Annonsørinnhold i samarbeid med Prosjekt & enøk Partner AS

Hva er dette?

 
 

Prosjektering og dokumentasjon ned til minste detalj

Siden oppstarten for snart ni år siden har byggherrer, eiendomsbesittere og entreprenører benyttet seg av Tønsberg-firmaets rådgiving. Siden oppstarten for snart ni år siden har de etablert seg som en ledende aktør innen sitt felt.

Annonsørinnhold i samarbeid med Prosjekt & enøk Partner AS

Prosjekt & enøk Partner AS

Prosjekt & enøk partner AS (PEP) ble grunnlagt av Morten Holte Engesveen og Terje Hauge. Selskapet har hatt en stor utvikling. Selv om det er en tøff bransje med mye konkurranse, har de klart å etablere seg.

På kontoret i Tønsberg sitter ni ansatte, alle elektroingeniører, med fagbrev i tillegg. Selskapet drar så absolutt nytte av dette. Medarbeiderne tar med seg mye erfaring fra elektrobransjen, samt fra skolegangen. Dermed stiller de enda sterkere og med mer forståelse for faget sitt.

PEP prosjekterer elektriske anlegg for bygg- og anleggsbransjen og på landbasert olje- og gassvirksomhet.

– Vi planlegger alt for byggherrer, entreprenører og eiendomsbesittere. Alt fra tegning og beregning og 3D-modellering i primært alt fra skoler, næringsbygg og barnehager, sier Engesveen.

Alle de ansatte har bred kompetanse. Ved prosjektering av elektriske anlegg til landbasert industri, er det skjerpede sikkerhetskrav. For kundene er det en trygghet å vite at det er mer enn 30 års erfaring samlet i selskapet.

– Vi har spesialisert oss på installasjon i eksplosjonsfarlige områder. Her er det andre regler som gjelder for installasjon og prosjektering i slike områder som vi må forholde oss til. Det krever enda mer fokus på sikkerhet og valg av typer utstyr, forklarer Engesveen.

PEP kommer med forslag på løsninger og detaljprosjektering ned til minste detalj. De utfører oppdrag for de fleste oljeselskaper i Norge samt Forsvaret. 

Morten Holte Engesveen etablerte Prosjekt & enøk partner AS for snart ni år siden. Nå er de blitt en ledende aktør på markedet.

Deler sin erfaring med hele landet

Kundebasen er spredd over hele Norge. Dette har ført til mange interessante oppdrag, både på Svalbard og Jan Meyer. Selv om PEP primært dekker Norge, har de også vært på jobb i Danmark og Baltikum.

Selskapet har jobbet på en rekke lokale prosjekter i Tønsberg og omegn. Leiligheter på Jarlsø, Ørsnes Brygge, Sæthers nye bakeri på Sem, påbygget på Fylkeshuset og Universitet i Sørøst-Norge står alle på listen over prosjekter PEP har vært eller er involvert i.

Innad i selskapet er det lang og bred erfaring og kompetanse. Engesveen forteller at de er en salig blanding av yngre og eldre, som utfyller hverandre. Eldstemann, Knut Vetvik, gikk inn i pensjonistenes rekker i fjor sommer. Da var han 72,5 år.

– Det var Knut og jeg som dro selskapet i gang, selv om jeg og Terje Hauge er grunnleggerne. Han ville være med å jobbe videre, og jeg var glad for å ha ham med, smiler Engesveen.

Elektroingeniøren trekker også frem det gode arbeidsmiljøet. Det skal ikke bare handle om prosjektering og tegning. Gjengen har også vært på fotballtur til England og VM i skiskyting i Oslo. Han sier videre at hans medarbeidere har fleksibel arbeidstid – med frihet under ansvar. Det scorer han høyt på.

PEP er bevisste på at de hele tiden skal ha høy aktivitet. Noen ganger er det kanskje litt mye. Når det er stor pågang er de ansatte enormt flinke til å ta i et ekstra tak, og de jobber godt sammen.

– Da sitter vi sammen på kvelden. Vi er blitt enige på forhånd at når det blåser hardt så må vi trå til. Man yter ekstra, men det handler om å gi og ta, sier Engesveen. 

Et vellykket prosjekt er bygget på kunnskap, dialog og tillit.

Prosjekt & enøk partner
Erlend Løken (t.v.), Christian Larsen og Christian Lyngstad prosjekterer og tegner for kunder over hele landet.

Fokus på energieffektivisering

PEP er også engasjert i energieffektivisering og fornybar energi. Her kommer det stadig nye løsninger på markedet. For de som ønsker å optimalisere bygget sitt er det store økonomiske besparelser å hente. Det er her PEP kommer inn som rådgivere. De sitter på kunnskapen om hva som er tilgjengelig av teknologi, og bistår slik at kunden får den beste løsningen. Uansett om det er nybygg eller rehabilitering som står på oppdragslisten, vil de hjelpe deg med å sikre et bygg med lavt energiforbruk – også inn i fremtiden.

– Leietagere er opptatt av lave driftskostnader. Vi er inne og rådgir og prosjekterer styringsformer som lys, varme og ventilasjon og hvordan dette skal styres i et bygg. Dette gjør vi i samråd med andre konsulenter på ventilasjon, rør og varme, forteller Engesveen. 

Prosjekt & enøk partner har fokus på trivsel på arbeidsplassen og godt samarbeid.

Faget er også i stadig utvikling, spesielt på prosjekteringssiden. Det tas i bruk mer og mer 3D-modelltegning. Engesveen er ikke i tvil om at denne metoden er kommet for å bli. Derfor har PEP jobbet mye med å bli gode på dette. 3D visualiserer elektroinstallasjonene slik at kunden kan se at de passer inn i det store bildet. Fordelen er blant annet at det er lettere å unngå krasj med rør- og ventilasjonssystemer.

Helt fra oppstarten har Engesveen hatt en filosofi om at de skal utføre en god jobb fra dag én, og at en god jobb generer en ny jobb. De streber etter å levere det kunden ønsker, til en konkurransedyktig pris.

Filosofien har lykkes. Omsetningen har økt fra år til år, og det har vært plusstall fra første dag.

Uansett hvilken elektroteknisk prosjektering du trenger – om det er næringsbygg, barnehage, industri eller landbaserte tankanlegg – kan Prosjekt & enøk partner bistå deg. De jobber både i stuetemperatur og langt under frysepunktet. 

Prosjekt & enøk Partner AS

• Prosjekt & enøk partner er et rådgivende ingeniørfirma innen elektro, som leverer prosjekterings- og dokumentasjonstjenester til bygg- og industrisektoren.
• Våre konsulenttjenester omfatter el-prosjektering, dokumentasjon og enøk for områdene kontor- og næringsbygg, bo- og helseinstitusjoner, industrianlegg, skoler, privatboliger og idrettsanlegg.
• I tillegg har vi mer enn 30 års samlet erfaring fra olje- og gassindustrien onshore, noe som posisjonerer oss blant landets ledende rådgivere innen engineering for denne sektoren.
• Våre medarbeidere har solid og variert bakgrunn innenfor fagfeltet elektroteknikk, flere med mer enn 20 års erfaring. Dét gir deg den nødvendige tryggheten, og oss evnen til å tenke litt annerledes basert på velprøvd kunnskap. Fordi det handler om å få de små delene til å passe i den store helheten.

Del artikkelen på Facebook