Kulden hadde ankommet byen og brygga. De fleste spisestedene langs bryggekanten var pyntet til jul. Populære Havariet hadde allerede begynt å fylle seg opp og en behjelpelig servitør ordnet bord i toppetasjen.

– Dette her er uten tvil et av byens flotteste lokaler. Lekkert innredet og høyt under taket. Man føler seg litt herskapelig rett og slett, syntes Druen.

Dill registrerte at Havariet ikke hadde pyntet til jul verken ute eller inne.

En så veletablert restaurant burde tatt seg bryet med å skape julestemning. Det er jo tross alt jul bare én gang i året.

Variabel temperatur

IKKE BRA NOK: Tønsbergs Blads restaurantanmeldere synes ideen bak retten er fin. Dessverre er ikke maten bra nok.
IKKE BRA NOK: Tønsbergs Blads restaurantanmeldere synes ideen bak retten er fin. Dessverre er ikke maten bra nok.(FOTO: )

Det tok ikke mange minuttene før de satt med hver sin meny og drikke var servert. Druen festet raskt øynene på juleplanken.

– Ribbe og pinnekjøtt på samme tallerken kan man ikke si nei til, konstaterer Druen selv om vedkommende var litt skeptisk til hvordan de skulle få plass til alt på ett fat.

Havariet

Nedre Langgate 30E

3126 Tønsberg

Telefon: 33358390

Priser: Juletorsk 329,- Juletallerken/Ribbe 339,- Pinnekjøtt 369,- Juleplanke 389,-

Dessert: 102-122,-

Mat 2

Miljø/Julestemning 3

Service 4

Totalt: Terningkast 2

Juletorsk med bacon, rødbeter og ertepuré fristet Dill denne kvelden.

Det tok ikke lange tiden før maten ankom med matheisen opp i den luftige toppetasjen. Dill smilte fornøyd da torsken ble satt på bordet og Druens planke inneholdt rikelig med både ribbe og pinnekjøtt.

Kald fisk

Etter et par munnfuller bad Dill Druen smake på ertepureen og rødbetene.

– Helt nydelig smak av erter og perfekt konsistens. Rødbetene er syltet og har gode julekrydder med seg. Lovende start, mener Druen.

Torsken klarte ikke å følge opp de gode smakene da den manglet salt, smak av smør (smørdampet) og var tørr. I tillegg

HOLDER IKKE: Fisken var kald, manglet smak og var kald.
HOLDER IKKE: Fisken var kald, manglet smak og var kald.(FOTO: )

var temperaturen på det ene stykket lunken og på grensen til kald noen steder. Det samme gjaldt den delikate symfonien av grønnsaker hvor flere av grønnsakene var lunkne/kalde.

En forutsetning er at maten er varm. Her varierer temperaturen på flere av elementene på tallerkenen, sukker Dill.

Skuffende pinnekjøtt

Druen fikk rikelig med mat på sin juleplanke. To store ribbebiter, rødkål, surkål, potet, saus og tyttebær. Pinnekjøttet ble servert med kålrotstappe.

Druen som alltid tyvsmaker på kålrotstappa på julaften tok en rikelig bit med gaffelen. Problemet var at det ikke var noe stappe, men en rennende puré som nærmest rant gjennom gaffelen. Verst av alt var at den var lunken.

Det stoppet ikke der. Pinnekjøttet varierte også mellom varmt og lunkent. Hovedskuffelsen var uansett pinnekjøttbitene. Ikke en eneste bit var av god kvalitet. Mer fett og ben enn kjøtt på samtlige biter.

– Beklager å si dette, men jeg har aldri opplevd dårligere kvalitet. Jeg bruker mer tid på å lete etter kjøtt på pinnene enn å spise, sier Dill ergerlig. 

Ribben og tilbehøret var midt på treet. Hele tallerkenen blir en miks av brun saus som blandet seg med den rennende kålrotpureen. Alt annet enn delikat.

Begge var skuffet etter å ha fått servert delvis lunken og kald mat. Her har kjøkkenet en stor jobb foran seg.

Da avisen var innom restauranten senere for å ta bilder, var det mange som prøvde ut julematen.
Da avisen var innom restauranten senere for å ta bilder, var det mange som prøvde ut julematen.(FOTO: )