Annonsørinnhold i samarbeid med Svane Kjøkken

Hva er dette?

 
 

Kjøkkentrendene i år er inspirert av naturen

Kjøkkenfaget handler om mer enn bare skuffer og skap. Det handler om å lage en løsning som passer rommet, huset og kundens livssituasjon. Hos Svane Kjøkken hjelper kunnskapsrike kjøkkenentusiaster deg med å oppfylle drømmen om det perfekte kjøkken.

Annonsørinnhold i samarbeid med Svane Kjøkken

Svane Kjøkken

Tone Cottingham og Cecilie Holmstedt har lang erfaring fra kjøkkenbransjen. De jobbet sammen i mange år i Maxbo før de bestemte seg for å starte for seg selv.

– Vi følte at noe manglet på markedet i Tønsberg. Vi ønsket å tilby kjøkken som hadde større modulutvalg enn standardmålene på 60 og 80 i skuffer, og som skilte seg ut i design. I prosessen fant vi Svane, som vi faktisk ikke hadde hørt om før, og bestemte oss for at dette var rett merke for oss, sier Cottingham.

Da de to kjøkkenentusiastene startet opp i 2012 var det kun to andre forhandlere av Svane Kjøkken i Norge. I dag er det seks forhandlere fra Oslo til Bergen.

Cottingham er utdannet arkitekt og Holmstedt interiørdesigner. Alle de ni ansatte i butikken har også utdannelse innen interiør.

– Det er viktig for oss siden faget handler om mer enn bare skuffer og skap. Det handler om å lage en løsning som passer til rommet, huset og kundens livssituasjon. Det er her vi skiller oss ut, fordi vår kompetanse gjør at vi kan foreslå løsninger kunden ikke har sett selv, sier Cottingham.

Svane Kjøkken er en av Vestfolds største kjøkkenbutikker. Her tilbys det et bredt sortiment for enhver smak og lommebok.

De leverer også komplett inventar til alle rom i huset: Kjøkken, bad, garderobe og oppholdsrom. 

Cecilie Holmstedt (t.v.) og Tone Cottingham hos Svane Kjøkken forteller at årets kjøkkentrender er inspirert av naturen - og at farger er populært.

Hos oss får dere en hyggelig kjøkkenopplevelse

Cottingham forklarer at de tar seg god tid i samtaler med kunden for å kartlegge hvilke tanker og ideer kunden har.

Hva er viktig i møtet med kunden?

- Det er å hjelpe dem til å tenke forbi skuffer og skap - på de mer grunnleggende ønskene. Hva vil de at dette kjøkkenet skal være? Hvordan skal det fungere for dem? Ønsker dere å kunne fortsette samtalen med gjestene selv om dere går inn på kjøkkenet? Ønsker dere å kunne jobbe sammen på kjøkkenet, eller er det bare en av dere som liker å lage mat? Ønsker dere å åpne opp mot utsikt? Drømmer dere om et større kjøkken? Er det områder i tilstøtende rom som kunne innlemmes? Først når vi har kartlagt ønsker og drømmer rundt hvordan kjøkkenet skal fungere som et sted både å lage mat i og som et sosialt sentrum for samvær begynner vi med konkret planlegging av skuffer og skap, stil, farger og materialer, forklarer Cottingham.

– Vi ønsker å få til en god situasjon for familien som skal leve der. Dette er jo individuelt for hver kunde, og krever mer jobb. Vi bryr oss litt ekstra, og det setter kundene pris på, smiler Cottingham.

Vi ønsker å begeistre!

Tone Cottingham, Svane Kjøkken

Når du skal planlegge kjøkken er det tre hensyn du bør ha i tankene: Hvilke muligheter og begrensninger rommet har, hvilke behov og drømmer familien har og budsjettet.

Cottingham synes det er spennende og utfordrende å jobbe med boligeiers behov og drømmer. Et nytt kjøkken innebærer mer enn bare å bytte ut skap med skuffer. Er det for eksempel én person som bor i leiligheten, er det viktig med en åpen løsning slik at eier ikke står alene på kjøkkenet og lager mat mens vennene hygger seg i stuen.

For familier med to små barn kan kjøkkenøy være en god løsning. Da kan barna gjøre lekser ved øya mens mor eller far lager mat.

Er det to voksne i husstanden som begge elsker å lage mat må det være flere arbeidssoner slik at de ikke kolliderer i hverandre under matlaging.

Hos Svane Kjøkken er de også opptatt av at kjøkkenet skal være praktisk. De ønsker å unngå "knuffesituasjoner". Et eksempel kan være ikke å plassere avfallet under oppvaskkummen, med ved siden av. Da slipper man å flytte på seg når én tar oppvasken og den andre rydder.

