Annonsørinnhold i samarbeid med Nøtterøy Rørservice AS

Hva er dette?

 
 

Rørleggerbedriften som satser varmt

Arild Andersen begynte å løse andre folks rørproblemer hjemme, med et lite lager i en bod. Oppdragsmengden vokste, snart var større lokaler nødvendig, og entusiasmen for rør og varmeanlegg gikk i arv. Nå er det sønnen Kenneth som styrer den daglige driften, men Arild har ikke lagt verktøyet på hylla enda.

Annonsørinnhold i samarbeid med Nøtterøy Rørservice AS

Nøtterøy Rørservice AS

Rørlegger Arild Andersen kan mer enn bare å fikse sprukne rør og installere avløp. Han er også en gründer. Lysten til å starte for seg selv var stor, og i 2001 grunnla han Nøtterøy Rørservice sammen med en kompanjong. Det begynte i det små, med kontor hjemme og lager i boden. Etter hvert som årene gikk, vokste antall oppdrag, og det var på tide å finne nye lokaler. Neste stopp var Berganveien, før de i 2015 kjøpte egne lokaler i Løkkeåsveien 22B, sammen med et annet firma.

Kenneth Andersen har arvet interessen for rørleggerfaget fra sin far. I 2003 begynte han sin læretid i Nøtterøy Rørservice, var ferdig med mesterbrevutdanning i 2010, overtok som daglig leder, og kjøpte seg inn i firmaet året etter. Så i dag er rollene byttet om. Nå er det Arild som er ute og skrur mens Kenneth kombinerer kontorarbeid med rørleggeroppgaver ute i felten.

– Nå som vi er en mesterbedrift gir det enda mer tyngde. Det er jo et kvalitetsstempel, som også gir trygghet for kundene, sier Kenneth.

Far og sønn er ikke alene om å fikse rørproblemer, installere varmeanlegg og varmepumper, rehabilitere bad og utføre service. I 2017 ble Marius Sanner med som prosjektleder og eier i dag 10 prosent av firmaet. Marius har også med et mesterbrev i bagasjen. Totalt er det seks ansatte, og de søker etter en ny medarbeider og en lærling.

Her er Nøtterøy Rørservice i gang med opplegget til en enebolig med leilighet. Utplasseringselev Maren får tips av Stian.

På jakt etter nye medarbeidere

– Vi er primært på jakt etter en servicerørlegger, gjerne med erfaring fra små- og mellomstore anlegg. Så ønsker vi oss gjerne en lærling igjen. Det er tøft å finne, for det er ettertraktet med lærlinger, som er positivt for faget. Jeg sitter selv i styret til opplæringskontoret for rørlegger i Vestfold, og har et godt innblikk i den situasjonen. Vi tenker langsiktig og med en økende mengde oppdrag og langsiktig planlegging så trenger vi flere folk, fortsetter Kenneth.

Nøtterøy Rørservice tilbyr et meget godt arbeidsmiljø, hvor det er en god tone og en fin, sammensveiset gjeng. Her er det frihet under ansvar og gode betingelser. 

For lærlingen er det også gode utsikter for fast ansettelse etter endt læretid. Fredrik Lauby startet som voksenlæring og etter fire års læretid og bestått svennebrev i 2016, er han i dag fast ansatt.

– Jeg drev opprinnelig med noe helt annet, men ble spurt om jeg var interessert i å bli lærling hos Nøtterøy Rørservice. Synes det virket spennende, og siden det passet med min praktiske bakgrunn, så takket jeg ja. Kenneth fulgte meg opp og det fungerte bra, forteller den tidligere lærlingen.

Lauby trives godt, her er det et tett og lite arbeidsmiljø, varierte og utfordrende arbeidsoppgaver. Nå er han i ferd med å ferdigstille et boligkompleks i Sandefjord, hvor seks leiligheter ferdigstilles i disse dager.

- Firmaet er i stadig vekst og vi utvikler oss, så jeg ser for meg en lang karriere her ja, smiler han.

Nøtterøy Rørservice samarbeider tett med en rekke andre lokale håndverkere. De holder til i samme bygg som blant annet Nøtterøy Anleggsgarnerservice, Færder Belegg & Maling og Byggmester Jon O. Nyvoll.

Kundekretsen er stor og inkluderer både private, byggmestre, bedrifter og hytteeiere. Rørleggerfirmaet har en lang historie med et tett samarbeid med Obos, så Nøtterøy Rørservice er et velkjent navn i en rekke borettslag rundt om i distriktet.
Det er totalt ni bedrifter under samme tak i Løkkeåsveien, og et trivelig samhold dem i mellom. 

Kenneth forteller at de er et allsidig firma, med bred kompetanse. Oppdragene inkluderer det meste innen rørarbeid. Rehabilitering av bad er en av de mest etterspurte tjenestene. Sammen med gode samarbeidspartnere tilbyr de en komplett pakke fra A til Å. 

Når det oppstår vannlekkasjer er Nøtterøy Rørservice raskt på plass!

Hvordan er baderomstilen i 2019?

Den erfarne mesterrørleggeren har sett trender komme og forsvinne opp gjennom årene. Blant kundene nå er det tre ting som står i fokus for det nye badet: Det skal være høy standard, lettvint og se bra ut. Hvit høyglans er på vei ut, men stilrene, enkle ting er en gjenganger. Nå skal det være rette linjer, dusjløsninger i glass, integrerte dusjer hvor ting er skjult i veggene og rennesluk. Dusjkabinett går det ikke mange av.

Dagens samfunn gjør det enklere for kjøpere enn tidligere. Det er mange produkter tilgjengelig på nett og i kjedebutikker. Men kvaliteten på produktene varierer stort. Kenneth anbefaler å rådføre seg med en rørlegger før du handler. Det tryggeste er å kjøpe alt gjennom en rørlegger, som også står for montering av det nye badet.

Hytteeiere utgjør også en stor del av kundekretsen. Det innebærer oppdrag på mange faste hytter hvor rørleggerne klargjør sanitære anlegg for vinteren samt går over og gjør alt klart før sommersesongen. Nøtterøy Rørservice har egen båt slik at de kan påta seg oppdrag i skjærgården.

Norge er en oljenasjon, men innen 2020 skal alle oljefyringsanlegg være byttet ut. Dette kravet har medført en økende mengde henvendelser fra befolkningen i Tønsberg og omegn som må finne alternative løsninger. Varmepumper er et meget godt alternativ, og er også meget energibesparende. Nesten 80 prosent av energien som brukes i private boliger går til romoppvarming og varmt tappevann. Installering av varmepumpe vil redusere energikostnadene betydelig. Kostnadene ved installeringen vil være tjent inn i løpet av noen få år.

– Varme og varmepumper som en ny varmekilde er et spennende område. Her er det stadig utvikling, og det er gøy å være med på, sier Kenneth. 

Si farvel til oljen

Nøtterøy Rørservice leverer væske-til-vann og luft-til-vann varmepumper. En væske-til-vann-varmepumpe henter energi fra fjell, jord, grunnvann eller sjøvann. Disse energikildene holder mye jevnere temperatur enn uteluft, som er energikilden til luftbaserte varmepumper.

Med en luft-til-vann-varmepumpe utnytter du varme fra luft til å varme opp vann til radiatorer, vannbåren gulvvarme eller til å forvarme tappevannet.

– Vi tilbyr varmepumper fra kjente forhandlere som Vaillant, Thermia og Bosch. I tillegg til montering og installasjon tilbyr vi rensing og vedlikehold av eksisterende varmeanlegg. Vedlikehold er viktig, og forlenger varmepumpens levetid og effektivitet. Vi har sett nok eksempler på hva manglende vedlikehold kan føre til. Mange tror at det ikke er nødvendig, men det er det så absolutt. Det er jo kostbare anlegg, så det er viktig å vedlikeholde dem, anbefaler Kenneth.

 

Med lang fartstid i bransjen er det heller ikke til å unngå at noen arbeidsoppdrag huskes bedre enn andre. For flere år siden ble Kenneth sendt ut for å bytte et dusjarmatur. Han var sikker på at det var hos en kunde han hadde vært tidligere, og ga ikke adresselappen spesielt med oppmerksomhet. Den drevne rørleggeren var sikker på at han visste hvor han skulle. Damen som åpnet opp var ikke like sikker som Kenneth, men siden det kanskje var noe galt med dusjen, ble han sluppet inn. Det endte med at de byttet ut badekaret med et nytt dusjkabinett.

– Jeg er godt fornøyd med at jeg fikk solgt nytt dusjkabinett til noen som ikke en gang hadde bestilt rørlegger. De ble kjempefornøyd, smiler Kenneth.

Det er vel det som defineres som oppsøkende salg. Så hører det jo også med til historien av den kunden som egentlig hadde bestilt rørlegger også fikk bistand med sitt problem!

Fra morsomme historier om godt utført arbeid – to ganger i løpet av samme oppdrag – til mer krevende oppdrag. Nøtterøy Rørservice har også jobbet på flere tannlegekontorer, som krever noe helt annet teknisk sett.

– Disse oppdragene bestod av oppbygging og var omfattende og litt annerledes. De inkludert både vann, luft og sugesløyfer fra tannlegestolen. I tillegg er det strenge krav til hygiene med tanke på at det skal være rene soner. Her gjaldt det å ha tungen rett i munnen. Ofte er lokalene som skal bli tannlegekontorer ikke så egnet, og da må vi "trylle" litt, forklarer Kenneth.

Siden antikkens tid har rør og sanitæranlegg vært til bekymring for folk. Nøtterøy Rørservice har tatt verktøyet i egne hender og bidrar til en mer bekymringsfri hverdag for befolkningen i Nøtterøy, Tjøme, Tønsberg og omegn. Nå har de rettet blikket mot en mer energibesparende fremtid – og bistår med alt fra installering av varmepumper til oppfyllelse av baderomsdrømmen. 

Nøtterøy Rørservice AS

• Nøtterøy Rørservice AS ble etablert i 2001 og som per i dag består av 6 ansatte.
• Vi er en godkjent mesterbedrift som er medlem av Rørentreprenørene Norge (Tidligere Norske Rørleggerbedrifters Landsforening).
• Vi samarbeider tett med en rekke andre håndtverkere og har en stor kundekrets. Vi jobber både for private, og bedrifter. Vi har kontor og lager i Løkkeåsveien 22B på Skallestad der vi er under samme tak som flere håndverkere.
• Vi driver mye med rehabilitering av bad og kan tilby sammen med god samarbeidspartnere pakke løsninger hvor vi tar jobben fra A-Å.
• Vi jobber mye for hyttefolk i distriktet, både til lands og til vanns der vi utfører forskjellige arbeider og har mange faste hytter hvor vi klargjør sanitær anlegget for vinteren samt går over og gjør klart før sommersesongen. Vi har båt som gjør at vi kan ta på oss oppdrag i skjærgården.
• Vi har god og bred kompetanse på vannbårene varmeanlegg og varmepumper. Om du har behov for å skifte ut ditt fyringsanlegg, eller trenger service på et eksisterende anlegg, så ta kontakt med oss. Av varmepumper forhandler vi både Vaillant, Thermia og Bosch.
• Ettersom vi har en lang historie med et tett samarbeid med Obos er vi godt kjent rundt i diverse borettslag i distriktet.
• Trenger du hjelp til utvendige sanitær har vi også tett samarbeid med anleggsfirmaer som gjør at vi kan bistå med det meste når det gjelder stikkledninger til din bolig.

Del artikkelen på Facebook