Annonsørinnhold fra VKT

Hva er dette?

- På bussen får jeg en bra start på studiedagen

For Ingrid-Elisabeth er bussen en lesesal, en kaffepause, en sparebøsse og en velfortjent pust i bakken fra de hektiske studiene ved Bakkenteigen.

Annonsørinnhold fra

- Om morgenen tar jeg med en kaffe, ser ut vinduet og kanskje hører på podcast. Jeg får summet meg før jeg kommer på skolen, sier Ingrid-Elisabeth Veisdal (26). 

Hun sitter godt tilbake i setet på 01-bussen til skolen. Setebeltet er festet og blikket vandrer ut mot sjøen forbi Åsgårdstrand. Ingrid-Elisabeth studerer skipsfart og logistikk på Universitetet i Sørøst-Norge med forelesninger på Bakkenteigen. Og for henne er det bussen som gjelder som transportmiddel.  

- Jeg trenger ikke bil. Det er null stress. På bussen får jeg en bra start på studiedagen, sier hun bestemt. 


Ingrid-Elisabeth Veisdal (26) studerer skipsfart og logistikk ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) på Bakkenteigen. Hun tar bussen til skolen og syns det er et godt valg for økonomien og miljøet.

Ingrid-Elisabeth Veisdal (26) studerer skipsfart og logistikk ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) på Bakkenteigen. Hun tar bussen til skolen og syns det er et godt valg for økonomien og miljøet.

Et godt rutetilbud for studenter

Studenten pendler mellom hybelen i Sandefjord og studentsamfunnet Bakkenteigen i Horten. Selv om hun opprinnelig er fra Nøtterøy, valgte hun å flytte da hun fikk tilbud om rimelig innlosjering, som i tillegg ligger tett på en stall. Hester er hobby nummer én for den aktive jenta. 

Også får jeg god samvittighet av å kjøre kollektivt

Det eneste hun trenger for å komme til skolen er å hoppe på én buss. Turen tar én time hver vei, som den unge studenten nyter til det fulle. 

- Jeg tar 01-bussen fra Sandefjord. Den går via Åsgårdstrand og rett til skolen. Den timen har jeg for meg selv. Jeg kan planlegge dagen eller rett og slett nullstiller meg. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med rutetilbudet i Vestfold. Det går jo alltid en buss, sier den unge studenten. Hun har kjæreste i Asker. Da tar hun toget og benytter seg av gratis shuttle fra Skoppum stasjon til Universitetet. 

Med hyppige avganger til Bakkenteigen og direktebuss til Sandefjord, så er det enkelt for Ingrid- Elisabeth å komme seg til skolen. I fritiden kjører hun også kollektivt.

Smart for økonomien og miljøet

I disse dager er det hektisk med forelesninger og oppgaveskriving.  Også kommer eksamensnervene snikende på slutten av hvert semester. Det er andre år på bachelorgraden for Ingrid-Elisabeth. Om karakterene holder, en mulig mastergrad. Skolen har høy prioritet. 

Ingrid-Elisabeth benytter seg av Vestfoldkortet UngVoksen. Månedskortet gjelder for dem mellom 20 og 29 år og koster kun 430 kroner.

Og som student, er det å bruke kollektivt et rimelig og fornuftig alternativ. 

- Det koster ikke mye å ha månedskort. Det er mange studenter som kjører bil, men jeg ser de sliter med å finne parkering om de ikke kommer veldig tidlig på skolen. Det slipper jeg å tenke på, forteller hun. 

Hun forteller at kjæresten har bil og bruker nesten dobbelt så mye penger på drivstoff i måneden, sammenlignet med hennes reiseutgifter.  Ingrid-Elisabeth benytter seg av Vestfoldkortet UngVoksen - og betaler kun 430 kroner i måneden 

Pengene hun sparer bruker hun gjerne på en bedre middag. 

- Også får jeg god samvittighet av å kjøre kollektivt. Det er tross alt mer miljøvennlig, understreker hun. 

Ingrid-Elisabeth studerer skipsfart og logistikk ved USN på Bakkenteigen.

Hyppige avganger til og fra Bakkenteigen

Les mer på VKTs nettsider

Om VKT

VKT har ansvaret for å utvikle et kostnadseffektivt og markedsrettet kollektiv- og skoleskysstilbud til fylkets innbyggere innenfor de rammer og retningslinjer fylkeskommunen fastsetter. Om lag 220 busser kjører 10 millioner rutekilometer pr år og det foretas ca. 10 millioner reiser årlig.

Målene er blant annet å gi innbyggerne et best mulig kollektivtilbud, løse mobilitetsutfordringer i regionen og bidra
til å redusere klimagassutslipp.

Les mer på VKTs nettsider

VKT (Vestfold Kollektivtrafikk) har hyppige avganger til og fra Bakkenteigen og USN for å gi et godt tilbud til studentene og beboere. På hverdager går linje 02 hvert 15. minutt fra tidlig morgen til sen ettermiddag. I det verste morgenrushet går bussen hvert 8. minutt. 

Linje 01, via Åsgårdstrand, kjører hver halvtime på dagen og hver time på kvelden. Linje 1689 kjører Tønsberg-Eik-Bakkenteigen med avgang kl. 07.30 fra Tønsberg opp til Eik og så videre via Syrbekk og til Bakkenteigen. På denne avgangen er det fortsatt god plass til flere studenter. 

Se video: 


Gratis shuttlebuss fra Skoppum stasjon

Dersom man velger å benytte tog så går det gratis shuttlebuss fra Skoppum stasjon til og fra Bakkenteigen.

På denne bussen viser man studentkortet eller ansattekortet fra USN så får man reise gratis på denne strekningen.

Trond Myhre, markedsdirektør for VKT.

- Shuttlebussen til Skoppum har hatt en passasjervekst hittil på nær 50 prosent. Fra nyåret vil det settes opp en ekstra avgang kl. 15.00 fra Bakkenteigen til Skoppum stasjon i samarbeid med USN og Horten kommune for å gi et bedre tilbud til de som benytter toget til og fra Skoppum stasjon. Studenter og unge voksne er en viktig gruppe for oss og vi ønsker å fortsatt legge til rette for et best mulig tilbud til Bakkenteigen, sier markedsdirektør i Vestfold kollektivtrafikk, Trond Myhre.   

Vil du vite mer? Finn din bussreise her. 

Ruteopplysning kan også kontaktes på 177 eller 33 30 01 00

Det letteste er å søke opp reisealternativer i reiseplanlegger på vkt.no eller i appen VKT Reise.

Del artikkelen på Facebook