Annonsørinnhold i samarbeid med Luisa Bygg AS

Hva er dette?

 
 

Tradisjonelt norsk håndverk bygd med italiensk entusiasme

For Tore Antonio Luisa handler det om å skape noe nytt. Den norsk-italiensk trønder har en stor entusiasme for tradisjonelt håndverk og tilstreber løsninger som ivaretar lengst mulig levetid. Med en stadig økende menge oppdrag jakter nå Luisa Bygg AS på en ny medarbeider.

Annonsørinnhold i samarbeid med Luisa Bygg AS

Luisa Bygg AS

– Jeg startet som tømrer i Osen kommune på Fosen i 1988. Da jeg flyttet fra Trøndelag til Tjøme var målet å jobbe i ambulansetjenesten. Jeg begynte først som tømrer og jobbet med dette i et år. Så fikk jeg fast vikariat i ambulansetjenesten, og drev enkeltmannsbedriften ved siden av, sier Tore Antonio Luisa.

Etter hvert opplevdes arbeidsordningen i ambulansetjenesten uforsvarlig, og han sjekket ut av ambulansetjenesten og satset for fullt igjen innen byggebransjen. I 2016 ble foretaket omdannet til Tore Antonio Luisa AS og i 2017 fusjonerte selskapet inn i Luisa Bygg AS, som eies av Luisa Holding AS.

I dag er det 5 ansatte i firmaet, som har opplevd en god vekst de siste årene. Så mye at Luisa nå er på jakt etter flere medarbeidere.

– Jeg søker fagutdannede tømrere med erfaring. Søker må også være lojal, ærlig, ryddig og være villig til å stå på. Det er også viktig med kommunikasjon mot kunde, forteller Luisa.

Luisa Bygg AS tilbyr en rekke tjenester: Bygging av bolig og fritidshus, tilbygg, restaurering, våtrom, tak og terrasser. De har tilgang til snekkerverksted og tilbyr snekkertjenester, reparasjoner og plassbygde løsninger.

Et slikt bredt spekter byr på en rekke varierte og spennende oppdrag for tømrerne. 

– Vi vektlegger tradisjonelt håndverk, og tilstreber løsninger som ivaretar lengst mulig levetid. Dagens utfordring er gjerne materialkvalitet, sier Luisa.

Tore Antonia Luisa har byttet ut hjertestarter med hammer og sag. Nå er det tradisjonelt håndverk som styrer hverdagen hans.

Nytt byggeprosjekt er både utfordrende og spennende

Nå er de i gang med et spennende prosjekt i Østveien 140. Det arkitekttegnede tilbygget på 130 kvadratmeter skal knyttes sammen med det eksisterende bygget via en mellomgang.

Utvendig blir det brent kledning. Dette innebærer at man bruker en åpen flamme på overflaten slik at den forkulles. Avhengig av treslag og hvor mye det brennes, kan fargen varieres fra grått til helt svart. 

– Dette har jeg ikke prøvd meg på før, så det blir spennende. Brent kledning kommer i fire forskjellige nyanser, fra et lokalt sagbruk i Telemark, forklarer Luisa.

Tilbygget skal også ha slipt betonggulv med vannbåren varme på alle gulv, vegger i tradisjonelt reisverk som isoleres med trefiber isolasjon. Det blir naturlig ventilasjon, og den mer åpne konstruksjonen slipper ut luft gjennom veggene.

Tømrerne er ferdig med reisverket på yttersiden, og det er klart for montering av takverk. Innvendig skal de lage en synlig bærekonstruksjon i furu som blir veldig åpen, med søyler, dragere og bjelkelag. Det blir en åpen konstruksjon hvor det legges et kompakt, isolert tak oppe på. Hele taket blir flatt.

Tilbygget er tegnet av Tellus Arkitekter i Tønsberg. Selv om Luisa Bygg har totalansvaret, er både rørleggere, elektrikere og gravere involvert.

Det spennende og litt utfordrende tilbygget er planlagt å stå ferdig til sommeren.  

Luisa Bygg AS er i full gang med et nytt og spennende prosjekt i Østveien 140. Det arkitekttegnede tilbygget skal stå klart til sommeren.

Komplette pakker i kvalitet

Firmaet har også gode samarbeidspartnere innenfor graving, mur/støping og flislegging, rørleggere, elektrikere og blikkenslagere. Som hovedleverandør av byggevarer bruker de Maxbo. Holte leverer styringssystemer, som elektronisk ivaretar timeregistrering, sjekklister, avviksregistrering, rutiner, fakturering, kjørebok etc.

Dermed kan Luisa Bygg AS levere en komplett pakke til kundene, som kun trenger å forholde seg til én leverandør; Luisa Bygg AS. De håndterer all koordinasjon av de ulike håndverkene.

– Vi bruker kun samarbeidspartnere vi stoler på siden det er vi som skal gå god for produktene som leveres av våre partnere. De vi jobber med nå har vi brukt i flere år, så vi vet hva de er gode for, forteller Luisa.

Kundemassen består nesten utelukkende av private. Luisa forteller at de har en bre kundemasse, med en rekke faste kunder. Firmaet har bygd seg opp et godt omdømme, og jungeltelegrafen jobber til virksomhetens fordel.

– De aller fleste av oppdragene får vi etter første møte med kunden, som gjerne er befaringen. Jeg har en opplevelse av at vi oppfattes som seriøse og vekker tillit hos kunden. Vi prøver å ikke love mer enn hva vi kan holde, forklarer Luisa.

Thomas Graff Wang (t.v.) og Trond Rennemo trives godt med den varierte arbeidsdagen.

En erfaren håndverker er din beste garanti

Han er også godt fornøyd med at de også får henvendelser fra forskjellige arkitekter. Luisa forteller at det er spennende oppdrag som kommer via arkitektfirmaer, men at de også kan by på utfordringer.

– Det er alle tiders, for vi får mulighet til å utvikle oss, men de er utfordrende med tanke på løsninger. Prosjektet som kommer fra en arkitekt er noe helt annet enn prosjekter med tradisjonell utførelse, sier han.

Tjømes energiske trønder er tydelig på at firmaet skal levere kvalitet. Han har bevisst satset på lokale, fagutdannede håndverkere som kommuniserer godt med kundene. Håndverkerne er selve grunnsteinen i firmaet, og det er ingen tvil om at Luisa har truffet spikeren på hodet med satsningen sin.

– Jeg ønsker en trygg arbeidsplass for de ansatte. Det innebærer at vi må levere kvalitet til avtalt tid og pris. Alle de ansatte jobber for at kunden skal bli fornøyd. Det er også de tilbakemeldingene vi får fra kunder, sier han.

Trendene har også endret seg opp gjennom årene som Luisa har vært i aksjon. Nå skal det være vedlikeholdsfritt treverk, glassflater og rene, stramme linjer. I nybygg skal det være slette flater, uten lister og skjulte anlegg.

For Luisa og hans håndverkere er det hektiske dager. Prosjekter venter på å ferdigstilles, noen skal iverksettes og nye skal planlegges. På oppdragslisten står nye bad, rehabilitering av hytter og nye boliger.

Det avventes også flere tilbakemeldinger fra kommunen på prosjekter.

– Når tre-fire arkitekter kontakter meg for oppdrag, så betyr det mye jobb. Da må jeg ha inn flere folk, sier Luisa.

Den erfarne tømreren har også noen god råd til de som skal i gang med byggeprosjekter hjemme: Bruk en erfaren håndverker du kan stole på! 

Luisa Bygg AS

• Vi bygger bolig- og fritidshus.
• Våre tjenester består av tilbygg, restaurering, våtrom, tak og terrasser.
• Vi har tilgang til snekkerverksted, og kan tilby snekkertjenester, reparasjoner og plassbygde løsninger.
• Vi har gode samarbeidspartnere innenfor graving, mur, rørlegger, elektriker og blikkenslager.
• Vår hovedleverandør av byggevarer er Maxbo.
• Bedriften startet i Trøndelag i 1988, og var i mange år et personlig foretak.
• I 2016 ble foretaket omdannet til Tore Antonio Luisa AS.
• I 2017 fusjonerte selskapet inn i Luisa Bygg AS, som eies av Luisa Holding AS. 

Del artikkelen på Facebook