Gå til sidens hovedinnhold

NB: Kommunen skal grave – holdeplasser forsvinner

Artikkelen er over 2 år gammel

Deler av Husvikveien blir stengt når kommunen skal bytte ut gamle rør. Det skaper trøbbel for bussene fra mandag 12. november – men medfører også at Jarlsø får buss.

Tønsberg kommune skal grave i Fagersand / Husvikområdet. Det skaper trøbbel for bussene som kjører i området. Det er rutene 111 Husvik og 115 Vallø som berøres.

– Linje 111 vil kjøre Jarlsøveien i stedet for om Husvik i retning ut av byen. Nye holdeplasser vil bli opprettet på Jarlsø og langs Jarlsøveien like ved krysset til Husvikveien. På retur mot byen vil linje 111 følge ordinær trasè langs Husvikveien forbi Nes og inn mot sentrum. Det betyr at stoppene på Husvikveien mellom avkjøringen til Jarlsø og Husvik skole ikke blir betjent av linje 111 og 115. Kundene henvises til nytt stopp i Jarlsøveien eller stopp ved Husvik skole, forklarer Trond Myhre, markedsdirektør i VKT.

Han forteller også at Linje 115 ikke vil kjøre Husvikveien i retning ut fra byen, men vil kjøre Narverødveien i begge retninger til og fra Vallø.

LES OGSÅ: Nå kan du ta bussen til sykehusdøra

Etterspurt

– Det betyr at busskunder i Husvikveien mellom avkjøringen til Jarlsø og Husvik skole mister tilbudet. Samtidig endres traseen på 111 slik at vi vil betjene Jarlsø, noe som har vært svært etterspurt, sier han.

Endringene gjelder fra 12. november.

LES OGSÅ: Midt i busskaoset måtte Mille (16) ringe VKT for å holde igjen skolebussen: – Mister jeg den går det på fraværsgrensa

Skifte rør

Årsaken til stenging av veien er fordi kommunen skifter ut gamle rør.

– Det er vanskelig å si helt nøyaktig hvor lang tid dette vil ta, men det er sagt at det vil ta inntil tre måneder, sier Bjørnar Sæther, avdelingsleder prosjekt vann og avløp ved Bydrift i Tønsberg kommune.

LES OGSÅ: Her står bussene og stamper i kø etter at rutene ble lagt om: – Forsinkelsene kan bli opp til 30 minutter

Viktig jobb

Han forteller at det er en viktig jobb som skal gjøres.

– Vi skifter ut gamle rør i tillegg til at vi separerer avløpet. I dag går kloakk og overvann i samme rør. Når det regner mye har røret vi har der i dag ikke kapasitet til å ta unna både vann og kloakk og noe kan gå i et overløpsrør. Dermed kan kloakk havne i sjøen. Med et eget rør for kloakk vil ikke det skje, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.