Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik unngår du bilrust på en rimeligere og mer miljøvennlig måte

Annonse fra Kepler Bilservice AS

Kepler Bilservice AS innfører en ny måte å bekjempe rust. Bruk av lanolinolje fra sau er en effektiv, rimelig og miljøvennlig metode - og det uten at bilen lukter fårikål i etterkant.

– Dette er en naturlig beskyttelse - helt uten bruk av løsemidler, forteller Truls Bakke, som jobber ved kundemottaket ved Kepler Bilservice AS. Et steinkast unna E18 på Sem i Vestfold, ligger service-senteret både sentralt og lett tilgjengelig. 

Slik fungerer rustbehandling med lanolinolje:

• Corrolan - et miljøvennlig, lanolinoljebasert produkt.

• En effektiv og rask metode for å stoppe eller bremse rust.

• Er aktiv og penetrerende over lang tid, uten å størkne.

• Har hurtig rustløsevirkning.

• Trekker ikke til seg skitt.

• Er svært saltvannsbestandig.

• Miljøvennlig – er løsemiddelfri og har under 1 % VOC.

• Behandlingen er tilnærmet luktfri. 

Bekjemper rust med sauefett

Nytt denne høsten er innføring av understellsbehandling med lanolinolje. Produktet heter Corrolan, og dette er en svært effektiv måte til å holde rust på avstand, samtidig som det bremser utviklingen om det allerede er rust på bilen. 

– Vi startet opp nå i september. Bruk av lanolinolje er både et mer miljøvennlig alternativ for understellsbehandling, og det er rimeligere for kundene, forteller Truls. Kepler Bilservice er stolte av å være Fyrtårn-sertifisert og miljøet er noe de setter høyt på agendaen. Derfor var det heller ikke vanskelig å ta det løsmiddelfrie lanolin-produktet i hus denne høsten. 

Lanolin utvinnes fra fettet i saueull og har på grunn av sine saltvannsbestandige egenskaper blitt brukt som rustbeskyttelse i sjøfart og offshore i lang tid. Så hvorfor ikke benytte det på biler også? 

Norske biler bør beskyttes mot rust

– Norske biler er mer utsatt for rust. Her til lands salter vi masse på veiene, og vi har sesonger med mye fukt og kulde. Nye biler er ikke alltid beskyttet for slike forhold når de kommer på norske veier og da kan bilen begynne å ruste allerede etter et par år om man ikke gjør noe, påpeker Truls. 

Og det er nok noe de aller fleste vil unngå. Norske vintre er tøffe for bilen, og da er det viktig å ta vare på bilen fra første stund. Litt rust kan bli et stort problem, om det ikke tas tak i. 

Unn bilen en lanolinoljebehandling. Truls Bakke ved Kepler Bilservice har kun lovord om den nye understellsbehandlingen de nå tilbyr. Lyst til å prøve? Nå får du en hyggelig kampanjepris. (Foto: Siw M. Myhre)

Tykkere lag gir bedre beskyttelse

Hva er det som skiller denne understellsbehandlingen fra andre?

– Corrolan sprøytes inn i alle hulerom og kanaler - alle steder der rust kan komme til. I tillegg behandler vi i to lag, der det ytterste sjiktet er ekstra tykt, som danner en langvarig beskyttende hinne. Dette gjør at vår behandling holder lenger enn andre oljebehandlinger, som kun påføres i ett tynt lag, forteller Truls. 

Bilen beskyttes dermed mot rust i to år, før en ny behandling anbefales. 

Hva med lukten da? Dette er jo fra sau?

– Nei, det lukter ikke sau eller fårikål, som mange kan tro. Dette er tilnærmet luktfritt, så man trenger ikke bekymre seg, understreker Truls med et smil. 

Ta deg en kaffekopp mens du venter

Understellsbehandling med lanolinolje tar ca. to timer, og Kepler Bilservice byr på nyoppusset venterom med TV og en kaffetår. Har du ikke tid til å vente, tilbyr de også rimelig leiebil. 

Og resultatet er en bil som kan møte norske forhold som en proff. 

– Og siden lanolinbehandlingen er ny hos oss, så tilbyr vi ekstra hyggelig kampanjepris til alle i en periode, sier Truls. 

Har du lyst til å pleie bilen selv, har Kepler Bilservice også en flunkende ny bilpleiebutikk. Her finner du alt du trenger for bilpleie, vask, rens og polering. 

– Flere kunder har påpekt at de liker veldig godt den nye butikken, at de kan kjøpe med seg produkter som de trenger, sier Truls. 

Kepler Bilservice leverer flere tjenester innen bilbehandling: polering, antirust, lakkbeskyttelse, lakkering og smart repair. Kepler Bilservice har også en nyoppusset bilpleiebutikk hvor du får tak i det aller meste for å kunne utføre enkle bilbehandlinger selv. 

Adresse: Andebuveien 63, 3170 Sem


Alt til bilpleie. Har du lyst til å pleie bilen selv, så har Kepler Bilservice et stort utvalg av bilpleieprodukter. Her får du topp produkter og et tips eller to om du trenger det. (Foto: Siw M. Myhre)
Redaksjonen i Tønsbergs Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet