Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

- Nøtterøys ukjente perle

Annonse fra Tommerholtåsen

Edgar og Sonja Johannessen flyttet fra Åsgårdstrand og inn i et nøkkelklart hus på Tømmerholtåsen. - Det handler om å få tid til det vi har lyst til, sier de.

Block Watne
Tømmerholtåsen

Er du interessert i Tømmerholtåsen og lurer på om dette kan være noe for deg, ta kontakt med Pernille Strøm på telefon 905 19 940 eller mail.

Nyt hverdagen på din egen lille topp på Nøtterøy – med herlige solforhold og med friområder som nærmeste nabo. Her bygger vi eneboliger, eneboliger i rekke og tomannsboliger.

FRITID: Kort vei til sjøen og til flotte turområder. Nærmeste idrettsanlegg er en kilometer unna.

HANDEL: Kommunesenteret Borgheim med diverse butikker og kommunesenter ligger fem minutters kjøring unna.

SKOLE: Bare en kilometer unna ligger ny barnehage og ny skole. Ungdomsskole og videregående i Borgheim nås på fem minutter med bil.

VISNINGSHUS: En av eneboligene er innredet som visningshus. Se bilder.

 Tommerholtåsen er et fantastisk område, med kort vei til Hvasser, Tønsberg og Tjøme. Vi er vokst opp ved sjøen begge to, forteller Edgar Johannessen. 

Han får et smil fra kona, Sonja, som sitter ved siden av ham ute på verandaen. Høstsola varmer i ansiktet og utsikten er det i hvert fall ikke noe å si på! Her er eneboligen i rekke omgitt av flotte naturomgivelser og sjøutsikt, som ble avgjørende for at ekteparet valgte å flytte fra Åsgårdstrand.

Nøkkelklart og lettstelt

Nå har det allerede gått fem måneder og både Edgar og Sonja er strålende fornøyd med det valget de tok. Om å flytte inn i et nøkkelklart og lettstelt hus. – Vi hadde begynt å snakke om å selge huset, med tanke på at vi er blitt eldre og ønsker mindre vedlikehold og hagestell. Her har vi ikke bruk for en gressklipper en gang. Det er deilig, fortsetter Edgar.

Sonja kompletterer. – Det ble jo litt tilfeldig at det endte her på Tømmerholtåsen. Vi hadde faktisk ikke vært her før vi kom over dette nye feltet, sier hun. Så godt trives de og naboene, at noen av beboerne på eneboligrekken har døpt husene til "fem-på-rad".

Tid til det man har lyst til!

Edgar er fortsatt i jobb, men ekteparet ser at de har fått frigjort mye mer tid til å gjøre det de har lyst til. – Det er fantastisk fint å gå tur her og mer tilrettelagt. Jeg opplever ville ting som man ikke hadde fått se om det hadde vært mer folksomt, forklarer Sonja. Denne morgenen fikk hun se en naturopplevelse utenom de sjeldne da en rovfugl hadde tatt ei høne. Om vinteren er det også lysløyper der hun går de daglige turene sine.

– Det handler om å ikke gå glipp av den fritiden som man får i vår alder, poengterer Edgar. Snart vender de nesa mot hytta på Myking i Hallingdal sammen med hunden deres. Det nye huset klarer seg selv.

- Må oppleves med egne øyne

Pernille Strøm har fulgt prosjektet fra A til Å og trekker også frem den unike nærheten til naturen og sjøen rundt. – Tømmerholtåsen er Nøtterøys ukjente perle! Den må oppleves med egne øyne, forklarer hun. Både barnehage og barneskole finner man rett i nærheten, noe som gjør området ideelt også for barnefamilier. Og lurer du på hvor langt det er til Tønsberg sentrum, så er det en knapp mil. 

Ifølge Strøm er det nå kun fem boenheter igjen, så her gjelder det å være førstemann-til-mølla. Edgar og Sonja står klare til å ta imot nye naboer. – Vi gleder oss til alle beboerne er på plass, sier de med et stort smil.

Lyst til å vite mer om Tømmerholtåsen? Les mer og se bilder fra prosjektet her!


Innholdsmarkedsføring: Dette innholdet er ikke produsert av redaksjonen, men er betalt av annonsør.

Redaksjonen i Tønsbergs Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet