Arsenal-spiller Laurent Koscielny (t.h.) fortviler etter 3-1-tapet mot Rennes i Frankrike. Vi tror Arsenal får trøbbel i returkampen i kveld også.
Arsenal-spiller Laurent Koscielny (t.h.) fortviler etter 3-1-tapet mot Rennes i Frankrike. Vi tror Arsenal får trøbbel i returkampen i kveld også. Foto: Damien Meyer (AFP)

Arsenal kan gå på en sjokk-exit

Rennes har muligheten til å utnytte Arsenal sitt tette kampprogram.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
VM skiskyting mix stafett: Sverige snyter Norge for gullet
Oddssingel EL: Salzburg gir aldri opp
Oddssingel EL: Frankfurt kan overraske i Italia
V64 Åby:
Stor jackpotomgang med 915 596 SEK ekstra
V65 Bergen:
Vi jakter ny suksess i Bergen
Vikinglotto onsdag: Norsk alenevinner vant 221 mill kr
VM skiskyting: Her er programmet

Torsdagens langoddsprogram byr på samtlige åtte returkamper i åttedelsfinalene i Europa League. I tillegg er det siste serierunde av grunnserien i Eliteserien i ishockey i Sverige. Raw Air fortsetter med renn både for kvinner og menn i Granåsen, mens det er verdenscupavslutning i super-G både for kvinner og menn i Andorra. I Østersund er klart for single mixed stafett. Natt til fredag spilles det ti kamper i NHL.

Arsenal - Rennes U 5,00 (spillestopp kl 20.55)

Arsenal ble overrumplet av Rennes i Frankrike forrige torsdag og tapte 1-3. The Gunners slo tilbake søndag da slo Manchester United 2-0, og påførte Ole Gunnar Solskjær sitt første nederlag i Premier League.

Men å gå videre i Europa League etter 1-3-tapet mot Rennes kan vise seg å bli en tøffere oppgave for Unai Emery sine menn. The Gunners kjemper om en topp fire-plassering i Premier League denne sesongen, og selv om Wolverhampton-kampen som skulle vært spilt på lørdag er utsatt, så er kampprogrammet tett. Spørsmålet før denne kampen er om Arsenal har råd til å satse alt på avansement i Europa League. Jeg tror svaret er nei.

Rennes viste i 16-delsfinalen at de ikke er noen pushover på bortebane. De færreste hadde trodd at franskmennene skulle gå videre til åttendedelsfinalen etter at de ga fra seg ledelsen på hjemmebane mot Real Betis og kampen endte 3-3, men de gjorde alle forhåndsspådommer til skamme og slo overraskende hjemmesterke Real Betis 3-1 i Sevilla.

Når det er sagt, så er Arsenal i brukbar form i øyeblikket. De har vunnet fire av de siste seks kampene, og hjemme på Emirates har de vært vanskelige å slå. De har vunnet de fem siste kampene hjemme i Nord-London etter at Manchester United sendte dem ut av FA-cupen.

Hjemmestatistikken denne sesongen viser imponerende 18 seire, tre uavgjorte og tre tap.

Men: Det er en ting Arsenal ikke har klart å gjøre noe med. De sliter defensivt. The Gunners har kun klart å holde nullen i ni av de 24 hjemmekampene sine. Nå møter de et Rennes-lag som har vist at de er i stand til å score mål - både hjemme og borte.

De banket Arsenal 3-1 i den første kampen, og franskmennene har kun gått målløse av banen i en av de siste tolv kampene. Statistikken på bortebane bør gi frysninger på ryggen til Arsenal-fansen. De har nemlig scoret i 17 av 19 bortekamper denne sesongen. Defensivt har ikke Rennes vært like gode. De har kun holdt nullen i fire bortekamper denne sesongen.

Jeg tror Arsenal må prioritere Premier League, og det vil gå utover denne kampen. Det er mulig at vertene vinner en knapp 2-1-seier eller noe slikt, men oddsen på hjemmeseier frister ikke. Da mener jeg det er mer spennende å satse på uavgjort til herlige 5,00 i odds. Det betyr at Arsenal ryker ut av Europa. 

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør