Annonsørinnhold i samarbeid med Takfornying AS

Hva er dette?

 
 

Nytt tak på to dager!

Vegard Furhovden begynte med salg. Deretter ble det noen år som konsulent innen salg- og salgsutvikling for små og store bedrifter. Så bestemte han seg for å sikte høyere – og endte opp på taket!

Annonsørinnhold i samarbeid med Takfornying AS

Takfornying AS

Takfornying ble etablert i 2014 etter å ha gjort grundige undersøkelser på markedet. Siden har firmaet, kvaliteten og erfaringene vokst fra å være en lokal aktør i Tønsberg til å bli den største aktøren i Norden.

Vegard Furhovden husker godt én hendelse som utspant seg rett etter oppstart. En totalrenovert enebolig skulle ha sprøytemalt taket, som siste ledd i prosessen. Den utførende fikk ikke med seg at en liten vårstorm var i anmarsj. Han var godt i gang med malingen da det plutselig kom ekstremt mye regn. I den grad at takrennene ikke en gang klarte å ta imot. Parallelt med dette kom det enorme vindkast, som tok med seg all maskeringen. Malingen sprutet i alle retninger. Da stormen var over, var det maling overalt; vegger, vinduer, dører og innkjørsel. Men ikke så mye på taket!

– Huseier tok det pent heldigvis. Vi fikk ryddet vekk alle spor og vi har et samarbeid med et malerfirma som malte huset. Vi ordnet taket på nytt. Så vi har lært mye siden oppstarten. For oss er det viktigste at kunden er fornøyd, og at skulle noe gå galt så rydder vi alltid opp etter oss, forteller Furhovden.

Så legger han til at huseier var god venn med en formann i et borettslag. Kunden fortalte, naturlig nok, historien til formannen, som kontaktet oss og ville ha oss til å jobbe på hele borettslag.

Moralen i historien er at om man tar ansvar og rydder opp, vil det føre til flere oppdrag! 

 

Drywood på taket

Etter mange år med grundige undersøkelser og et tett samarbeid med forskningsavdelingen hos malingsleverandøren Drywood Coating i Nederland, fant Takfornying AS endelig en malingtype som kunne brukes på tak.

Takfornying bruker også en unikt impregnering som er utviklet for å tåle det harde klimaet i Norden. Her får du et produkt som ikke bare impregnerer overflaten på taket. Den inneholder et kjemisk glass, som smeltes under trykk, slik at den blir helt flytende og molekylene blir helt uavhengige. De kan ikke blande seg med seg selv eller helt rent vann. Når medarbeiderne fra Takfornying har dyprenset taket så impregnerer de med denne impregneringsvesken som da styrker opp igjen taksteinen på steder der det det tidligere var vann og luft da betongen ble formet. Tomrommet fylles nå opp med denne kjemiske vesken.

– Impregneringen har to effekter. For det første impregneres taksteinene slik at de blir vannavisende. Så styrker den opp taksteinen som blir diffusjonsåpen, det vil si at den puster, forklarer Furhovden.

På toppen legges så Drywoods taksteinsmaling, som også er diffusjonsåpen, samt har en sliteevne som er helt ekstrem. Verken UV-stråler, vær og vind er i stand til å slite den ned.

De har skriftlig garanti på 10 år på malingen, som er den beste garantien på markedet. 

Chalotte Gjøs,Trond Grønskei og Vegard W. Furhovden er stolte forhandlere av Drywood

Farge på taket

Takfornying AS skiller seg ut i form av hvilke verktøy de bruker for dyprensing av taket. I stedet for å bruke kjemikalier har de valgt å bruke et verktøy som er skreddersydd. De har store høytrykkspylere, som minner om små campingvogner, som refereres til som spylevognen. Den bruker rundt 40 liter vann i minuttet. Maskinens styrke er at den bruker veldig mye vann og gir slagkraft når taket renses. På denne måten fjernes groe, mose og algebelegg som finnes på taket.

– Vi bruker samme maskin når vi skal rydde etter oss, men da med lavere bar og rundt 60 grader på vannet. Vi er ekstremt nøye på at alt skal se ryddig og fint ut, så vi vasker ned fasader som er griset ned under prosessen. Når vi er ferdig med utført jobb, skal det se ut som vi ikke har vært der, sier Furhovden.

Jobben tar to dager – og resultatet er et nytt "tak"!

Nå har Takfornying AS også kjøpt opp utsalgsbutikken til Drywood i Vestfold. Én av grunnene er at de ønsker å tilby flere farger enn standardfargene som er tilgjengelig nå. Furhovden forteller at kundemassen er så stor og det blir mange liter maling. Butikken har alt av blandingsutstyr, maskiner og alle typer baser slik at de nå kan tilby akkurat den fargen som kunden ønsker. Fra september 2019 skal de også tilby fasademaling.

– Nå kan vi serve alle 20 avdelingene i Norge med riktig utstyr, farge og maling. Så vi satser stort og det er spennende, smiler Furhovden. 

