Annonsørinnhold fra VKT

Hva er dette?

- Det er nesten som å ha en privatsjåfør

Gunhild får «bussen» på døren med et enkelt tastetrykk. VKT byr på bestillingsruter i Revetal og Horten.

Annonsørinnhold fra

Regnet trommer mot vinduene og vintermørket gjør dagene grå. Det er ikke gåvær. Ikke syklevær. Det frister ikke å traske tre kilometer til Revetal for Gunhild Lillebill Uthuslien (53), som bor i Hengsrudveien. Nå må hun ut, men gåturen blir heldigvis av det korte slaget. Ute på gårdsplassen står en minibuss og venter på henne.  

- For et vær! Hvor skal du hen i dag da, Gunhild, sier sjåfør Sveinung Frøystad i det Gunhild klyver inn i en minibuss med den grønne VKT-logoen. 

- Jeg skal inn til Revetal, så ta bussen videre til Tønsberg for å trene, sier hun og setter seg. Sveinung og Gunhild småprater under den lille turen. De har sett hverandre flere ganger de siste ukene. 

Gunhild Lillebill Uthuslien setter seg inn i minibussen som henter henne på egen gårdsplass. Frem til jul er tilbudet gratis i Revetal. Etter dette betaler man vanlig bussbilettpris. - Det er kjempepraktisk, påpeker Gunhild. 

Bor du i Horten eller Revetal? Bli kjent med VKT Bestilling her

Dette er VKT Bestilling i Re

I oktober ble det informert i aviser, på radio og hengt opp plakater i Revetal om et nytt tilbud fra VKT der «bussen» kommer hjem til deg. Det vil si; som kjører så nærme ytterdøren din den kan. Bestillingsruter tilbys til alle som bor i en radius på tre kilometer fra Revetal, noe som passer Gunhild helt perfekt. 

Om VKT

VKT har ansvaret for å utvikle et kostnadseffektivt og markedsrettet kollektiv- og skoleskysstilbud til fylkets innbyggere innenfor de rammer og retningslinjer fylkeskommunen fastsetter. Om lag 220 busser kjører 10 millioner rutekilometer pr år og det foretas ca. 10 millioner reiser årlig.

Målene er blant annet å gi innbyggerne et best mulig kollektivtilbud, løse mobilitetsutfordringer i regionen og bidra
til å redusere klimagassutslipp.

Les mer på VKTs nettsider

- VKT Bestilling er helt fantastisk. Fra jeg bestiller til jeg blir hentet på døren tar det 10 minutter, sier hun og løfter opp telefonen med den grønne appen til VKT Bestilling. Noen tastetrykk og reisen er bestilt.  Gunhild har lappen, men ikke bil. Som student sparer hun penger på å kjøre kollektivt, samtidig er hun opptatt av miljøet

Det er enkelt å bruke og rett og slett kjempepraktisk

VKT Bestilling er et pilotprosjekt for beboere i deler av Horten og Re. Det ble startet opp 7. oktober og er en ny måte å tenke kollektivtrafikk på i Vestfold. Kunden bestiller turen via app, på nettet eller telefon, går utenfor hjemmet til avtalt tid og går om bord i en minibuss.  

- Det er enkelt å bruke og rett og slett kjempepraktisk. Jeg vil så gjerne at dette blir et varig tilbud og at flere vil benytte seg av det, sier hun med et smil. 

Gunhild Lillebill Uthuslien er kjempefornøyd med VKT Bestilling. Når hun trenger skyss inn til Revetal mellom kl. 09-13  bruker hun VKT Bestilling appen eller ringer. Oftest tar det ikke mer enn 10 minutter før minibussen står klar på gårdsplassen utenfor døren. 

Tilbudet kan benyttes fra mandag til lørdag mellom kl. 09.00 - 13.00. I Revetal er tilbudet gratis frem til nyåret. VKT Bestilling kjører også i deler av Horten (Steinsnes og Åsen), og hver tur koster det samme som bussen. Det samme vil det gjøre i Re fra nyåret.

Bor du i Horten eller Revetal? Bli kjent med VKT Bestilling her

- Det er som å ha en privatsjåfør

I en minibuss i Horten sentrum sitter tre passasjerer. De skal kjøres hjem etter å ha gjort ærender i kystbyen. Marie Ask har hendene fulle av bæreposer, men får hjelp til bæring og ombordstigning av sjåfør Tom Jernslett, som på hverdager og lørdager mellom 09.00 – 13.00 kjører VKT Bestilling i områdene Steinsnes og Åsen. Han er ansatt i Paulsen Buss som bl.a. kjører for VKT Bestilling og skoleskyss for VKT.

Marie Ask benytter seg av VKT Bestilling flere ganger i uken. På den måten kommer hun enkelt til og fra Horten sentrum.

- Det er nesten som å ha en egen privatsjåfør. Også er Tom så hyggelig og yter god service. Han har alltid tid til å hjelpe meg. Dette er et kjempebra tilbud jeg håper flere får øynene opp for, sier Marie og setter seg godt til rette før minibussen svinger ut på veien. Hun bruker VKT Bestilling 2-4 ganger i uken. Da kommer hun enkelt opp alle bakkene til Åsen. 

- Dette gjør hverdagen min mye enklere. Tusen takk for turen, Tom, sier Marie og vinker i det hun tar handleposene og går den korte turen til egen dør. Nå skal Tom kjøre nestemann hjem.

Se video: Slik bruker du VKT Bestilling:


Stadig mer populært i Horten

Alle som bor i Åsen og på Steinsnes kan benytte seg av VKT Bestilling. I minibussen som kommer sitter det gjerne andre passasjerer som har gått på tidligere og på veien kan minibussen plukke opp og sette av andre passasjerer. 

Marie Ask setter pris på hjelpen hun får av sjåføren, som bistår med av - og påstigning der det trengs. 

Løsningen legger opp til mest mulig samkjøring. Tilbudet gir også sjåføren mer tid til å bistå passasjerene under av - og påstigning. 

- For meg er service viktig. Det er gøy å få tilbakemeldinger på at folk setter pris på det jeg gjør, sier Tom, som har vært yrkessjåfør i mange år. Han har kjørt så mye i Horten at han kaller seg «ultra lokalkjent». 

- Ja, jeg vet de aller fleste gatenavn her i byen, sier han og humrer.  Når han ikke kjører skolebuss, er han å finne bak rattet i en minibuss for VKT Bestilling. 

- Jeg merker at jungeltelegrafen går og stadig flere tester dette. Det begynte med én person. Nå er det 32 faste. Noen er litt skeptiske fordi det er nytt og uvant, men så fort folk prøver én gang oppdager de hvor lett det er å bestille og bli hentet. Jeg stortrives med denne jobben, forteller han. 

Dette smilet møter beboere i Horten som velger å benytte seg av VKT Bestilling. Tom Jernslett stortrives med å kjøre minibussen som frakter folk nesten helt til døren.

Fleksible løsninger for å redusere bilbruken

For å redusere bilbruken må framtidens transportløsninger være fleksible og lett tilgjengelige for brukerne. Det er behov for å utvikle og få erfaringer med bestillingstransport i både byer og spredtbygde områder 

VKT Bestilling kjører til to holdeplasser i Horten - Horten rb.st eller Linden Park. De samme holdeplassen benyttes til hjemkjøring. Husk at hjemturen også må bestilles i forkant. 

- VKT Bestilling vil gi et vesentlig bedre tilbud for innbyggerne i områdene dette skal testes ut i og vi er svært spent på hvordan dette vil bli tatt imot. Vi håper mange vil teste med oss, sier Trond Myhre, Markedsdirektør i Vestfold kollektivtrafikk.

Målet med pilotforsøket er å kartlegge om dette gir et tilfredsstillende resultat med hensyn på kostnader, passasjerer og samkjøring. Forsøk som VKT Bestilling vil også gi nyttige erfaringer til bruk i framtidige løsninger innenfor kollektiv.

-Vi er åpne for innspill og tar gjerne imot erfaringer slik at vi kan utvikle tjenesten videre på en best mulig måte videre, understreker Myhre. 

Her kan du lese mer om hvordan du bestiller VKT Bestilling

Hvordan bestille i appen VKT Reise:

Enkleste måte å benytte VKT Bestilling på er å laste ned appen VKT 

1. Opprett profil (telefonnummer) og bekreft ved å legge inn SMS-kode du mottar.

2. Velg start-/stoppsted for din reise
HORTEN: FRA adresse i Åsen eller Steinsnes.
TIL Horten rb.st eller Linden Park. Du kan også velge å reise innenfor sonen Steinsnes eller Åsen.
RE: Fra hjemmeadresse*/nærmeste holdeplass* til Revetal sentrum. * Gjelder innenfor en omkrets på 3 km målt fra Revetal sentrum.
Velg tidspunkt for reisen.
VKT Bestilling kjører mellom kl. 09:00–13:00 på hverdager og lørdager. (Kjører ikke på offentlige helligdager).

3. Appen finner beste egnede alternativ. Velg den som passer deg og trykk Bestill. Appen vil vise hentetid og du vil motta varsel og info om turen fortløpende. Du kan følge minibussen i kartet.
Det kan være flere som vil reise med samme tur og derfor kan det bli endringer i hentetidspunkt. Følg derfor med i appen for endringer.

4. Betaling –I Re reiser du GRATIS ut 2019!
• Fra 1. november er det lik pris som for en sone i buss.
• Du kan kjøpe områdebillett i appen VKT Mobilbillett (for Horten velg S1 – Vestfold Nord. For Revetal velg S2 – Tønsberg)
• Betal med med Vipps (velg kjøp og betal) til nummer 576250.
• Betal med kort i minibussen.
• Har du Vestfoldkort med gyldig periode kan du også benytte dette.

Husk at du også må bestille turen hjem igjen – via appen, vkt.no/bestilling eller pr.telefon 33 30 01 00!

Del artikkelen på Facebook