Frankfurt og Sebastian Haller (midten) jubler sammen med Luka Jovic og Mijat Gacinovic etter seieren hjemme mot Shakhtar Donetsk i forrige runden.
Frankfurt og Sebastian Haller (midten) jubler sammen med Luka Jovic og Mijat Gacinovic etter seieren hjemme mot Shakhtar Donetsk i forrige runden. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Frankfurt kan overraske i Italia

Inter kjemper om en topp fire-plassering i Serie A og spiller byderby mot Milan til helgen. De prioriterer kanskje ikke kveldens cupkamp mot Eintracht Frankfurt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
VM skiskyting mix stafett: Sverige snyter Norge for gullet
Oddssingel EL: Salzburg gir aldri opp
Oddssingel EL: Arsenal kan gå på en sjokk-exit
V64 Åby:
Stor jackpotomgang med 915 596 SEK ekstra
V65 Bergen:
Vi jakter ny suksess i Bergen
Vikinglotto onsdag: Norsk alenevinner vant 221 mill kr
VM skiskyting: Her er programmet

Torsdagens langoddsprogram byr på samtlige åtte returkamper i åttedelsfinalene i Europa League. I tillegg er det siste serierunde av grunnserien i Eliteserien i ishockey i Sverige. Raw Air fortsetter med renn både for kvinner og menn i Granåsen, mens det er verdenscupavslutning i super-G både for kvinner og menn i Andorra. I Østersund er klart for single mixed stafett. Natt til fredag spilles det ti kamper i NHL.

NB! Fredag er det ca 513 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Inter – Eintracht Frankfurt B 3,10 B (spillestopp kl 20.55)

Den første kampen endte 0–0 i Tyskland forrige torsdag. Det kan i utgangspunktet virke som et bra resultat for Inter på bortebane i Europa League, men scorer tyskerne i kveld så har de en stor fordel.

Forutsetningen for at Inter skal gå videre til kvartfinalen i Europa League er enkel: De må de vinne på San Siro. Men hvis Frankfurt får en tidlig scoring, som slett ikke er usannsynlig, så er italienerne i kjempetrøbbel.

Inter mangler en rekke spillere på grunn av skader og suspensjoner. De savner trolig Brozovic, Miranda, Nainggolan, Icardi, Lautaro og Asamoah.

Inter spilte i Champions League denne sesongen, og målet til italienerne er å returnere til den gjeveste klubbturneringen i Europa neste sesong. De har to muligheter til å skaff seg en plass i Champions League neste sesongen enten å ende blant de fire beste lagene i Serie A eller gå til topps i Europa League.

Akkurat nå virker begge veiene ganske åpne for Inter som ligger på fjerdeplassen i Serie A, tre poeng foran AS Roma og kun ett poeng bak byrival Milan som innehar tredjeplassen.

Spørsmålet er derfor hvordan Inter og trener Luciano Spalletti prioriterer denne kampen. Jeg tror tankene deres er på helgens byderby mot Milan. Den matchen vil være utrolig viktig for dem. Det er snakk om både prestisje og en plass i Champions League.

I den første kampen mellom Inter og Eintracht Frankfurt ble det produsert en rekke målsjanser, mn ingen av lagene klarte å få ballen i mål. Selv ikke da de fikk straffespark etter 22 minutter klarte Inter å score. Kevin Trapp reddet straffesparket fra Marcelo Brozovic på mesterligvis.

Inter imponerte heller ikke i den forrige runden på bortebane. Da måtte de jobbe hardt for 1-0-seieren mot Rapid i Wien. Hjemme på Stadio Giuseppe Meazza banket de østerrikerne 4–0. Frankfurt er en tøffere motstander.

Tyskerne vant alle bortekampene i gruppespillet, og de spilte en god kamp i Ukraina da de klarte 2–2 mot Shakhtar som er et lag med massevis av erfaring i Europa.

Jeg synes Inter er satt som altfor stor favoritt i denne kampen. Særlig med tanke på at de mangler en rekke sentrale spillere før torsdagens returkamp. Inter spiller også derbymatch mot Milan til helgen. Det spørs om de vil prioritere Europa League fremfor en topp fire-plassering i Serie A. Eintracht Frankfurt har vist strålende prestasjoner i Europa denne sesongen.

O-o fra første kampen trenger ikke å favorisere hjemmelaget. Det fikk vi se i onsdagens kamp i München, hvor Liverpool slo Bayern 3–1 etter at første kampen endte 0–0 på Anfield. Vi kan fort få noe av det samme scenarioet på San Siro i kveld, tror jeg.

Frankfurt har kun tapt én av de siste 19 kampene i Europa, og jeg tror ikke de taper denne matchen heller. 3,10 i odds på Frankfurt synes jeg er ok. Spillestopp er klokken 2055.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør