Gå til sidens hovedinnhold

Disse ungdomsbedriftslederne skal vise seg fram under gründeruka

Artikkelen er over 5 år gammel

Har du noen gang hatt behov for et sammenleggbart skojern, et bredere utvalg av vegansk eller vegetariansk mat eller en roterende solcelle? Det har ungdomsbedrifter fra Færder, Nøtterøy og Greveskogen videregående skoler tenkt på.

(Vestviken 24)

– Vi har laget en prototyp av et sammenleggbart skojern, slik at de som sliter med for eksempel hofter eller legger skal få en mer aktiv hverdag, sier Thea Alveid fra Nøtterøy vgs.

Alveid, Susanne Tangård (Færder vgs.) og Fredrik Adolfsen (Greveskogen vgs.) er daglige ledere i hver sin ungdomsbedrift som har blitt plukket ut som vinnere ved sine skoler, og som dermed får sjansen til å vise seg fram en dag på pop-up-shopen i Tønsberg under gründeruka neste uke.

Tangård leder en bedrift som ønsker å importere vegansk eller vegetariansk mat fra Sverige, for å få et bredere utvalg på denne siden av grensen. Adolfsen og gjengen hans har laget en roterende solcelle som følger sola.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Fem dager i fem byer

Gründeruka Vestfold arrangeres fra 14.–19. november, og gjennom uka skal Sandefjord (mandag), Horten (tirsdag), Larvik (onsdag), Holmestrand (torsdag) og Tønsberg (fredag) vies en hel dag hver, med ulike temaer fra dag til dag. Arrangementene er gratis å være med på.

– Vi får ganske mange gründere i en tidligfase som vi ellers ikke når, fordi terskelen er så lav for å komme. Og det er veldig lav terskel for å ta kontakt når man står side om side på en sånn konferanse, sier Ellen Kristine Gran, daglig leder ved Næringssenteret i Vestfold.

– Vi ønsker å skape en gründerkultur i Vestfold, med verdiskaping og flere arbeidsplasser i det private. Vi ønsker at flere skal starte næring og drive og at flere skal lykkes. Vi har tro på å lære av hverandre. Det er ingen som lykkes alene, sier Trine Tenvik, næringsrådgiver i Tønsberg kommune.

Det hele avsluttes fredag ettermiddag og kveld på Gründerhuset Hi5 på Nøtterøy, hvor gründerprisen skal deles ut. Prisen ble delt ut for første gang i fjor, og det var Sandefjord-selskapet EasyWeb Norge AS som stakk av med seieren da.

Les også: Unge gründere med store kunder vant Gründerprisen 2015

For å kunne bli nominert til prisen, må bedriften være under fem år gammel, være registrert i Vestfold, ha en bærekraftig forretningsidé og ha begynt å tjene penger. Til forskjell fra i fjor skal en fagjury plukke ut tre finalister, og så skal publikum i salen stemme fram vinneren.

Vil ut i markedet

For ungdomsbedriftene er gründeruka et viktig ledd i å vise seg fram for allmennheten.

– Vi laget en konkurranse på hver av disse tre skolene hvor bedriftene kunne få pitche sin idé. Premien skulle være en dag på pop-up-shopen. Det er en gylden mulighet til å bringe dem ut i en reell setting, og man får snakke med potensielle kunder om ideen sin, sier Thomas Heggertveit, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestfold.

– Nå får vi muligheten til å markedsføre produktene våre og lære av andre gründere, sier Tangård.

Les også: Disse eier Vestfolds bedrifter

Alle har målsetting om å få produktene ut i markedet, men de er klar over at det enda er en lang vei dit. Men troen kan ingen ta fra dem.

– Bare vi jobber nok og målrettet, skal dette gå, sier Alveid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.