Annonsørinnhold i samarbeid med Tønsberg Gulvsliperi

Hva er dette?

 
 

Gammelt gulv blir nytt og lekkert

I årenes løp blir det gått noen mil på gulvene hjemme. Terje Hallberg har slipt, lakkert og oljebehandlet gulv for både boligeiere og ambassadører. Når Tønsberg Gulvsliperi er ferdig, ser det nedslitte gulvet ut som nytt!

Annonsørinnhold i samarbeid med Tønsberg Gulvsliperi

Tønsberg Gulvsliperi

Historien om mannen som sliper gulv begynte i 1986. Terje Hallberg er 25 år og jobber med produksjon av truck. Han ønsket å gjøre noe annet. Ble lei av 7-4 jobb. Da en kamerat foreslo at Terje skulle starte for seg selv, sa Terje farvel til truckbransjen. Da læretiden hos det lokale gulvsliperfirmaet var over, ble Tønsberg Gulvsliperi etablert.

Det er et kjent faktum at gulvene utsettes daglig for slitasje. Det traskes jo noen mil hvert år i alle boliger. Møbler flyttes på, kjæledyrets skarpe klør lager riper og sollyset bleker og misfarger gulvene. Men Terje vet hvordan han skal få et gammelt gulv til å bli nytt og lekkert!

– Gulv er viktig for det er interiørmessig er det jo gulvet som gir helhetsinntrykket. Før var alle gulv lakkert, så alle gulv hadde en gyldenaktig farge. Nå vil vi ha lyse farger på gulvene, så det er jo spennende, forteller Terje.

Det er mange muligheter for de som ønsker å fornye gulvet. Husk at det også skal matche resten av huset og rommet. Med hvitt tak og vegger bør du ikke velge et gulaktig gulv som reflekteres i tak og vegger. Her er det viktig å ha noe som passer, som lyst gulv i for eksempel grått eller hvitt.

Terje tilbyr en rekke ulike tjenester. På oppdragslisten står gulvsliping, lakkering, oppmerking av baner, sliping av trapper, oljebehandling av gulv, parkettbehandling, reparasjon av skader i gulv, hardvoksolje og oppmerking av baner.

Det er kun Terje i firmaet, og han farter Østlandet rundt for å sørge for at boliger og hytter har flotte gulv.

Hytter på Skrim, Blefjell, Veggli og Geilo er også slipt.

– Noen måneder i året er det bare hytter som står på oppdragslisten. Spesielt våren er hektisk. Da er det hyttegulv på øyene som skal renoveres Men jeg trives godt alene, og styrer min egen hverdag. Det blir jobb på kvelder og helger siden kunder som kjøpesentre og kafeer holder stengt kun noen få dager i uken. Men selv tillater jeg meg ferie etter en slitsom arbeidsperiode, smiler han. 

Terje Hallberg har slipt gulv siden 1986 og trives utmerket med jobben.

Hva med litt fløte til gulvbehandlingen? 

Den drevne gulvsliperen har holdt koken i 32 år, og er blitt et kjent navn i distriktet. Han bestreber seg på at alle kunder skal være fornøyde når jobben er avsluttet. Den lange fartstiden tilsier at han har lykkes.

Terje har hatt en rekke oppdrag rundt om, som inkluderer blant annet gulv i hytter, kirker, bedehus, idrettshaller og ambassader.

Det er noen oppdrag som huskes bedre enn alle, som gården i Årøysund. Det gamle tregulvet ble slipt av Terje, som ble noe overrasket da gårdseier fortalte at han selv skulle behandle gulvet – med fløte!

– Jeg skjønte ikke så mye da han fortalte det, men det er visstnok en gammel teknikk for behandling av gulv. Men jeg ser for meg synet av kunden som heller to liter kremfløte utover. Personlig er jeg vel mest bekymret for lukten av surnet fløte i etterkant, humrer han.

Med over 30 års fartstid i bransjen har Terje også noen gode råd å komme med når det kommer til vedlikehold av gulv. Etter ferdigstilt oppdrag legger han igjen et vedlikeholdsprogram hos kunden slik at de kan bevare gulvet sitt.

– Den største årsaken til at gulv ødelegges er bl.a. bruk av vann ved vask. Vannmengden er den store synderen. Du skal støvsuge og bruke en godt oppvridd, fuktig mikrofiberklut, råder han.

Skulle du være så uheldig å få en fettflekk på gulvet, er grønnsåpe fy, fy. Hent Zalo-flasken fra kjøkkenet, spray på flekken og tørk opp. Annen syntetisk såpe fungerer også.

Terje anbefaler også at man bruker en profesjonell gulvsliper. Visse behandlinger kan de aller fleste utføre seg, men det skal erfaring og kunnskap til for å slipe gulvet. Det er helt vanlig for Terje med telefoner fra en opprørt frue som klager over mannens gulvsliping. Hun er ikke spesielt fornøyd med bulker i gulvet og småfliser som stikker opp fra gulvplankene etter behandling.

