Annonsørinnhold fra Tinde Energi

Hva er dette?

DYR VINTER: Strømprisen i 2021 har skutt i været. Når mange nordmenn har dyre strømavtaler, får de seg en ubehagelig overraskelse i posten når regningen kommer.
DYR VINTER: Strømprisen i 2021 har skutt i været. Når mange nordmenn har dyre strømavtaler, får de seg en ubehagelig overraskelse i posten når regningen kommer. Foto: Getty Images /Illustrasjonsfoto

Ville sette et godt eksempel for bransjen: - Hos oss er det ingen skjulte kostnader og prisjuks

2021 har gitt mange nordmenn en høyere strømregning enn normalt. Bytter man til riktig strømavtale, kan man spare mye penger.

Annonsørinnhold fra Tinde Energi

For mange startet 2021 med et sjokk - tørrere og kaldere vær gjorde at strømprisen skjøt i været for mange nordmenn. Til tross for varmere tider i møte, ser man på Nord Pools oversikt at strømprisene er fortsatt høyere enn normalt for denne tiden av året. Dette er dårlig nyheter for tre av fire forbrukere som ikke aner hva de betaler for strømmen.

– Vi vet at mange sitter på unødvendig dyre avtaler og kan spare mye ved å bytte til et annet strømsalgselskap. Selve bytte er gjort på få minutter og fikses av selskapet, uttalte forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet nylig til egne nettsider.

BYTT TIL EN BILLIGERE OG BEDRE STRØMAVTALE HER

Nordmenns passive forhold til egen strømavtale er en dårlig skjult hemmelighet. Allerede i 2015 advarte Forbrukerrådet om at to av tre betalte for mye for strømmen. Kompliserte avtaler, dårlig sammenligningsgrunnlag av de forskjellige leverandørene og uoversiktlige fakturaer var noen av årsakene til det. Lite tyder dog på at ting har blitt mye bedre med årene. I oktober 2020 klaget Forbrukerrådet inn 29 strømselskaper for prisjuks, samt brudd på markedsføringsloven og angrerettloven til Forbrukertilsynet. Totalt avdekket Forbrukerrådet 58 strømavtaler hos de 29 selskapene som inneholdt hemmelige priselementer og ga forbrukerne en høyere regning enn forventet.

For mange har strømavtaler blitt en forvirrende jungel uten en enkel sti til billigste løsning. Sannheten er at for mange kan det være flere tusen kroner å spare på å velge riktig strømleverandør. Men hva skal man velge?

Et selskap gjør ting enklere

UBEHAGELIG OVERRASKELSE: Mange får seg en ubehagelig overraskelse når strømregningen dumper ned i postkassa. Det er enkelt å bytte og velge en billigere strømleverandør. 

Et selskap som går mot strømmen og ønsker å gjøre valget enklere, er Tinde Energi. Selskapet, som holder til i Tønsberg, var ikke blant de 29 selskapene som ble klaget inn av Forbrukerrådet, men ønsker å skape en positiv presedens i bransjen og gå foran med et godt eksempel. Derfor har de kommet opp med kvalitetsstempelet «Evighetsgaranti» på sine produkter. Et stempel som betyr ingen skjulte kostnader, ingen endringer underveis og ingen bindingstid. Avtalen kan sies opp når du vil.

– Vi vet det høres for godt ut til å være sant, men vi ønsker å gi våre kunder en trygg, god og forutsigbar strømregning hver eneste måned. De skal ikke trenger å hoppe på lokketilbud der de blir lurt senere. Hos oss skal du ikke bli straffet for å velge en god strømavtale, forteller Kenneth Hauge i Tinde Energi.

HER BYTTER DU ENKELT TIL EN BILLIGERE STRØMAVTALE


Med Evighetsgaranti-stempelet, er du garantert å aldri betale mer enn spotpris pluss et påslag på 3,25 øre per kilowattime. Spotpris kalles også markedspris, og er prisen strømselskapet kjøper strøm for på kraftbørsen. I tillegg er kommer det 19 kroner i fastledd, samt nettleien som alle må betale til nettleverandøren i ditt området. Prisen på nettleie har strømselskapet ingen kontroll over.