Ingen tvil om at det er naturen som inspirerer i 2019.

Her er årets trender

Så hvordan skal kjøkkenet se ut i 2019?

Cottingham forteller at det ikke er stor etterspørsel på høyglans lenger. Ei heller de sterke, klare fargene.

Bestselgerne hos Svane i dag er kjøkken i Massive Line, dvs. i massive, horisontale trelameller i både eik natur, røkt eik og sortbeiset. Cottingham har også stor tro på laminatfronter. De har en nydelig, silkematt finish, er fantastiske å ta på, og tåler mer enn malte fronter. Det selges mye grepsfrie kjøkken, og hvitt er fortsatt en yndet farge, selv om den ikke står så sterkt i motebildet akkurat nå.

- Når du planlegger et kjøkken er det viktig å huske på at du skal ha det i mange år. Velger du noe som er veldig motepreget, kan du også risikere at det går veldig av moten om en stund. Prøv derfor å kjenne etter hva du egentlig liker best innerst inne. Har du alltid trivdes best i lyse rom, er kanskje ikke et sortbeiset kjøkken noe for deg. Du kan heller velge et hvitt kjøkken, og male veggene mørke, for de er det lett å gjøre noe med hvis du går lei eller motebildet endrer seg. Slik kan du også tenke hvis du er litt romantisk eller klassisk av natur; prøv å se hvordan dagens trender kan tilpasses dine preferanser i stedet for slavisk å følge de fargene og trendene som profileres i interiørblader akkurat nå, anbefaler Cottingham.

Kjøkkenøy står høyt på ønskelisten hos mange, men hva skal til for at den skal fungere optimalt?

- Prioriter arbeidsplassen, sier Cottingham.

Man må ikke nødvendigvis ha verken koketopp eller vask på øya, hvis det betyr at det blir lite plass igjen til å jobbe på. Skal du ha koketopp på øya, så tenk på at det ikke er optimalt å sitte tvers over for denne og drikke rødvin, for det spruter fett fra stekepanna. Verken vask eller koketopp må plasseres midt på en øy. Kanskje er det lurt å trekke disse over mot én side, slik at du får mer sammenhengende arbeidsplass på den andre siden?

Kjøkkenekspertene hos Svane selger sjelden vifter som henger i taket. De er erstattet med ventilator som er integrert i koketopper som suger luften ned. Dermed åpner det nye muligheter med lamper i taket i stedet – som jo så absolutt er mer dekorativt. 

Åpne reoler og hyller og godt med lagringsplass står på ønskelisten hos mange når de velger nytt kjøkken.

Vær tro mot deg selv

- Mørkere tre er veldig in, gjerne røkt eik eller sortbeiset eik. Fronter i matt, silkemykt og ensfarget laminat kommer også sterkt. Det samme gjelder benkeplater i naturstein eller silestone og dekton med steinaktig uttrykk. Vi bruker ofte benkeplatematerial som backsplash i stedet for fliser. Dette gir er roligere og mer helhetlig uttrykk. Pynt med planter. Selv om grepsfrie kjøkken fortsatt står sterkt, er håndtak på vei tilbake. Vi er ikke veldig glade i håndtak på overskap, da disse er i øyehøyde og lett kan virke forstyrrende, men håndtak på skuffer og høyskap er praktisk og anvendt riktig kan det være dekorativt, sier Cottingham.

Dermed tyder alt på at kjøkkenet i 2019 er inspirert av naturen. Det er masse grønne planter, treverk, stein, glass og metall.

Metall i reoler er også et populært innslag. Her kan du fint blande treverk og metall ifølge Cottingham. Åpne reoler og hyller med interiør og kokebøker er også moderne.

Viktigst at alt: Tilpass trendene slik at de passer deg, din stil og dine behov!

Er du på jakt etter nytt kjøkken, og trenger inspirasjon og gode råd, står kunnskapsrike kjøkkenentusiaster hos Svane Kjøkken klare til å hjelpe deg. De – og naturen – vil gi deg den inspirasjonen du trenger for å oppfylle drømmen om det perfekte kjøkken. 

Svane Kjøkken

• Velkommen til en av Vestfolds største kjøkkenbutikker.
• Her finner du et bredt sortiment for enhver smak og lommebok.
• Bli inspirert av flotte kjøkken- og baderomsmiljøer i butikken på Stensarmen.
• Vi leverer komplett inventar til alle rom i huset – kjøkken, bad, garderobe og oppholdsrom.
• Vi gir deg råd og veiledning gjennom hele prosessen - fra din første inspirasjonstur til prosjektet ditt er ferdigstilt. 

Del artikkelen på Facebook