Gå til sidens hovedinnhold

Nye rådgivere vil få vestfoldingers penger til å yngle

Artikkelen er over 3 år gammel

Rådgivningsselskapet Forvaltningshuset har i lengre tid hatt gode, lojale kunder i Vestfold. – Vi så at det var et potensial her. Derfor har vi nå etablert kontor i Tønsberg, sier daglig leder i Vestfold-avdelingen, Bård Åke Petersson.

(Vestviken 24)

Foreløpig er de bare tre ansatte. Men avdelingen holder til i romslige, nyoppussede lokaler i Nedre Langgate, og er allerede i markedet for nye medarbeidere.

– Jeg regner med at vi vil være seks-sju ansatte i løpet av et par år, sier Petersson.

Sterk omsetningsøkning

Nasjonalt økte Forvaltningshuset omsetningen med 40 prosent i første halvår i år. Dette halvåret ble dermed det sterkeste i selskapets historie.

– Vi forvalter i dag ca. fem milliarder kroner for rundt 3.000 kunder, privatpersoner, investeringsselskaper og stiftelser. Kapitalen er doblet på ca. to år, forteller Petersson og senior formuesforvalter Martin Lie Andersen.

Totalt har Forvaltningshuset i dag 60 ansatte fordelt på sju kontorer. Målsettingen er å gi kundene solide investeringsporteføljer, basert på langsiktige råd og uavhengig kapitalforvaltning.

– Vi har ingen insentiver for å velge ett investeringsprodukt i stedet for noen andre. Sånn sett sitter vi på kundens side av bordet, sier de.

– Hvorfor skal kundene gå til dere framfor andre aktører i finansbransjen?

Personlige møter

– Vi er opptatt av å legge gode forvaltningsplaner, tilpasset hver enkelt kunde, i samspill med kundene. Mens noen aktører digitaliserer sin rådgivning så mye at noen kunder har vanskelig for å henge med, vil vi fortsette å tilby kundene våre personlig uavhengig rådgivning, gjennom en fast formuesforvalter.

Vi har selvsagt også digitale verktøy, men erfaringen er at mange mennesker med kapital og formue foretrekker den personlige kontakten, sier Bård Åke Petersson.

Investeringsselskapet JO Capital AS, eid av Bergens-baserte Johan Odvar Odfjell, investerte i sommer 55 millioner kroner i Forvaltningshuset, i en rettet emisjon.

Kapitalen skal brukes til fortsatt vekst og teknologisk innovasjon.

– Vi har sterk tro på selskapets kundekonsept, de ansatte og selskapets langsiktige strategi. Forvaltningshuset er Norges best posisjonerte utfordrer, og har nå kapital til å ta en ledende rolle framover, sa styreleder i JO Kapital, Tore Hopen, i den forbindelse.

Hovedeierne i Forvaltningshuset, Tore Malme og Lars Gundersen, fortsetter som majoritetseiere etter emisjonen.