Sanner drysser millioner over vestfoldskommuner

GAVMILD: Jan Tore Sanner deler ut 18,5 millioner kroner til Vestfolds-kommuner. Her fra et tidligere møte med fylkesmann Erling Lae og ordførere fra kommunene.

GAVMILD: Jan Tore Sanner deler ut 18,5 millioner kroner til Vestfolds-kommuner. Her fra et tidligere møte med fylkesmann Erling Lae og ordførere fra kommunene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sammenslåingsvillige kommuner belønnes med 18,5 millioner kroner.

DEL

(Vestviken 24) – Kommunene i Vestfold har gått foran i kommunereformen. Det går fra 14 til 6 kommuner i fylket, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Bredbånd og veier

I løpet av 2016 deler han ut 18,5 millioner kroner til Vestfolds-kommuner. Den totale potten er på 50 millioner kroner.

– Tilskuddene til sammenslåingene i Vestfold vil hjelpe kommunene med å bygge noe nytt, og vil binde de nye kommunene bedre sammen, fortsetter han.

Pengene kommer fra en tilskuddsordning som Stortinget vedtok til 2016-budsjettet. Kommuner som vedtar sammenslåing før 1. juli kunne søke penger til infrastrukturprosjekter. Dette kan være veier, bredbånd og digitaliseringstiltak.

Tjøme og Nøtterøy

I årets søknadsrunde mottok departementet 41 søknader fra 106 kommuner.

– Jeg vil gi honnør til kommunepolitikerne som nå har tatt en viktig og fremtidsrettet beslutning om å slå seg sammen med en eller flere naboer,

Disse kommunene får tilskudd i 2016

■ Larvik, Lardal: 4 millioner kroner, bredbånd til kommunal infrastruktur

■ Stokke, Andebu, Sandefjord: 5 millioner kroner, bredbånd til kommunal infrastruktur

■ Tjøme, Nøtterøy: 4 millioner kroner, digitalisering av tjenester

■ Hof, Holmestrand: 4 millioner kroner, utbedring av Dokka-krysset i Hof

sier Sanner.

– Kommuner som slår seg sammen får god økonomisk støtte, og denne støtten til infrastrukturtiltak kommer i tillegg. Jeg håper disse tilskuddene kommer godt med i etableringen av nye og sterkere kommuner, sier han.

Dobler opp i 2017

Men det tar ikke slutt der. Mens departementet deler ut 50 millioner i år, skal de doble beløpet i 2017. Og det er ingen hindringer for kommuner som har søkt før, å gjøre det igjen. Dermed kan det regne flere millioner over sammenslåingsvillige Vestfold.

Artikkeltags