgata 34, Horten
Telefon: 950 44 251
E-post:  post@wagruppen.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

NESTE

Artikkel

FORRIGE

Artikkel