Gå til sidens hovedinnhold

Visse ting overgår økonomi, FrP-Bent!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det én ting som får blodet mitt til å koke, er det mennesker som mener at økonomi er viktigere enn folks liv og helse. Blant politikerne i vårt kommunestyre, er det slike folk. Tidligere denne uken gikk Bent Moldvær (FrP), ut mot rumenerne på Trettepletten, og sa at det er fair å legge ned romleiren nå, etter et forslag fra rådmannen.

Hva er grunnen til at noen ønsker å sende hjem beboerne, spør du? Joda, det er økonomi ifølge Bent Moldvær, tidligere varaordfører fra FrP. Han mener at beboerne på Trettepletten burde sendes hjem pronto, fordi «de har hatt syv år på å seg» til å ordne forholdene, og at det koster for mye penger. 9 millioner kroner er omtrentlig det det vil koste å gi leiren nødvendige oppgraderinger, ifølge Jan Eida, kommunalsjef for eiendom og tekniske tjenester.

Disse 9 millionene vil Bent at skal distribueres til eldre og til skolene i Tønsberg, istedenfor. 9 millioner er det som skiller død fra liv. For som blant annet Gheorge, beboer i leiren sier, så kan han ikke dra hjem fordi foreldrene trenger medisiner for å behandle hjerte- og ryggproblemer, og barna må ha mat og klær til å dra på skolen. Her i Norge får han muligheten til å tjene omtrent 100 kroner dagen, som må sendes hjem til Romania, for nødvendig medisin til foreldre og klær og mat til barn.

Disse skrekkhistoriene virker til å ikke bekymre Bent noe særlig. Disse 9 millionene syntes han burde gå til eldre og barna her i Tønsberg, ikke de sultne barna og de syke eldre i Romania. Jeg vet ikke med dere, men jeg kunne gjerne ofret skole-pc og eksklusive kunst og Håndverks-materialer, for beboerne på Trettepletten.

For meg, er dette komplett galskap og en inhuman avgjørelse. At flere partier og politikere har stilt seg foreløpig nøytral, eller positive til rådmannens innstilling, er vanskelig å fatte.

Røde Kors, som har vært ekte helter og bistått leiren, kaller situasjonen hjerteskjærende, og bekymrer seg for hva som kommer til å skje, hvis Bent for viljen sin. Bents holdninger håper jeg forblir hans, og at resten av politikerne i Tønsberg kan utarbeide nye forslag, istedenfor å sende hjem mennesker i nød. Fordi det er åpenbart at noe må gjøres.

Og disse syv årene prøver Bent å framstille som en tidsfrist for beboernes opphold. Det går ikke an å kreve at beboerne skal skape ryddige forhold, når de lever fra hånd til munn, på denne måten. Jeg krysser fingrene for at resten av partiene stemmer mot forslaget, og tar i et lite tak for mennesker i nød. For det er ikke snakk om at de 9 millionene skal brukes på å redde 8 leirbeboere. Det er snakk om å redde titalls familier fra sult og sykdom.

Noen ting kan ikke måles med penger Bent! Stem nei!

Kommentarer til denne saken