Annonsørinnhold i samarbeid med Terjesen på Teie

Hva er dette?

 
 

Vi har fikset rørproblemer i over 60 år!

Eventyret begynte i en garasje på Teie, helt tilbake i 1952. Da stiftet Olaf B. Terjesen et rørleggerfirma med samme navn. Rørleggermesteren la grunnlaget for det som i dag er Vestfolds største rørleggerbedrift.

Annonsørinnhold i samarbeid med Terjesen på Teie

Terjesen på Teie

Da Olaf B. Terjesen startet opp, syklet rørleggeren rundt i distriktet for å utføre oppdragene. Han var også det første rørleggerfirmaet med egen butikk. Terjesen ble en stor aktør på rør i området, og på slutten av 1960-tallet var det rundt 40 ansatte. Mye har endret seg siden den gang. Rørleggerne kjører biler, fulle av verktøy og deler. Butikken er utvidet og antall ansatte er nå oppe i 63. Terjesen har etterlatt seg et firma med godt rykte.

– Min far, Arnt K. Davidsen, begynte å jobbe i firmaet i 1967. I 1982 overtok han som eneeier, samme år som jeg kom inn i firmaet, sier Petter Davidsen. Han overtok som daglig leder da hans far bestemte seg for å legge verktøyet på hylla og pensjonere seg.

Olaf B. Terjesen, også kjent som Terjesen på Teie på lokalt munne, har holdt til på Nøtterøy siden oppstarten. I 1963 flyttet de inn i bygget på Teie, der de holder til den dag i dag. Her er det en stor og flott butikk, hvor du lett finner inspirasjon til ditt nye bad eller våtrom.

– Vi har et veldig stort utvalg, med mange forskjellige miljøer og en rekke forskjellige løsninger på innredninger. Det er ikke vanskelig å finne drømmebadet her, smiler Davidsen. 

Petter Davidsen og Freddy Hansen (fra venstre) er ute på befaring

Vestfolds største 

Utstillingene inneholder et rikt utvalg av baderomsløsninger, og her er noe for enhver smak. Uansett om du foretrekker det tradisjonelle og tidløse eller moderne design. Det er også en stort utvalg av små og store baderomsartikler å velge mellom. Dyktige konsulenter hjelper deg med råd og tips, og de kommer også hjem til deg for å planlegge badet sammen med deg.

Med over 30 år i bransjen kan Davidsen trygt slå fast at det har skjedd en stor utvikling innen trendene når det kommer til bad. Han forteller at baderomsmøblene er blitt mer spennende. Trendene går i mange retninger, og det er mye for mange smaksretninger. Blant annet foretrekker vi nå skuffer i stedet for skapdører, og velger gjerne interiør med høyglans og farger.

– Folk er blitt mer bevisste på hva de ønsker seg enn før. Før var de opptatt av funksjonalitet, mens nå skal de også se flott ut. De kombinerer form, farge og materialvalg. Ingen tvil om at det er mange flotte og spennende bad der ute, sier Davidsen.

Olaf B. Terjesen er i dag Vestfolds største rørleggerbedrift. Davidsen er ikke i tvil om at de er ansatte, både som har vært og de som er nå, som er årsaken til at bedriften har kommet dit de er nå.

– Moral og etikk betyr mye. Vi står for det vi gjør, kommer når vi skal, leverer kvalitetsarbeid og holder oss til den prisen vi har lovet, sier han.

– Men det er ikke uunngåelig at det skjer en glipp i ny og ne, og da er vi raskt på plass og retter opp i problemet, understreker den erfarne rørleggeren.

Freddy Hansen sjekker at alt fungerer som det skal

Vi løser dine rørproblemer

Rørleggerbedriften påtar seg oppdrag over hele Vestfold, og de har både private og bedrifter som kunder. Ingen oppdrag er for store eller for små. – Vi er en trygg og stabil bedrift, med et meget godt renomme. Vi har mange ansatte, hvorav noen har vært med oss i over 20 år. Dette gir en sikkerhet til kundene, som vet at om det oppstår problemer noen år etter at badet er ferdig, så vil de få hjelp, sier Davidsen.

Det er også vakttelefon, med utrykningen 24 timer i døgnet, hele året. Rørleggerne har bistått mange fortvilede beboere, som har hatt behov for akutt hjelp. Det gir positive tilbakemeldinger, og det vanker ofte en blomsterbukett til rørleggerne.

Rørsystemer har eksistert siden antikkens tid, og samfunnet er avhengig av disse fungerer. Enten det er rehabilitering eller installering av nytt bad eller våtrom, er gjengen fra Olaf B. Terjesen på plass.

Kalenderen er fullsatt, og det dukker stadig opp nye oppdrag. Til høsten starter bedriften på Signaturhagen, et spesialbygg på Nøtterøy. I tillegg er det Solkilen, en kombinasjon av bilverksted/utstilling i første etasje og 30 leiligheter over. Så er det en rekke eneboliger, leiligheter og serviceoppdrag.

– Vi har mellom 80-100 prosjekter gående til enhver tid, sier Davidsen fornøyd.

Det var kanskje ikke en slik oppdragsmengde Olaf B. Terjesen hadde sett for seg da han startet i 1957. Rørleggeren på sykkel har lagt et solid grunnlag for bedriften, som dagens ansatte akter å vedlikeholde i mange år fremover. 

Råd og tips fra Terjesen på Teie:

Hovedstoppekranen
Merk hovedstoppekranen tydelig og påse at alle familiemedlemmer vet hvor den er og kan bruke den om det oppstår en vannlekkasje.
Husk at alle hus også har utvendig hovedstoppekran. Husk hvor den er.

Kran som drypper
Dersom kranen drypper bør man skifte eller reparere denne relativt raskt. Går det for lang tid kan kranen bli ødelagt.

Tilstoppede servantavløp og sluk
Rengjør sluk regelmessig ved å ta av slukristen og fjern smusset. Etterskyll godt med varmt vann. Vannlåsen under servantavløpet må også rengjøres av og til. Vær forsiktig når vannlåsen settes sammen igjen slik at den ikke lekker. Skyll godt med varmt vann. Unngå spesialmidler som inneholder natriumkarbonat/natriumoksyd. Disse kan føre til forsteninger av det som skal fjernes, og gjøre vondt verre.

Ta vare på avløpsrørene
Avløpsrør er ofte laget av plast og tåler ikke for høye temperaturer. Vær forsiktig med å helle kokende varmt vann direkte i avløpet. Fett som skylles ned i avløpet kan feste seg og føre til tette rør. Tette avløp skal renses med flytende avløpsrens.

Varmeanlegg
Påse at det er riktig vannmengde (trykk i anlegget).
Kjør sirkulasjonspumpa minst en gang i sommerhalvåret.
Varmepumpa før ha regelmessig service for sjekk av bla. Kompressor og kjølemedier.
Romtermostat har som oftest batterier som må skiftes ut regelmessig. 

Terjesen på Teie

• Terjesen på Teie er Vestfolds største rørleggerbedrift med over 60 års erfaring.

• Vi er totalleverandør av alle typer rørleggertjenester til privat- og proffmarkedet.

• Vi tilbyr alle typer tjenester innen rørleggerfaget – fra rehabilitering av baderom og våtrom til installering av varmepumpe og utendørs spa.

• Vi har egen butikk på Teie hvor du til enhver tid finner et rikt utvalg av spennende baderomsløsninger til enhver smak.

• Våre dyktige medarbeidere har god fagkunnskap og bistår gjerne med nyttige tips og råd.

• Selskapet Olav B. Terjesen ble startet i 1952 av rørleggermester Olaf B. Terjesen.

• Vi har også døgnbemannet vakttelefon hvis du har behov for akutt hjelp. 

Del artikkelen på Facebook