– Kjenn din begrensning. Du må ha litt kunnskap om bruk av slipemaskinen. Sett av penger til å leie inn en gulvsliper som vet hva han driver med. Så kan du heller utføre lakkeringen selv, fortsetter Terje. 

Gammelt nytt blir som nytt etter at Terje Hallberg er ferdig!

Slipt istedet for nytt

For mange kan det virke dyrt å slipe gulvet. Men det koster enda mer å legge nytt. Da må det gamle ofte rives opp, lister skal fjernes og man trenger kanskje også en snekker og elektriker. Prisen for sliping er en cirka en tredjedel.

Terje forteller at det er mange som har flotte gulv som kun trengs å slipes for at de skal få et nytt og moderne utseende. Med sine moderne maskiner og erfaring har han fått 100 år gamle gulv tilbake slik de var, etter å ha blitt malt gjentatte ganger.

Før gulvsliperen kommer, bør du ha fjernet alt som står på gulvet. Potteplanter i vinduene, gardiner og bilder og tv på veggen kan være. Maskinene er så moderne at de slipper ut minimalt med støv. Faktisk så lite at Terje anbefaler alle som skal pusse opp at de ferdigstiller tak og vegger først. Gulvet skal tas sist. På den måten trenger du ikke bekymre deg over det nyslipte gulvet når resten av rommet skal pusses opp.

Skal du ha slipt gulvet i stuen bør du sette av en uke. Etter sliping skal gulvet herdes noen dager før det kan belastes igjen.

Tønsberg Gulvsliperi er også medlem av Norges Parkettsliper Forbund (NPSF). Det er kun to firmaer fra Vestfold som er medlem. Det stille høye krav for medlemskapet; erfaring fra bransjen og anbefalinger.

– Medlemskapet er en trygghet for kunden. Skulle det være en jobb som er dårlig utført, kommer to representanter fra forbundet for å inspisere jobben. Om de mener jobben ikke er gjort skikkelig, må gulvsliperen komme tilbake og gjøre jobben på nytt, forklarer Terje. 

Den drevne gulvsliperen tilbringer mye tid i bilen når han farter rundt fra gulv til gulv i Vestfold.

Gulvets levetid er opp til deg

Han har stolthet for yrket og jobben som utføres. For 57-åringen er det viktig å komme i tide og fullføre jobben slik at kunden er fornøyd. Det har vanket mange gode tilbakemeldinger, skryt og en vinflaske i ny og ne som takk. Alltid hyggelig med gode tilbakemeldinger.

Den største endringen er nok at folk i dag er mer bevisste på hva de vil ha. Produktene er tilgjengelig på nettet, og de fleste har bestemt seg for hva de vil ha når de kontakter Tønsberg Gulvsliperi. Men Terje er også flink til å veilede og forklare fordeler og ulemper ved produktene som er valgt.

– I dag er det naturvennlige produkter. Før var det mer oljebasert, men nå går det i vannbaserte produkter. Jeg ser helt klart at de fleste tenker miljø når de skal velge, sier Terje.

Hvor lenge varer gulvet? Frekvensen på gulvet er 10-20 år. Ifølge Terje er det vedlikeholdet som avgjør. Et tregulv med 3-4 mm eikebelegg på toppen kan slipes to, tre ganger. Det er litt avhengig av hvor godt gulvet er blitt vedlikeholdt. Er det lenge mellom hver gang så vil gulvet ha kortere levetid.

Ordreboken for den entusiastiske gulvsliperen begynner allerede å fylle seg opp for 2019. Terje ser frem til flere slitte gulv, som han ser på som en utfordring. Noe av det beste av jobben hans er å se hvor fornøyde kundene blir med det nyslipte gulvet sitt når han er ferdig.

Det er derfor ingen grunn til å fortvile om gulvet er slitt eller bærer preg av alderdom. Terje er klar for utfordringen og til å gi gulvet en skikkelig make-over.

Med andre ord er det ingen grunn til å sukke oppgitt over barnas ankomst med skitne støvler eller hundens glade byks over gulvet. Når Terje er ferdig trenger du ikke lenger trå varsomt!

Tønsberg Gulvsliperi

• Tønsberg Gulvsliperi ble etablert i 1986.
• Vestfolds eldste gulvsliper med over 30 års erfaring.
• Jeg utfører sliping og totalbehandling av alle typer tregulv og trapper og sliping og oppmerking av idrettshaller.
• Medlem av Norges Parkettsliper Forbund.
• Ingen oppdrag er for små!
• Jeg utfører blant annet følgende typer oppdrag:
- Gulvsliping
- Lakkering
- Oppmerking av baner
- Sliping av trapper
- Annet slipearbeid
- Oljebehandling av gulv
- Parkettbehandling
- Tresliping
- Hardvoksolje

Del artikkelen på Facebook