Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Ett av byens eldste elektroinstallasjonsfirmaer

Annonse fra PET Installasjon

PET Installasjon er et velkjent navn i Tønsberg og omegn. Firmaet har vært i drift siden 1982 og er ett av byens eldste elektroinstallasjonsfirmaer.

PET Installasjon

Adresse
Halfdan Wilhelmsen Allé 37, 3117 Tønsberg


Åpningstider
Mandag – fredag: 07:30 – 15:30

– Vi utfører alt av elektroinstallasjoner i industri, næring, boligbygging og private boliger. I tillegg utfører vi el-kontroller, befaring, serviceoppdrag, automasjon, alarm og tele/data, sier Knut Erik Petterson, daglig leder.

Firmaet har i dag 37 ansatte og tar hvert år inn nye lærlinger. Nå er det fem nye lærlinger som skal få opplæring innen elektroinstallasjoner. De kommer til å få en variert og spennende hverdag, hvor de får bryne seg på det meste.

– Vi prøver å ansette alle som går i lære hos oss. Siden vi er en godkjent lærebedrift er det viktig at vi tar vår del av ansvaret. Lærlinger er også en fin måte å forme egne ansatte på. For å få dyktige fagfolk har vi sett at dette er den beste måten å gjøre det på, sier Petterson.

PET Installasjon jobber hovedsakelig i Tønsberg og omegn. De ønsker å være din lokale elektriker, og har bygd seg opp en solid kundebase i løpet av de 36 årene de har vært i drift. 

Knut Erik Petterson, Tor-Sverre Jensen, Pål Tvede Eriksen, Freddy Johansen og Truls Enge (fra venstre) hos Pet Installasjon (Foto: Svein Hansen)

Husk el-kontroll 

For installatørene betyr det en hektisk arbeidsdag. De er med fra planlegging, gjennomføring og fram til endelig kontroll av ferdig installert anlegg. Enten de har utført en stor eller liten jobb så vil du som kunde få overlevert dokumentasjon på at alt er forskriftsmessig gjort.

PET Installasjon holder til på Kilen i Tønsberg, hvor de også har en stor butikk som selger elektromateriell, lys og varme. De er forhandlere av de fleste produsenter.

Som huseier er du som har ansvaret for det elektriske anlegget. Petterson anbefaler derfor at alle huseiere, enten huset er nytt eller gammelt, sørger for at anlegget hele tiden er i orden. Dette gjøres ved å utføre jevnlige el-kontroller. Da vil en godkjent elektriker komme hjem for å sjekke at det elektriske anlegget er i forskriftsmessig stand. Oppdager de feil eller mangler, kan de gjøre nødvendige utbedringer. 

Demmis Lundhaug sørger for at sikringsskapet er i forskriftsmessig stand (Foto: Svein Hansen)

Råd fra eksperten

Flere forsikringsselskaper gir rabatt når man har papirer på at en autorisert elektriker har tatt el-kontroll på boligen. Feil i el-anlegget er ikke bare farlig for deg som bruker, men kan skade dyrt elektronisk utstyr. Jordfeilbrytere, overspenningsvern, moderne sikringsskap med vippebrytere, ny kabling og kurser tilpasset bruk er eksempler på noen av de vanligste tiltakene mange gjør for å øke sikkerheten i el-anlegget.

– Jeg anbefaler også at man vurdere komfyrvakt, sier Petterson.

I elektriske anlegg som er nye etter 2010 er det krav om komfyrvakt. Det betyr at det skal være installert som en del av det faste elektriske anlegget. Har du et kjøkken som er eldre enn dette, bør du få en godkjent elektrikere til å montere komfyrvakt.

Det finnes to ulike typer komfyrvakt: De som skal kobles til via ledning i stikkontakt og de som skal kobles til det faste elektriske anlegget. Disse fungerer likt og har samme kvalitet.

– Vi står for kvalitet i alle oppdragene vi utfører. Både våre installatører har bred kompetanse og våre produkter er velkjente merker, så vi kan komme med de beste løsninger for ditt prosjekt, sier Petterson.

Hos PET Installasjon er kundene i trygge hender. Det har de vært siden 1982! 

Tørrkoking på komfyren

• Tørrkoking på komfyren er årsak til omtrent 12 prosent av alle boligbranner her i landet.

• I tillegg kommer feil på elektriske komfyrer som også kan resultere i brann.

• For å unngå denne brannfaren er løsningen å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den er i bruk. Komfyrvakten passer på komfyren om vi skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

• Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres på veggen over komfyren og strømbryteren monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Det er altså bare sensoren som er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

• Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller i følge med rehabilitering av kjøkken. Men brannfaren er ikke mindre i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan fort glemme å slå av komfyren.

Kilde: Sikkerhverdag.no 

PET Installasjon

• PET Installasjon as er et av Tønsbergs eldste elektroinstallasjonsfirmaer.

• Vi holder til i moderne lokaler i Halvdan Wilhelmsens Allé på Kilen i Tønsberg.

• Vi utfører alt innenfor elektro, alarm og tele/data.

• Vi utfører alt av elektroinstallasjoner i private hjem, industri, næring og boligbygging.

• Vi har en butikk som selger elektromateriell, lys og varme. Vi er forhandlere for de fleste produsenter. Butikken er lokalisert i Halvdan Wilhelmsens Allé 37 på Kilen i Tønsberg.

• Vi er en godkjent opplæringsbedrift og tar inn nye lærlinger hvert år.

Redaksjonen i Tønsbergs Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet