Annonsørinnhold i samarbeid med Holte AS

Hva er dette?

 
 

Vi digitaliserer bygg- og anleggsbransjen

Holte AS er Norges ledende leverandør av programvare, tjenester og kurs til byggebransjen, og har mer enn 40 000 brukere av sine løsninger over hele landet. Hovedmål: Å gjøre hverdagen din enklere!

Annonsørinnhold i samarbeid med Holte AS

Holte AS

- Selskapet er resultatet av flere oppkjøp og fusjoner gjennom årene. Opprinnelig het selskapet Holtet Prosjekt AS, som fusjonerte med ByggSafe AS i Tønsberg. Så ble Fagtorget kjøpt opp, og deretter ble det Trondheims-baserte programmet JobOffice en del av programvarefamilien. I dag er den største eieren vår gründer Eilif Holte, sier markedsdirektør Christina Jonstang.

Selskapet har fire kontorer: Tønsberg, Oslo, Trondheim og Gdansk i Polen. Avdelingen i Tønsberg består av 65 ansatte, som holder til i Kilden 1. 

Jonstang forteller at de ser et skifte i bransjen. Flere og flere foretrekker digitale systemer fremfor papir. Overgangen kan oppleves som litt skremmende for enkelte, men Jonstang forsikrer at firmaene som prioriterer tiden det tar å komme i gang får en bedre og mer effektiv hverdag.

- Vi opplever stor etterspørsel og en enorm økning i daglige brukere på HoltePortalen, vår digitale plattform for prosjektstyring. Her har du tilgang til alt du trenger for å drive et prosjekt via pc og app på mobil. I HoltePortalen kan du blant annet lage og sende tilbud, utarbeide byggesøknader og legge til standard kontrakter i prosjektene dine. Du har også mulighet til å planlegge og styre ressursene du har tilgjengelig, utføre kvalitetssikring og følge opp HMS digitalt via app. Timeføring skjer også elektronisk og det er enkelt å legge timene dine til et prosjekt slik at du får et riktig fakturagrunnlag når du skal fakturere i HoltePortalen. Vi har også knyttet opp elektronisk kjørebok som gir deg oversikt over firmabiler og kjøregodtgjørelse, forteller en entusiastisk Jonstang.    

Kurs og tjenester er den del av Holtes forretningsvirksomhet.

Utvikler sammen med kunder

– Vår oppgave er å tilrettelegge og effektivisere hverdagen for både små og store bedrifter. Derfor jobber vi også tett sammen med kundene våre når produkter skal utvikles, og vi kjører pilotprosjekter underveis. Vi er ydmyke og har stor respekt for det arbeidet som gjøres både på kontorene og byggeplassene rundt omkring. Det er her den viktigste kompetansen er, og det er helt naturlig at vi søker den kunnskapen og lytter til hvordan bransjen vil ha det. Det er avgjørende for å bidra til deres verdiskapning, fortsetter hun.

Holte har akkurat lansert resultatene av et slikt pilotprosjekt sammen med byggevarehuset Gausdal Landhandleri. Prosjektet har fått stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Det ble nylig presentert både i Tokyo og Dublin, og det har fått tildelt Bygg21’s Best Praksis-pris her i Norge.

Prosjektet har gått ut på å finne en løsning for enklere å kunne handle byggevarer digitalt. Per i dag er det for mange manuelle prosesser som hindrer full digital flyt. En av de største utfordringene er knyttet til byggevarehandel. De aller fleste varebestillinger til et prosjekt skjer via telefon eller pr. e-post. I tillegg til at slike manuelle og lite transparente bestillinger bryter den digitale verdikjeden, fører det ofte til forsinkelser i leveranser, venting, feilbestillinger og svinn på byggeplass.

I dette prosjektet samlet Holte og Gausdal Landhandleri 10 fremoverlente byggmestere og entreprenører til en seks måneder lang pilotperiode.

- Med den nye løsningen tar man den dataen man har og formidler den gjennom hele prosessen - helt fra tegningen importeres i kalkylesystemet vårt, SmartKalk, til varene leveres på byggeplassen og fakturaen sendes. På grunnlag av kalkylen som er beregnet i SmartKalk, kan du nå enkelt overføre alle bestillinger direkte til byggevarehuset. Med elektronisk bestilling, kan alle ordrer knyttet til prosjektet samles på ett sted. Du får god oversikt, og kan enkelt forsikre deg om at ingenting uteblir i leveransene. Du kan også spesifisere nøyaktig hvor og når du ønsker de ulike materialene levert for å sikre en mer lønnsom prosjektstyring. Tilbakemeldingen fra pilotene er meget positive og vi gleder oss til flere kan ta dette i bruk, sier Jonstang.

Løsningen er foreløpig kun tilgjengelig for kunder av Gausdal Landhandleri, men Holte er i dialog med de aller fleste byggevarehusene om liknende løsning.

Vi har gjort det enkelt for deg!

Holte AS
Holte AS tar gjerne turen ut til kundene for en prat og tilbakemeldinger.

Programvare for både små og store

Holtes programmer brukes av alt fra enkeltmannsforetak til større entreprenører. Det har lenge vært en oppfatning i bransjen om at programvare for mindre selskaper er annerledes enn for større selskaper. For Holtes del stemmer ikke dette.

- De fleste byggeprosjekter skal gjennom de samme fasene. Det som ofte varierer er antall aktører som er involvert og kompleksiteten i prosjektene. Vår programvare er skalerbar, og har utarbeidet ulike pakker som tar høyde for dette, sier Jonstang.

Holte har også en pakke som er helt gratis for alle. Med HolteFri har du et enkelt CRM, timeføring for opptil tre brukere og fakturasystem helt kostnadsfritt. Det passer for selskaper som tar enkle oppdrag og jobber på timer.

Kurs og tjenester er også en viktig del av Holtes forretningsvirksomhet. Det tilbys både halv- og heldagskurs, internkurs og fjernstyringskurs. Internkursene er tilpasset hver enkelt bedrift. I et fjernstyringskurs kan kunden velge fordypning i emner man selv ønsker å bli bedre på. Kurset varer i inntil tre timer, foregår på kundens egen pc, mens de har en representant fra Holte på telefonen.

I tillegg til å ha et bredt utvalg av kurs i all sin programvare har Holte også noen av Norges fremste fagpersoner som holder kurs i byggesak, kalkulasjon, HMS og kvalitetssikring. De hjelper også kunder å søke sentral godkjenning.

– For oss er det viktig å ha den beste fagkompetansen på huset, slik at vi får godt innhold i selve programvaren og at vi kan formidle kompetansen via kurs. Vi ønsker å være best på å supportere kundene våre, og da trenger vi et faglig dyktig apparat. Fagkompetansen er et viktig konkurransefortrinn. Digitalisering og programvare kan ikke erstatte faglig kompetanse, men det er et godt supplement, mener Jonstang. 

Christina Jonstang er i full gang med den berømte vaffelpressen. Nystekte vafler er en del av konseptet "Jakten på fagfolket".

Samfunnsansvar

Holte jobber opp mot høgskoler og fagskoler over hele landet. Programvaren brukes på byggtekniske fag i utdanningen. Dermed er studentene klare til å ta i bruk verktøyet når de er ferdig på skolen. Holte gir bort programvare for over 200 millioner kroner til skoler i året, og hjelper dem med installasjon og opplæring.

– Vi jobber for å gjøre utdannelse innen byggebransjen attraktiv og reell. Vi ønsker å skape større anerkjennelse og stolthet rundt håndverkeryrkene slik at flere ønsker å søke seg til bransjen. Det er et felles ansvar vi som opererer i denne næringen har, sier Jonstang.

Det er svært stor interesse for programvare fra Holte både blant studenter og lærere, og det er veldig gode tilbakemeldinger fra skolene som bruker programmene. 

Vi jakter på fagfolket med vafler

De siste fire årene har Holte reist rundt til kunder og byggeplasser rundt om i landet. Med seg på lasset har de ikke bare kunnskap, gode råd og tips, men også et spesiallaget vaffeljern. Mens duften av nystekte vafler sprer seg utover byggeplassen, smiler håndverkerne bredt. Da løftes stemningen og det skapes et godt grunnlag for gode samtaler.

– Konseptet har blitt en suksess. Vi drar rundt og hører hvordan det går med kundene våre. Hvis kundene ønsker, lager vi også en artikkel som vi deler på bloggen vår og i sosiale medier. Det syntes de aller fleste er veldig artig. På denne måten får vi også gode innspill og forslag til videreutvikling og nye ideer, sier Jonstang fornøyd.

Jonstang trives utmerket på arbeidsplassen og med den spennende hverdagen.

- Det er et meget godt miljø, hvor det handler om å trives på jobb. Holte opplever veldig lite gjennomtrekk, og de seks i ledergruppen har alle mer enn ti års fartstid i selskapet. Byggebransjen er i stor utvikling og ting endrer seg raskt. Det er klart det er gøy å få være med på dette! Jeg møter så mange spennende og engasjerte kunder og samarbeidspartnere i jobben min. Bransjen er rett og slett full av bra folk, avslutter Jonstang.

Så er du lei av gule lapper som henger overalt og papirbunker som bare vokser? Da er det på tide å digitalisere. Med Holte med på laget får du alt i ett system og full kontroll på alle faser i prosjektene dine.

For som Holte sier: Rett skal være lett!

Holte AS

• Norges ledende leverandør av programvare, tjenester og kurs til byggebransjen.
• Har i over 40 år vært en tonegivende aktør som har tilegnet seg god kompetanse innen fagområder som HMS, kvalitetssikring, byggesak, kalkulasjon, uavhengig kontroll, prosjektøkonomi og prosjektstyring.
• Kontorer i Oslo, Trondheim, Tønsberg og Gdansk (Polen).
• Holte jobber for å gjøre arbeidsdagen til de som jobber i byggebransjen enklere, oversiktlig og mer effektiv. Det gjør de gjennom å utvikle brukervennlig programvare og dele fagkompetanse. I samarbeid med den enkelte bedrift finner de gode løsninger, som også tilfredsstiller myndighetskrav.
• Største eiere er Holte Group AS (Eilif Holte), med 57,8 % og Andiamo AS med 38,13 %.

Del artikkelen på Facebook