Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Sjekk ut nye Bergan "skole"

Annonse fra JM

På idylliske Bergan på Nøtterøy, der barneskolen tidligere lå, er det kun fem leiligheter igjen til salgs. Stille, sentralt og med sjøen og butikken i gåavstand, frister vel?

* Bergan huser totalt 24 leiligheter. Alle som har kjøpt har flyttet inn, og det gjenstår nå kun fem ledige leiligheter igjen i B-bygget. Tre i den første etasjen og to toppleiligheter. Er du interessert - klikk her!

* I umiddelbar nærhet ligger dagligvarebutikken (Meny) på Skallestad, og det er cirka ti minutters kjøring til Teie handelssenter. Bussen til Tønsberg sentrum går rett nedenfor leilighetene - med en enkel og praktisk trapp ned til busstoppet.

* Knarberg båthavn ligger en kort spaser- eller sykkeltur unna, i tillegg til fine badeplasser hvor du måtte ønske på Nøtterøy.

* I området rundt er det flere turstier og trimplasser/uteplasser etableres forløpende i takt med utviklingen i området. Totalt hva gjelder Bergan boligfelt skal det bygges cirka 65 enheter - slik at området får et godt og variert bomiljø med eneboliger og leiligheter.

* Visste du at Bergan barneskole tidligere lå på samme plass som disse flotte leilighetene? Skolen ble etablert i 1856 og lagt ned i 2004 da elevene ble overført til den nye Oserød skole sammen med elevene fra Hårkollen skole. Etter nedleggelsen ble skole-eiendommen solgt til JM Byggholt med planer om å bygge om den gamle skolebygningen fra 1928 med leiligheter, men 16. oktober 2010 ble de tidligere skolebygningene totalskadet i brann.

Tenk å kunne ha både vannet, flotte naturområder og bybussen nesten rett utenfor døren? På denne Nøtterøy-perlen er det som en gang var klasserom med yrende liv fra elevene på Bergan barneskole blitt byttet ut med flotte, lyse leiligheter og godt naboskap. Natur-
landskapet er bevart og noe av det aller fineste utomhus er det verneverdige og storslåtte eiketreet.

- Det er sjeldent å se så bra uteområder. Du har ikke følelsen av at det er en blokk. Det er ikke en svær kloss du bor i, selv om det jo egentlig er det, sier Marit Tysnes og smiler med mannen ved sin side. Sammen nyter de en etterlengtet soldag på den nye favorittplassen deres, verandaen. - Nå er det akkurat to måneder siden vi flyttet inn og hadde kasser overalt. Men utvendig var det beplantning, og til og med mellom blokkene har de satt en kasse, hvor de har plantet gressløk, som vi kan forsyne oss med. Det synes jeg var litt festlig, forteller Knut.

For Marit er det ekstra spesielt å kunne bo akkurat her - på Bergan. I sin tid gikk hun nemlig på barneskolen og bodde på en gård kun to minutters gange fra skolebygningen.

- De senere årene bygde de på flere fløyer, men jeg gikk på den gamle skolen alle årene. En svær trapp foran hovedinngangen med oppgang på to sider, mimrer Marit. - Og den åsen bak leilighetene, der det bygges, var lekeplass for alle ungene som bodde i området. Vi sto på ski ned bakken og hadde lekestue oppi mellom steinene her. De plassene kan jeg fortsatt finne, og det er veldig koselig.

Perfekt for barnebarna

En som allerede har funnet seg til rette på lekeplassen mellom leilighetsbyggene er Oliver (10). Han storkoser seg med skolefri og kvalitetstid sammen med bestemor Ragnhild Neslow Pettersen. Det blir god tid til både kortspill og klatrestativ.

- Jeg stortrives med å bo på Bergan. Det er veldig hyggelige mennesker her, og når du har bodd i hus hele livet er det flott å kunne komme inn i en leilighet som ikke føles ut som en blokk, forteller Ragnhild. - Når jeg trekker fra alle glassene på verandaen, blir det så fint. På verandaen sitter jeg nesten hele tiden, det blir som et ekstra rom. Jeg har sluttet å se på tv, sier Nøtterøy-damen og smiler.

For Elin Bøe Bustad, som er JMs salgsleder i Vestfold og ansvarlig for leilighetene på Bergan, er det ekstra gledelig at beboerne er så fornøyde.

- Det er så hyggelig å være her ute på Bergan og snakke med dem som har flyttet inn. Spesielt på terrassene storkoser de seg, den bruker de hele dagen, forteller Elin, som har fulgt prosjektet fra A til Å. - Her får du by, land og sjø i ett - og vi har nå bare fem flotte leiligheter igjen i hus B som ikke er solgt.

Bevart de flotte naturomgivelsene

Det har vært viktig for utbyggeren å bevare det fine området som en gang var Bergan skole. Den aller første skolebygningen fra 1856 ble erstattet av en ny skole i 1928, som beboer Marit Tysnes gikk på. Den ble påbygd i 1960 og 1976, og først etter nedleggelsen ble skoleeiendommen solgt til JM Byggholt. Planen om å bygge om den gamle skolebygningen fra 1928 med leiligheter ble skrinlagt da de tidligere skolebygningene ble totalskadet i en brann i oktober 2010.

I første etasje - selvsagt på verandaen - sitter ekteparet Møyfrid og Tore Pedersen. Etter førti år i hus på Vestskogen har Tore brukt litt tid på å omstille seg, men han er full av lovord om prosjektet og måten det er blitt håndtert på.

- Og det mener jeg. Helt siden vi begynte å titte på leiligheter og et prosjekt som JM hadde i Stokke, har vi kun hatt en positiv opplevelse. Det har vært seriøsitet fra første stund, understreker Tore.

At det ble akkurat her kan de takke snekkebåten sin for. En tur for å reparere en båtpute gjorde at de tilfeldigvis kjørte forbi det store til-salgs-skiltet på Bergan. Siden har de ikke angret.

Redaksjonen i Tønsbergs Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet