Annonsørinnhold fra SpareBank 1 BV

Hva er dette?

Dag Arne Nilsen (t.h) ønsker flere nevenyttige ungdommer inn i mureryrket. Her med sønnen Fredrik L. Høivik Nilsen (t.v) og bedriftsrådgivere Heidi Grøstad og Gunnar Flåten fra SpareBank 1 BV.
Dag Arne Nilsen (t.h) ønsker flere nevenyttige ungdommer inn i mureryrket. Her med sønnen Fredrik L. Høivik Nilsen (t.v) og bedriftsrådgivere Heidi Grøstad og Gunnar Flåten fra SpareBank 1 BV.

- La de unge velge yrkesfag

Det er mangel på murere i Vestfold. Murmester Dag Arne Nilsen AS vil ha flere unge håndverkere inn i en bransje med stor etterspørsel etter arbeidskraft.

Annonsørinnhold fra

-For 40 år siden spurte jeg moren min: «Hva har dere aldri hatt som ledig stilling her.» Moren min jobbet på arbeidsformidlingen, også kjent som NAV i dag. Hun svarte murer. Da måtte jeg bli det. 

Murmester Dag Arne Nilsen er evig takknemlig for at han stilte det spørsmålet som ungdom. Den tidligere fotballspiller for Eik startet murerkarrieren sin i 1986 med eget kontor hjemme i en bod. Alt av utstyr lå i HiAce-en. I dag leder han Murmester Dag Arne Nilsen AS i store lokaler på Sem og har 62 ansatte og er den største aktøren i Vestfold, samt 32 ansatte på avdelingen i Kongsberg. 

Murmester Dag Arne Nilsen AS er opptatt av å gi de ansatte gode pensjonsfordeler. Derfor valgte han å flytte pensjonsavtalen til SpareBank 1 BV i år.

Trenger flere murere

Å være murer er et godt betalt yrke med så og si garanti for fast jobb etter utdannelse. Likevel, rekruttering er vanskelig. 

- Det er mangel på murere i Vestfold. Det er så få som velger yrkesfag i dag, men det er jo ikke alle som er teoretikere og passer bedre som håndverker, sier Nilsen. Selv har han fem lærlinger i hus. De opplever at flere jenter snuser på håndverkyrket. Ei har utdannet seg som murersvenn hos dem. Mange av lærlingene ender opp å jobbe hos murmester Dag Arne Nilsen.

- Jeg tror dessverre det er mange foreldre der ute som ikke vil se barnet sitt som håndverker. Det er synd, for her er det mange muligheter, samtidig som det er et trygt og stabilt yrke, understreker Nilsen. 

Ved å gi de unge god opplæring, bidrar dette til riktig utført murerarbeid for deg og meg. Det er mange skrekkhistorier der ute. 

- Folk har kjøpt tjenester fra ufaglærte til en billig penge og vi må ut og rette opp fordi det har gått galt, forteller Nilsen, som selv er formann i Vestfold Murmesterlaug. Han påpeker at det er viktig å få inn lærlinger slik at kompetansen holdes vedlike og arbeidet utføres på høyt nivå.

Å bli murer er et fint yrke. Du jobber både inne og ute og slipper å være innestengt på et kontor i 40 år.

-  Husk, murerarbeid kan aldri erstattes av en datamaskin. Dette er et yrke det alltid vil være behov for, understreker han og slår et slag for eget virke. 

Les om alle fordelene ved å bli bedriftskunde hos SpareBank 1 BV

Fredrik L. Høivik Nilsen valgte å gå i farens fotspor. Han er fornøyd med valget som gir mange muligheter for fremtiden.

I farens fotspor

På andre siden av murmesterens kontor sitter sønnen Fredrik L. Høivik Nilsen i sin egen kontorstol. Han påpeker at foreldrene aldri presset ham inn i farens fotspor. 

- Jeg begynte på almenfag fordi jeg ikke visste hva jeg ville bli, men skjønte at håndverkerbransjen har mange muligheter. Det var jo på grunn av pappa at jeg gjorde dette valget, sier Fredrik, som tok teknisk fagskole og jobber med prosjektledelse og HR hos faren. 

- Med murerutdannelse er man nesten garantert jobb og lønn under opplæring. Jeg har venner som har studert i mange år, har store studielån, men fast jobb er vanskelig å få. Her sitter jeg uten studielån og har god lønn fra start, forteller han. 

- Å bli murer er et fint yrke. Du jobber både inne og ute og slipper å være innestengt på et kontor i 40 år. Du kan nyte matpakka under åpen himmel en lun vårdag. Også får du brukt kroppen hver dag, skyter far Nilsen inn. 


- De som velger mureryrket får lønn under utdannelse og er nesten garantert jobb, sier Fredrik L. Høivik Nilsen.

- De som velger mureryrket får lønn under utdannelse og er nesten garantert jobb, sier Fredrik L. Høivik Nilsen.

Opptatt av god pensjon for de ansatte

Det å ha dyktige ansatte og ta vare på dem, er en fanesak for Nilsen. Derfor er det viktig for han å få inn lærlinger slik at han kan bidra å kvalitetsikre murerfaget for fremtiden. 

- Da jeg var yngre satte jeg opp en plakat: «Fortvil ikke. Jeg murer bedre enn jeg spiller», sier Nilsen til rungende latter. Det var slagordet han valgte på en plakat plassert på hjemmebanen til Eik i sin tid. Det var da Nilsen spilte fotball på toppnivå, samtidig som han bygde opp murerfirmaet sitt. 

SpareBank 1 BV

Regionalt finanshus med tjenester innen: 

  • Bank
  • Forsikring
  • Eiendomsmegler
  • Regnskapshus

10 kontorer i Vestfold og Buskerud. 360 ansatte.

Forretningskapital på ca. 49 mrd. kroner. 

Strategisk hovedmålsetning

Skape verdi for kundene og den regionen konsernet er en del av.
Løfte frem lokale initiativ, bedrifter og mennesker som bor i regionen, slik at vi sammen kan bidra til vekst og utvikling.
Skape verdier for eierne og ansatte i virksomheten.

- Vet du, Dag Arne var en skikkelig god fotballspiller, sier Gunnar Flåten, bedriftsrådgiver for SpareBank 1 BV og tidligere skolekamerat. Ordet «var» får Nilsen til å heve øyebrynet. Det spilles fortsatt på old boys og konkurranseinstinktet er intakt. 

Spillerne på Eik var blant hans første kunder. Broren til keeperen ble hans første ansatt. Det er tette bånd til nærmiljøet og det sosiale miljøet settes høyt i bedriften. 

- Det er viktig med god stemning på jobben. Vi scorer høyt på trivsel og har lavt sykefravær - i et av yrkene som er mest krevende fysisk, sier han.

I august valgte Nilsen å flytte pensjonen over til SpareBank 1 BV med Flåten som rådgiver. Gode betingelser for de ansatte var en viktig faktor for byttet.

- Jeg fikk en god avtale og har et godt samarbeid med banken. I tillegg, så har de mye kompetanse, sier Nilsen. 

Kan SpareBank 1 BV hjelpe deg og din bedrift? Les mer her.

Murmester Dag Arne Nilsen AS er totalkunde hos SpareBank 1 BV. Gode betingelser og kort vei til de nære samtale rundt bordet, er noen av grunnene til at han valgte lokalbanken SpareBank 1 BV som leverandør.

Drømmekunde for SpareBank 1 BV

Flåten har jobbet med pensjon i snart 30 år. Dette kan han. 

- Jeg tror ikke mange nok tenker over hvor viktig det er å ha en god pensjonsavtale. I hvert fall ikke de unge. Vi skal tross alt leve godt som pensjonister også, sier Flåten. Ved siden av han sitter Heidi Grøstad, også bedriftsrådgiver, og nikker enig. Murmester Dag Arne Nilsen valgte også å bli totalkunde og flytter også over banktjenester til sin lokale SpareBank 1 BV. Det er det Grøstad som styrer. 

- Dette er jo en drømmekunde for oss. Dette er et ryddig firma som betyr mye for næringslivet i Vestfold, sier Grøstad. Det lokale næringslivet er noe banken brenner for. Selv har Grøstad tenåringsbarn som snart skal ta et utdanningsvalg for fremtiden. 

- Hvis du går til NAV i dag og spør hvilke yrke som aldri er ledig her eller andre steder, så får du fortsatt samme svar - murer. Dette er en trygg bransje med stor etterspørsel. Der har du svaret ditt, sier Nilsen og blunker lurt. 

Del artikkelen på Facebook