Det var god julestemning langs bryggekanten og inne i varmen hos Paparazzi da vi ankom restauranten. Det var heldigvis ledige bord inne ved peisen i restauranten. Interiør-interesserte Dill var tydelig på hvor de ønsket bord.

– Det er natt og dag om man får bord inne i restauranten eller ute i den upersonlige vinterhageaktige delen på denne tiden av året, syntes Dill.

Toppscore

Druen brukte ikke mer enn to sekunder på å se på menyen før valget var tatt.

– Lutefisk, lød det fra andre siden av bordet.

Dill gikk for klassisk juletallerken med alt som hører til av godsaker.

En hyggelig servitør kom med maten i løpet av kort tid og Druen gledet seg som et lite barn gjør på julaften til å smake årets første lutefisk.

HØY KVALITET: Lutefisken på Paparazzi imponerte Tønsbergs Blads anmeldere.
HØY KVALITET: Lutefisken på Paparazzi imponerte Tønsbergs Blads anmeldere.(FOTO: )

Baconfett, ertepuré, sirup, brunost, lefse, to typer sennep, mandelpotet og sennepssaus var tilbehøret til fisken fra de prisbelønte brødrene Andreassen på Værøy i Lofoten.

Druen renset raskt fisken og tok en bit.

– Denne har god saltsmak, jevn konsistens og flott flaking. Akkurat slik god lutefisk skal være, mente Druen.

Perfekte poteter

Tilbehøret fikk også gode skussmål fra lutefiskentusiasten med unntak av en liten slurvefeil.

– Potene er kokt perfekt, og persille er en detalj som mange glemmer. Den har de fått med her. Ulike typer sennep er alltid positivt og sennepssausen her var god. Det står i menyen at det skal være ertepuré, men her har vi fått stuing. Den blir for grov kontra en fløyelsmyk puré.

TILBEHØRET: Lutefisken fikk følge av tilbehør på en egen tallerken.
TILBEHØRET: Lutefisken fikk følge av tilbehør på en egen tallerken.(FOTO: )

Uansett er dette alt i alt en perfekt lutefiskopplevelse, lød dommen fra Druen.

 

Tilbehøret imponerte

På tallerkenen til Dill var det to ribbebiter, to medisterkaker og en pølsebit sammen med rød- og surkål.

Dill lyste opp som et juletre av julesmakene på tallerkenen. De smakfulle ribbebitene med nydelig julekrydder fikk Dill i virkelig julestemning.

– Rød- og surkålen er skikkelig hjemmelaget, og sausen ... Er det smaken av brunost? undret Dill.

– La meg smake. Det er definitivt brunost, konkluderte Druen.

SMAKFULLT: Alt imponerte på Paparazzis juletallerken, og tilbehøret var verdt turen alene.
SMAKFULLT: Alt imponerte på Paparazzis juletallerken, og tilbehøret var verdt turen alene.(FOTO: )

– Finnes det noe bedre enn en god saus? Det er nesten så jeg vil spørre om oppskriften, humrer Dill.

 Paparazzi serverer lutefisk av høyt nivå og ribben har tilbehør som er verdt turen alene, tross at de har Bryggas dyreste julemat med liten margin.

– Kvalitet koster og jeg betaler gledelig litt ekstra for høy kvalitet på julematen, sa Druen.

 *Kvaliteten på porsjon to av lutefisk var like høy som på den første.

Paparazzi

Nedre Langgate 20

3126 Tønsberg

Telefon: 954 72 588

Priser: Forrett: 145,- Juletallerken 359, Pinnekjøtt 389, Lutefisk (serveres til du er mett) 489,-

Dessert: 139-149,-

Mat 6

Miljø/Julestemning 5 (inne)

Service 5

Totalt: terningkast 6