Det var halvfullt i lokalet da spisevennene ankom The Sense som tydelig var i julestemning med øredøvende julemusikk både av klassikere og remixede versjoner. En hyggelig betjening tok imot oss. Tross mange ledige bord var disse tydeligvis booket, men vi kunne få sitte på et høyt barbord på dansegulvet.

Druen rynket litt på nesen, mens Dill mente julemiddag på dansegulvet kunne være en ny erfaring.

– Tydelig at de venter mange gjester i kveld for alle som ankom etter oss ble plassert på dansegulvet, registrerte Dill.

Strålende presentasjon

Menyen på det The Sense er rimelig standard som de andre stedene langs bryggekanten. Juletallerken, pinnekjøtt og to delemenyer hvor man får med ribbe, pinnekjøtt og riskrem om ønskelig. Dill ble fristet av torsken som ikke sto som en av julerettene.

– Torsk er uansett jul for min del. Med det spennende tilbehøret må den testes, mente Dill.

DELIKAT: Tønsbergs Blads anmeldere lot seg imponere av presentasjonen avpinnekjøttet.
DELIKAT: Tønsbergs Blads anmeldere lot seg imponere av presentasjonen avpinnekjøttet.(FOTO: )

Druen gikk for pinnekjøtt som hadde med seg vossakorv.

– De fleste restaurantene har blitt flinke til å ha det som en del av pinnekjøttet. Pluss i margen, mente Druen.

Maten ble servert i løpet av kort tid og spisevennene ble begge begeistret da de fikk se rettene.

– Dette liker jeg! Veldig bra at kjøkkenet klarer å få maten til å se delikat ut. Det kan være en utfordring for ethvert kjøkken å gjøre pinnekjøtt presentabelt. Her har de klart det til glans, skrøt Dill.

Salt og salt

Dill tok en bit av det flotte fiskestykket som holdt høy kvalitet og hadde perfekt stekeskorpe.

Dessverre hadde kjøkkenet glemt å salte torsken. En enkel tabbe som ethvert kjøkken bør klare å unngå. Det sto heller ikke salt på barbordet.

– Det blir for meg en nybegynnerfeil, var dommen fra Dill.

HØY KVALITET: Torskeretten var gjennomgående bra, men restauranten hadde gjort en nybegynnerfeil.
HØY KVALITET: Torskeretten var gjennomgående bra, men restauranten hadde gjort en nybegynnerfeil.(FOTO: )

Tilbehøret hjalp fisken med sopp, erter, eggesmør, fritert kapers og jordskokkchips.

– Her viser kjøkkenet kreativitet og gode smakskombinasjoner. Noe av det beste tilbehøret jeg har fått på lenge, skrøt Dill.

Mandelpotetpureen ble dagens største nedtur, da den var en kompakt stappe som manglet tilstrekkelig med både fløte og smør.

Pinnekjøttet hadde god saltsmak hvor Dill mente det var hakket for salt mens Druen likte saltnivået. Rotmosen hadde gode smaker og fin konsistens, mandelpotene var kokt perfekt. Samt en fin detalj at sjyen kommer ved siden av.

– Synes du musikken er for høy? spør Dill.

– Hva sier du? svarer Druen for n-te gang denne kvelden.

– Det skulle vel bare mangle. Vi sitter jo midt på dansegulvet, humrer Dill for seg selv.

The Sense

Nedre Langgate 18

3126 Tønsberg

Telefon: 459 64 000

Priser: Forrett 159-179,- Juletallerken 325,- Pinnekjøtt 389,- (to serveringer), julesharing 495/595,- Dessert 105-125,-

Mat 4

Miljø/Julestemning 3

Service 4

The Sense terningkast 4