Takk for fyldig tilbakemelding på mitt debattinnlegg «Arkitektulleopprøret». Jeg registrerer at du forsøker å gjøre dette til en arkitekturdebatt, spesifikt med å advare meg mot å synse «i et komplekst fagfelt av jus, estetikk og miljøkunnskap som krever noe mer enn subjektiv synseerfaring». Da er det flaks for meg at jeg ikke har skrevet om arkitektur. Jeg overlater mer enn gjerne arkitekturdebatter til folk med mer faglig tyngde enn meg, jeg leser dine grundige innlegg om dette med interesse, og irriterer meg bare moderat når du innimellom blir litt moralistisk og tillegger andre meninger de ikke har.

LES OGSÅ: Arkitekturopprør og synsetull

Som erfaren avisdebattant kjenner du kanskje til det enkle og effektive grepet med å starte og avslutte med tema? I mitt innlegg starter jeg derfor med å skrive om at jeg synes Tønsbergs Blad bør holde seg for god til å ukritisk gjengi noe som oppfattes som en mobbekampanje, og avslutter med en oppfordring til redaktøren om å ikke forsterke slike negative ukulturer bare fordi «disse temaene har gode lesertall» (ref. leder i papiravisen 22.11. 2022).

LES OGSÅ: Et grøss fra Gauterød

Kunne handlet om noe annet

Arkitekturopprøret (les: ikke arkitektur) er et eksempel som illustrerer poenget mitt. Det kunne faktisk handlet om noe helt annet. Det finnes mange fine Facebook-grupper og andre typer diskusjonsfora på internett som begynner med gode hensikter og etter hvert imploderer i hets og stygge kommentarer. Debattinnlegget mitt kunne handlet om for eksempel velforeninger, vegetarmat og veiutbygging, og poenget mitt ville fremdeles vært det samme.

LES OGSÅ: Arkitektulleopprøret

Så den egentlige avsporingen her er vel at du har investert tid, krefter og spalteplass på å tillegge meg meninger om at jeg synes det «stilig og tilpasset» på Kaldnes. Tro det eller ei, det er faktisk uinteressant hva jeg mener om Kaldnes. Siden innlegget ditt på mange måter er en tolkning, vranglesning og synsing om mitt debattinnlegg, kan du få tolke og tenke videre på hva jeg egentlig mener om blokkbebyggelse i sentrumsområder. Det er fremdeles uinteressant på trykk, men er en samtale jeg mer enn gjerne tar hvis vi en gang møtes.