En spotprisavtale med minst 12 måneders prisgaranti er også Forbrukerrådets klare anbefaling når det kommer til å få den beste avtalen. Da er man garantert laveste pris på strømmen, ettersom spotprisen flater seg ut i de billigere sommermånedene av året.

– På våre hjemmesider kan du bruke vår strømkalkulator og enkelt se hvor mye du hadde spart dersom du hadde hatt avtale hos oss. Jeg oppfordrer alle strømkunder til å gå inn og sammenligne deres nåværende avtale med en hos oss. Enklere får du det ikke.

SJEKK HVOR MYE DU KAN SPARE I MÅNEDEN PÅ STRØM


Hauge legger til at Tinde savner langsiktighet, ærlighet og gjennomsiktighet i bransjen og det er en av grunnene til at de har innført dette Evighetsgaranti-stempelet på produktene deres. Ingen gir bort noe gratis, ei heller strøm.

– Disse lokkeavtalene med null påslag som mange strømselskaper tilbyr, er ikke bra. Det sier seg selv at om du betaler null kroner for noe, så kan man ikke tjene penger. For det ingen forteller deg som kunde, er at selskapene stort sett endrer avtalen din underveis uten at du er klar over det. Hos oss finner du ingen slike produkter. Du skal vite hva du betaler for, understreker han.

Klikk på bildet for å se hva du kan spare ved å bytte strømavtale:

ENKELT: Ved hjelp av Tinde Energis strømpriskalkulator, kan du enkelt sjekke hva du kan spare i året ved å bytte leverandør.

Sparte 12.000 kroner på å bytte

Hauge forteller om konkurrenter som opererer med fakturaer som er på seks-syv sider og med ordforklaringer som forvirrer forbrukeren.

– Evighetsgaranti kom i kjølvannet av denne strømskandalen. Vi ønsker å hjelpe kundene med å få et rimelig og bra produkt som er enkelt presentert. Hos oss skal ingen føle seg lurt når de betaler for strøm. Derfor har vi blant annet en søknad inne hos Trygg Strømhandel, dette nye konseptet til bransjeforbundet, Energi Norge, som skal gjøre enklere for strømkunder å få informasjon om selskapene. Vi mener det er viktig å være transparent, at man vet hva man får og at informasjonen du får er riktig, sier Hauge.

BYTT TIL ÉN AV NORGES BILLIGSTE OG BESTE STRØMAVTALER HER

På Tinde Energis hjemmesider finner man en enkel og god oversikt over produktene de tilbyr. Dette gjør det lett og trygt for deg som forbruker å velge en avtale som passer for din bolig, samtidig som du sparer penger. For å velge riktig avtale kan redusere strømregningen betydelig.

– Et problem i bransjen, er fakturaer som er umulig å forstå. Vi har hatt kunder som har spart opp til 12.000 kroner i året ved å bytte til oss i Tinde Energi, forteller Hauge.

Han understreker hvor lett det er å bytte strømleverandør i dag. Navn og nummer er det som trengs, resten fikser kundeservice hos Tinde Energi. Det er selvfølgelig kostnadsfritt å bytte leverandør.

BYTT ENKELT TIL EN BILLIGERE OG BEDRE STRØMAVTALE HER

Gode, trygge produkter

Selv om Tinde Energi er en liten aktør i en tøff bransje, skorter det ikke på ambisjonene til selskapet.

– Selv om vi er små, har vi samme kvalitet på strømmen som de større selskapene. Vi ønsker dog å være en tilbyder av gode, oversiktlige og trygge produkter, samtidig som vi skal ha hyggelig og bra kundeservice der det er lett å komme i kontakt og få hjelpen du trenger. Derfor har vi slagordet «mer enn bare strøm», sier Hauge.

Del artikkelen på Facebook