Annonsørinnhold i samarbeid med VVS Rørlegger’n Tønsberg

Hva er dette?

 
 

Rørlegger’n som tar jobben på alvor

Allerede i antikkens tid var rørleggerne ettertraktet. Nå har naturligvis både rørsystemer og rørleggerfaget utviklet seg siden da. Men behovet for en dyktig rørlegger – det har ikke endret seg. Det passer utmerket for VVS Rørlegger’n Tønsberg!

Annonsørinnhold i samarbeid med VVS Rørlegger’n Tønsberg

VVS Rørlegger’n Tønsberg

Den lokale rørleggerbedriften begynte så smått i 1997. Da ble oppdragene tildelt fra et kontor hjemme hos Morten Eriksen. Tre år senere ble de til VVS Rørlegger’n Tønsberg, med fire personer som utførte jobbene. Siden den gang har firmaet hatt en stabil vekst, og teller i dag 17 ansatte.

– For fem år siden fikk vi også eget bygg på Sem, hvor vi holder til i dag. Eierskapet fordeles likt mellom Per Ove Smedstad Gran og meg. Han er mest ute i felten og jeg håndterer den daglige driften her på kontoret, sier Morten Eriksen, daglig leder.

VVS Rørlegger’n Tønsberg er en godkjent lærebedrift, og de ønsker 1-2 lærlinger til enhver tid. De har også utplasseringselever, som de gjerne ønsker tilbake som lærlinger.

Ifølge Eriksen er det utfordrende å få tak i dyktige rørleggere og lærlinger. En fast ansettelse er en gulrot for lærlinger som står på og består fagprøven.

– Vi har også hatt jenter som lærlinger, og det fungerte bra. Så er det Nicolai Nøkleby da, som kom hit på mopeden sin som 16-åring, gikk læretiden her og siden er han blitt. I dag er han formann og er en ansvarsfull og dyktig medarbeider som vi er heldig å ha med oss, smiler Eriksen. 

Daglig leder Morten Eriksen er godt fornøyd med utviklingen til VVS Rørlegger'n Tønsberg.

Eget gatenavn etter installering av varmepumper

De 17 ansatte har bred erfaring og kompetanse på varme, varmepumper, sanitæranlegg, sprinkler, vanntåke, baderom, våtrom, rehabilitering, serviceteknikere på F-Gass ordninger og kjøleteknikker. VVS Rørlegger’n Tønsberg påtar seg det meste innen rørleggerfaget, og har en egen avdeling som har spesialisert seg på varmepumper. Nå som myndigheten har innført at alle oljefyringsanlegg skal bort innen 2020, har denne gjengen hektiske arbeidsdager.

– Dette er en bølge vi har ridd på, så det er nok å henge fingrene i på dette feltet. Vi leverer varmepumper fra Daikin, IVT og Borsch, så det er kjente merkevarer som henger på veggen rundt om i distriktet, sier Eriksen. 

Varmepumper kategoriseres etter hva slags medium de tar varme fra, og hvilket de avgir varme til.

Luft-til-luft varmepumpe henter kald luft utendørs og leverer varm luft innendørs. Enhetene er ofte små og relativt enkle å installere.

En luft-til-vann varmepumpe trekker "gratis" varmeenergi fra uteluften og leverer vannbåren varme til gulvvarme, radiatorer og tappevann.

En væske-til-vann varmepumpe utnytter bergvarme eller jordvarme, og kan dekke behovet for varmtvann og oppvarming i boligen din.

En varmepumpe er et meget godt alternativ til fyringsanlegget som må byttes ut. Den sparer energi og penger for deg, er miljøvennlig, enkelt å bruke, gir god komfort og inneklima – og den kan brukes til kjøling.

For å finne hvilken varmepumpe som passer best til deg og ditt behov, kan de kunnskapsrike medarbeiderne hjelpe deg.

Eriksen ler og forteller at i Åsgårdstrand har de fått en egen gate oppkalt etter seg. Gaten bærer navnet IVT Gata etter alle varmepumpene som er blitt installert.

– Det begynte med ett hus, så spredde ryktet seg og dermed kom det en rekke oppdrag fra hele nabolaget, sier han fornøyd. 

Varmepumpe

En varmepumpe er en maskin som benyttes til å transportere varme fra et lavere til et høyere temperaturnivå under forbruk av mer høyverdig energi, oftest elektrisk kraft. Virkemåten er gratis fornybar energi som pumper varme fra omgivelsene til det stedet som skal oppvarmes. Vanlige varmekilder er uteluft, sjø, jord og grunnvarme, samt industriell spillvarme. Varmepumpe klassifiseres derfor som teknologi for utnytting av fornybar energi. Systemet gir en varmeproduksjon som kan være det mangedobbelte av det man putter inn i form av elektrisk kraft. Dette er et veldig godt alternativ hvis du skal bytte ut oljekjelen.

Årets moter for badet

VVS Rørlegger’n Tønsberg er også store på bad. I lokalene på Sem kan du finne inspirasjon i de mange flotte utstillingene, som viser frem en kombinasjon av dagens trender og de mer klassiske badene.

Eriksen forteller at når du skal velge bad er det viktig å først finne ut av hva du ønsker deg. Ta også med håndverkene i planlegging da de kan komme med råd og tips. Det som ser flott ut i en katalog, er ikke alltid den beste løsningen for din bolig og behov.

– Vi lager en komplett pakke, som inkluderer produkter og arbeid samt håndverkerne. Da er det vi som står for koordineringen, prosjekterer og utfører arbeidet, forteller den drevne rørleggeren.

Han oppfordrer også til å hente inn tilbud fra flere firmaer slik at man kan sammenligne priser og produkter.

Hvordan skal egentlig baderommet se ut i 2019?

Ifølge Eriksen er boblekar på vei ut, selv om vi gjerne vil ha badekar. Det skal være takdusjer, glassdører, rennesluk og sort armatur.

La deg friste til et nytt bad i butikken til VVS Rørlegger'n Tønsberg.

Datteren Malin Skjelland Eriksen er interiørarkitekt og jobber for Romlaboratoriet AS i Oslo. Hun mener det viktigste er å skape gode, funksjonelle rom. Badet er jo tross alt et rom man bruker mye penger på, og da stiller vi også krav. Vi er opptatt av at badet skal være funksjonelt, innbydende og komfortabelt.

– Mange tenker også litt ukontroversielt, og bruker mer farger, også på innredningen. Det er ikke bare grå fliser på gulvet og hvite fliser på veggene. Folk tørr å ha farge på veggene, forteller hun.

– Det er så mye spennende du kan gjøre, men husk også tenke litt langsiktig. Badet er jo ikke noe du pusser opp hvert andre år, legger hun til.

Treverk er også på full fart inn igjen. Det er blitt populært å legge inn innslag av tre i et rom som ellers består av harde materialer som flis, glass, stein, porselen og stål. Tre tilfører litt mer naturlige materialer og varme til badet. 

Farger er blitt mer moderne på badet igjen.

Intet oppdrag for lite, intet for stort

På referanselisten står en rekke store og små prosjekter. Foyn Handelshus, Tjøme Kommunehus, Tønsberg Svømmehall, Jarlsberg Hovedgård og en rekke bad i private hjem.

VVS Rørlegger’n Tønsberg har også vakttelefon slik at de kan bistå kunder med akutt behov.

De er også medlem i VVS-Eksperten, som gir en rekke fordeler: Avdelingen i Tønsberg blir synliggjort i forhold til markedsføring, kataloger, oppdaterte nettsider med pris og samt at priser og avtaler er ferdig forhandlet med leverandører.

Eriksen tror at VVS Rørlegger’n Tønsberg har et solid rykte og godt navn i distriktet. De er kjent for å utføre godt arbeid. I 2018 omsatte de for 37 millioner. 

– Med så mange oppdrag som vi har er det ikke til å unngå at det kan oppstå situasjoner som ikke er ideelle for kunden. Da er vi raskt ute med å fikse situasjonen igjen. Stort sett har vi fornøyde kunder – og det er det som er målet, fortsetter han.

De ti rørleggerne hos VVS Rørlegger’n Tønsberg tilpasser, monterer, installerer og reparerer sanitær- og varmeanlegg. Uansett om du trenger hjelp til med små enkle reparasjoner og justeringer eller et avansert røranlegg, hjelper de deg gjerne.

Kvalitet og kundeservice står i fokus hos VVS Rørlegger’n Tønsberg. De sørger for at vannet flyter som det skal i rørene, varmepumpen installeres for kalde vinterdager og at du får det perfekte bad. Her oppfylles alle kravene du forventer av en rørlegger, og de ønsker å være ditt lokale valg. 

Våre tjenester

Vi påtar vi oss det meste innen rørleggerfaget, og spesialiserer oss på disse rørleggertjenestene:
• Bygging og reparasjon av varmeanlegg i nybygg eller ved rehabilitering av eldre bygg.
• Nybygging og rehabilitering av sanitæranlegg.
• Rørleggertjenester i forbindelse med nybygg eller modernisering av hus, hytter, industribygg og andre næringsbygg.
• Montering og service på varmepumper.
• Installasjon av sentralstøvsuger.
• Oppussing og modernisering eller helrenovering av badet. Fra mindre utskiftninger av f. eks toalett eller dusjløsning, til helrenovering av baderom, vaskerom og andre våtrom.

VVS Rørlegger’n Tønsberg

• VVS Rørlegger´n Tønsberg AS er et rørleggerfirma som ble etablert i 1997.
• Firmaet holder til i Semsbyveien 84, i nye egne lokaler.
• VVS Rørlegger´n Tønsberg har vært tilbyder i Oljefri siden 2014, som er en anbefalt leverandør av fornybar energi.
• Vi er totalt 17 ansatte med bred erfaring og kompetanse på varme, varmepumper, sanitæranlegg, sprinkler, vanntåke, baderom, våtrom, rehabilitering, serviceteknikere på F-Gass ordninger, kjøleteknikker, samt egne flisleggere, i tillegg leverer vi alle typer varmepumpeløsninger og solfangere til hele fylket.
• VVS Rørlegger´n Tønsberg AS omsatte for 37 millioner i 2018.

Del artikkelen på Facebook