Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

En perfekt ramme rundt bryllupsfesten

Annonse fra Nordre Lefsaker Gård

I trivelige omgivelser, midt i Vestfold, finner du et nytt og stilfullt selskapslokale – den perfekte ramme rundt ditt arrangement!

I trivelige omgivelser, midt i Vestfold, finner du et nytt og stilfullt selskapslokale – den perfekte ramme rundt ditt arrangement!

Nordre Lefsaker Gård åpnet sine flotte selskapslokaler i 2009. Lokalene passer perfekt for alt fra private tilstelninger som bryllup, konfirmasjoner og jubileum til bedriftsarrangementer og kurs.

Bryllupsdagen er for de aller fleste den største begivenheten i livet, så dette er en dag dere ikke vil overlate noe til tilfeldighetene. Bryllupsdagen er da alt skal klaffe – den store dagen skal jo bli akkurat slik dere har drømt om. 

Vi ønsker å gjøre det vi kan for at dere får en uforglemmelig dag, og vi planlegger arrangementet og menyen sammen med dere.

I selskapslokalene kan vi dekke fra 40-110 personer.

For mindre selskaper er vår nye lavvo klar til å ta dere imot. Stemningen er lun og intim, med varme fra grua. Lavvoen har plass til opptil 60 personer.

Hos oss får dere den perfekte rammen rundt bryllupsfesten! 

Nordre Lefsaker Gård

• Nordre Lefsaker Gård er et nytt og stilfullt selskapslokale midt i Vestfold.

• Selskapslokalet passer perfekt for alt fra private tilstelninger som bryllup, konfirmasjoner og jubileum til bedriftsarrangementer og kurs.

• Selskapslokalene kan dekkes opp til alt fra 40-110 personer.

• Vi har også en lavvo som kan huse opp til 60 gjester.

• Vi setter sammen en meny og et opplegg som passer ditt arrangement. 

Redaksjonen i Tønsbergs Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet