SpareBank 1 BV med årsresultat på nærmere 600 millioner: – Helt avgjørende for å utvikle oss

FORNØYD: Administrerende direktør i banken Rune Fjeldstad smiler for gode resultater.

FORNØYD: Administrerende direktør i banken Rune Fjeldstad smiler for gode resultater. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bankens styre foreslår også et rekordstort utbytte.

DEL

(Vestviken 24) – Et godt resultat gir oss muligheten til å satse ytterligere på å være en støttespiller for vekst i lokalsamfunn og næringsliv de stedene vi er representert, sier administrerende direktør Rune Fjeldstad.

SpareBank 1 BV (Buskerud og Vestfold) leverer et årsresultat på 596 millioner etter skatt. Videre foreslås det et rekordstort utbytte på 2,95 kroner per egenkapitalbevis, heter det i en pressemelding fra banken.

– Det er helt avgjørende for oss å skape gode resultater for å kunne ha midler til å utvikle oss videre og vokse i takt med kundens behov. Samtidig kan vi på denne måten være en aktiv medspiller gjennom å bidra til nærings- og boligutvikling i våre markedsområder, sier Fjeldstad.

Kundevekst

– Banken har en utlånsvekst på 8,2 prosent, noe som er godt over markedsveksten på 5,4 prosent. Det har også vært god innskuddsvekst i 2018, spesielt gjennom bankens nye spareprodukter MesterSpar og GenerasjonSpar som ble lansert i fjor høst, ifølge pressemeldingen.

Ifølge banken, som blant annet har kontor i Sandefjord, strømmer det nye kunder til dem.

– Vi vil fortsette å møte deres behov blant annet ved å investere ytterligere i nye digitale løsninger, og samtidig tilby relevant og god personlig rådgivning lokalt, sier direktøren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken