Høyskolens rektor vil ikke flytte festen fra Brunstad

INGEN HOLDEPUNKTER: Petter Aasen skriver at påstandene er undersøkt, men at det ikke er funnet noen «holdepunkter for at OCC bryter Arbeidsmiljøloven og driver med sosial dumping».

INGEN HOLDEPUNKTER: Petter Aasen skriver at påstandene er undersøkt, men at det ikke er funnet noen «holdepunkter for at OCC bryter Arbeidsmiljøloven og driver med sosial dumping». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rektor Petter Aasen på Høgskolen i Sørøst-Norge vil gjennomføre festen på Oslofjord Convention Center, til tross for protester fra ansatte. Det skriver Khrono, uavhengig nyhetsavis for høyere utdanning og forskning.

DEL

(Vestviken 24) Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) blir trolig universitet i år. Det skal feires med en stor fest for alle 1.600 ansatte. Stedet hvor festen skal arrangeres, har skapt debatt.

Påstand om sosial dumping

Ledelsen inviterte nemlig til fest på Oslofjord Convention Center (OCC), på Brunstad i Stokke, som er eid av Oslofjord Holding, som igjen er eid av Brunstad Christian Church (BCC).

Flere ansatte reagerte på invitasjonen, skrev Khrono i påsken. De pekte på at konferansesenteret har blitt anklaget for sosial dumping og negativ sosial kontroll. Hovedtillitsvalgt i NTL ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Øyvind Bakke sa at han personlig ville anbefale at festen ble holdt et annet sted- men at de ansatte fortjente en fest.

HELT VANLIG VIRKSOMHET: — Vi driver helt vanlig kommersiell virksomhet, sier direktør ved OCC, Tore Jørgensen, og legger til at han setter stor pris på at rektor personlig engajserte seg og satte seg grundig inn i saken.

HELT VANLIG VIRKSOMHET: — Vi driver helt vanlig kommersiell virksomhet, sier direktør ved OCC, Tore Jørgensen, og legger til at han setter stor pris på at rektor personlig engajserte seg og satte seg grundig inn i saken. Foto:

Tirsdag denne uka hadde rektor Petter Aasen møte med åtte tillitsvalgte ved høgskolen om saken.

LES OGSÅ: Vil boikotte høyskolens gigantfeiring på Brunstad

«Fagforeningslederne ga uttrykk for at medarbeiderne fortjener en fest! Samtidig ble det understreket at stedsvalget er en vanskelig sak, og at det finnes ulike meninger blant medlemmene i alle foreningene. Ingen av fagforeningene rådet meg til å avlyse arrangementet på grunn av ulovlig virksomhet/brudd på Arbeidsmiljøloven, da det ikke finnes dokumentasjon for at det faktisk foregår sosial dumping. Ingen av fagforeningene vil heller støtte oppfordringen om boikott av festen. To av organisasjonene ba rektor om å vurdere valget av arrangementssted, da det kan medføre at HSN tas til inntekt for verdier og handlinger som BCCs står for», skriver rektoren.

Ingen holdepunkter

Petter Aasen skriver i den to siders uttalelsen at påstandene er undersøkt, men at det ikke er funnet noen «holdepunkter for at OCC bryter Arbeidsmiljøloven og driver med sosial dumping».

Aasen skriver at HSN prinsipielt legger grunnleggende vekt på religions- og trosfriheten, og at det i denne saken ikke tas hensyn til eiers religionsutøvelse.

«BCC er dessuten ikke involvert i driften av OCC. OCC er den eneste etablerte totalleverandøren i vår region som kan huse og fasilitere et arrangement av denne størrelsen. Jeg har derfor kommet til at festen gjennomføres som planlagt. Samtidig har jeg selvsagt respekt for at enkelte medarbeidere kan vurdere situasjonen annerledes og velge ikke å delta på arrangementet,» skriver Aasen.

Han avslutter med å understreke at debatten om feiringen er «legitim, viktig og ønsket», og at den har ført til det han kaller en grundig gjennomgang av påstandene.

«Jeg ser imidlertid at vi i tiden som kommer må legge bedre til rette for gode arenaer for meningsutveksling og dialog,» avslutter rektor Petter Aasen.

Helt vanlig virksomhet

Direktør ved Oslofjord Convention Center, Tore Jørgensen, sier i en kommentar til Khrono at de ikke trengte å ha noe møte med Høgskolen i Sørøst-Norge for å ordne opp i eventuelle misforståelser rundt arrangementet.

–#8212; Jeg hadde en telefonsamtale med rektor Petter Aasen for halvannen uke siden og da hadde han allerede funnet ut det meste selv, sier Jørgensen, som hele tiden har vært sikker på at HSN ville gjennomføre festen sin hos OCC.

–#8212; Vi driver helt vanlig kommersiell virksomhet, sier han og legger til at han setter stor pris på at rektor personlig engasjerte seg og satte seg grundig inn i saken.

En av de ansatte som opprinnelig reagerte på valget av OCC, Heidi Biseth, ønsker ikke kommentere saken ytterligere, ifølge Khrono. Hun sier at hun bare har oppmuntret til å ikke holde festen på Oslofjord Convention Center, og at hun ikke kommer til å delta på feiringen så lenge festen holdes der.

Artikkeltags