Vi setter farge på taket! Knut Bjørnli, Trond Grønskei, Chalotte Gjøs, Vegard W. Furhovden og Håkon Lund (fra venstre)

En bedrift med lokal stolthet

Takfornying AS står bak mange flotte tak i Tønsberg og omegn. Men også utenom arbeidstid er de engasjert i lokalmiljøet. De er hovedsponsor for Tjøme Golfklubb og sponsor for Nøtterøy Turnforening, Flint Håndball og Eik Fotball.

Furhovden forteller at Takfornying AS har valgt å opprette et eget garantifond som skal ivareta kundene. For hver eneste kvadratmeter som de fornyer setter Takfornyings-kjeden av penger som blir låst i 10 år i henhold til deres skriftlige garanti. Garantibeviset er ett digitalt dokument som kan legges rett inn i Boligmappen eller skrives ut og settes inn i Boligpermen. 

– Dette er en trygghet for våre kunder og et sikkerhetsnett for våre samarbeidspartnere og franchisetakere. Erfaringen sier at en slik dokumentasjon er med på å øke og dokumentere en verditakst på eiendommen ved eventuelle salg, sier Furhovden.

Takfornying AS lever etter mottoet "Vi skal være pålitelige og utføre god kvalitet som avtalt hver gang".

Det er slik de jobber hver dag, på hvert prosjekt. Det er derfor kundene anbefaler dem videre! 

HVA ER TAKFORNYING?

Takfornying er en behandling over flere trinn som på en forenklet måte kan beskrives slik:

1. Høytrykksvask av hele taket. Alt av mose, alger og skitt fjernes. Takrenner og nedløp rengjøres selvfølgelig også. Dette gjøres med spesialmaskiner.

2. Taket kontrolleres for synlige sprekker og brudd. Eventuelle skader eller ødelagte takstein byttes.

3. Tilstøtende områder som takvinduer, markiser, planter, antenner, etc. dekkes til.

4. Ett strøk dypimregnering påføres til taket er mettet og ferdig impregnert. Dette vil hidre taket å ta opp vann og vil ha en tilnærmet permanent virkning.

5. Vår egenutviklede spesialmaling påføres i 500μm tykkelse. Taksteinmalingen har bestått alle typer tester som finnes for taksteinmaling og tilsvarende produkter, og tilfredstiller med sin unike holdbarhet og glans samtlige krav og standarer med god margin.

6. Opprydding på eiendommen og sluttkontroll av utført arbeid. Dette er veldig viktig for oss. Vi har ett mål om at du som kunde skal oppleve ett team som til enhver tid setter presisjon, orden og ryddighet i første rekke. Vi er ikke fornøyd før kunden er fornøyd.

7. En sluttbefaring hvor kunden blir informert om hva som er utført og overlevering av dokumentasjonen som bekrefter at taket nå er klar for mange nye år med variert vær og klima. Denne dokumentasjonen legges vanligvis inn i huspermen for å kunne dokumentere at vedlikeholdet av husets femte fasade er godt ivaretatt. Vi ser at denne dokumentasjonen ofte brukes som dokumenterte vedlegg til takster av eiendommen for å dokumentere verdiøkning på eiendommen ved refinansiering eller eventuelle salg. 10 års garanti følger huset, og eventuelt nye eiere overtar automatisk garantien.

Takfornying AS

• Takfornying AS ble etablert i 2014.

• Siden da har firmaet, kvaliteten og erfaringene vokst fra å være en lokal aktør i Tønsberg til å bli den største aktøren i Norden.

• Etter mange år med grundige undersøkelser og ett tett samarbeid med forskningsavdelingen hos malingsleverandøren Drywood Coating i Nederland fant Takfornying AS endelig en malingtype som kunne brukes på tak og ha den samme gode kvalitet som veggmalingen som allerede var anerkjent.

• Takfornying AS er en preferert leverandør av takfornying i hele Norden og har som mål å fortsatt være det.

• Vår styrke er at det er kundene selv om anbefaler oss videre til andre.

• Takfornying AS er samfunnsengasjert og ønsker å dele overskuddet til frivillige lag og foreninger.

• Faget omfatter så mye mer enn bare å male et tak, for eksempel vasking med kraftige høytrykkspylere, maskering, HMS, sikker jobbanalyse, sprøyting med maling som er varmet opp til 46 grader, og mye mer.

• Forskjellige underlag krever ulik behandling, og våre takfornyere har derfor kunnskap om valg av materialer og verktøy.

• Vi i Takfornying AS vet hvordan farger forholder seg til hverandre og kan utføre alt arbeid som foregår før ferdigbehandling av en flate.

• Vi utfører også gulvarbeider i boliger og større bygg og behersker gulvsiping av gulv og trapper.

• Vanlige arbeidsoppgaver for Takfornying AS:
Taksjekk
Utregning av Sikker jobbanalyse som gjør arbeidet på ditt tak iht. alle lover og regler
Takvask
Impregnering
Takfornying
Vasking av tak og takrenner hos abonnementskunder

• Alle våre medarbeidere har godkjente kurs, utvikling og egne mål – trygghet også for oss som jobber i Takfornying kjeden!

• For å kunne stå for markedets strengeste garanti valgte vi i 2017 å etablere ett garantifond; kort forklart setter vi av en fast sum for hver kvadratmeter som ferdigstilles og på den måten vil vi kunne gi deg og alle våre kunder en økonomisk trygghet for vår garanti!

Del artikkelen på Facebook