Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Spar penger i ferien

Annonse fra Color Line

Familieferien blir best med pakketilbudene som inkluderer mest! Her er guiden til å få mest mulig ut av ferien med familien.

Sommeren står for tur - og familieferien nærmer seg. Endelig! Det er bare å glede seg: For det er dejlig å være norsk i Danmark. Men for at feriebudsjettet skal holdes intakt, er det greit å starte planleggingen nå.

Har du tenkt på at de billigste tilbudene ofte inkluderer færre dager og færre attraksjoner? Nettopp for at prisen skal bli så lav? Mange tenker nemlig ikke på at billettkjøp for hele familien i siste liten lett blir en dyr fornøyelse. Derfor er pakketilbudene et godt alternativ. De inkluderer mest, samtidig som små og store får oppleve det de har mest lyst til. 

I pakketilbudene er selvsagt båtreisen med SuperSpeed for personer og bil også inkludert i prisen. Det er også familieklassikerne Legoland Billund Resort, Lalandia og et bredt utvalg av Danmarks aller mest populære attraksjoner. Sånn får dere familieovernatting, dagene i badeland og fornøyelsesparker, strandliv, byliv og moro – alt på ett brett!

Sjekk Color Lines pakketilbud til Legoland Billund Resort for hele familien

IDYLLISK: De fargerike og morsomme husene i Billund legger en perfekt ramme på familieferien. Foto: Legoland (Foto: Legoland)

Feriebolig og attraksjoner i ett tilbud

Videre må dere tilpasse ferieboligen til antall personer som blir med på turen. Vi tipper det frister med gangavstand til noen av Danmarks mest populære ferieboliger, Legoland og opplevelsessenteret Lalandia Billund, som er Nord-Europas største og mest moderne ferie- og opplevelsessenter.

De romslige feriehusene holder høy standard og har plass til henholdsvis fire, seks eller åtte personer. I tillegg til et innendørs og utendørs badeland på over 10 000 kvadratmeter, har Lalandia minigolf, skibakke, akebakke, skøytebane, stort lekeland, bowling, butikker, spisesteder og en mengde andre aktiviteter. Til forskjell fra mange andre tilbud, inkluderer reisepakkene med Color Line både fri adgang til Lalandia Aquadome og Monky Tonky Land, så vel som to dager i Legoland.

Dette er Color Lines Lalandia Billund-tilbud med to dager i Legoland inkludert

TØFFE PIRATER: Lego elskes av gutter og jenter verden over. En tur til Legoland vil gi sommerminner for alltid. Foto: Legoland

Utforsk nydelige Sydjylland

Mange liker å kombinere ferien til Legoland og Lalandia med strand-, by-, shopping- eller kulturopplevelser, slik at både voksne og barn kan kose seg. Ta gjerne frem kartet hjemme i sofaen - jo mindre barna er, desto kortere reiseavstander og flere stopp er det lurt å legge inn.

Les tipsene til en bedre biltur med familien her!

Vi nordmenn er kanskje ikke de aller mest spontane, men det er viktig ikke å miste impulsiviteten underveis! Hva om været skriker etter en dag på stranda, eller dere plutselig får lyst til å se en hval – eller kanskje en dinosaur? Med Be Happy Pass får dere tilgang til en hel drøss gode tilbud og rabatter på alt fra mat og drikke til mange spennende opplevelser. Passet er helt gratis når du bestiller opphold i Legoland Billund Resort gjennom Color Line.

ISPAUSE: Så mange is man vil er obligatorisk på ferie. Slike kosestunder settes pris på av store og små. Foto: Color Line

Når barna får bestemme

Det er viktig å huske på at også selve overfarten med SuperSpeed er et supert et avbrekk i reisen, med mange spennende opplevelser både for små og store. Besetningen på SuperSpeed vet godt at når barna har det bra, er alt bra. Det er grunnen til at det finnes så mange gøyale aktiviteter ombord, både for de aller minste og de litt større. På den måten får nemlig også de voksne muligheten for et pusterom på reisen, enten det som frister er en bedre middag i buffetrestauranten eller å nyte en myk start i komfortable flystoler. God tur og god fornøyelse!

Les også Familieferien barna drømmer om

SKANDINAVIAS STØRSTE: I firepersoners gummibåter kan hele familien ta turen sammen ned gjennom den gigantiske vannsklien i det tropiske badelandet Lalandia Aquadome. Se opp for sommerfugler i magen! Foto: Lalandia
Redaksjonen i Tønsbergs Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet