Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bryllupsgaver i kvalitet

Annonse fra Tønsberg Glasmagasin

Snart ringer kirkebjellene inn bryllupssesongen og med det er sesongen for bryllupsgaver i gang.

Adresse
Torvgaten 2, 3110 Tønsberg

Åpningstider
Mandag – fredag: 09:00 – 17:00
Torsdag: 09:00 – 18:00
Lørdag: 10:00 – 16:00

Familie og venner skal finne gaver til turtelduene. De lykkelige paret setter sammen ønskelisten for deres nye liv sammen, og Tønsberg Glasmagasin har et stort utvalg som passer utmerket til den store dagen.

Tønsberg Glasmagasin er et av landets mest tradisjonsrike glassmagasin. 

Siden 1864 har vi hjulpet brudepar og gjester med å finne den perfekte gave – både til hverandre og paret selv.

I en undersøkelse foretatt av Bryllupsguiden vedrørende gaveønsker til bryllupet kom kjøkkenredskaper på andre plass, kun slått av pengegaver. 

Med tanke på at kjøkkenet anses som hjertet i huset er det ikke så rart at gaver til kjøkkenet er høyt ønsket. 

Hos oss finner du et stort utvalg av serviser, glass og bestikk, samt interiør- og gavevarer fra Europas ledende leverandører.

Vi gjør det lett med å sette opp en ønskeliste for brudeparet. På den måten kan familie og venner kjøpe akkurat det paret ønsker seg. Slik unngår dere også at dere får de samme gavene.

Tønsberg Glasmagasin har som mål å gi deg den beste handleopplevelsen ved hvert eneste besøk.

Med over 100 år i bransjen kan vi trygt si at vi leverer god design og kvalitet på våre varer.

Hos oss finner dere den rette gaven til brudeparet! 

Tønsberg Glasmagasin

• Tønsbergs flotteste og et av landets mest tradisjonsrike glassmagasin.

• Vi fører et rikt utvalg serviser, krystall, gave- og interiørartikler til ditt hjem.

• Tønsberg Glasmagasin har som mål å gi deg den beste handleopplevelsen ved hvert eneste besøk.

• Vi håper du tar turen innom og blir kjent med oss! 

Redaksjonen i Tønsbergs Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet