(Vestviken 24)

I løpet av det neste året skal Høyt & Lavt klatreparker utvide med fire nye parker i Trondheim, Bjorli, Valsøy og Hemsedal. Høyt & Lavt-nettverket vil da øke til 14 parker på landsbasis.

– Vi begynner raskt med byggingen av parkene. Vi har allerede satt i gang i Trondheim, og tidlig i høst begynner vi byggingen i Bjorli, før vi går direkte over til Valsøya. Parken i Hemsedal skal stå ferdig i løpet av sommer en 2018, sier markedssjef i Høyt & Lavt, Ole Kristian Hansejordet.

– Det er veldig spennende å se at konseptet vokser. Det sier noe om den økende interessen og markedet i Norge, sier legger han til.

Les også: Her er den nye sentrumssjefen

Drives i henhold til konseptet

Parkene skal drives av lokale eiere som har vært på banen i lang tid. Nå er finansieringen på plass, og både bygge- og franchise-kontrakt er signert.

– Dette er initiativrike drivere som har vært interessert over en lang periode, med områder som vi mener er passende til å etablere en Høyt & Lavt-park, forteller Hansejordet.

Høyt & Lavt er Skandinavias største nettverk av klatreparker. Det er viktig for Hansejordet at de nye parkene driver i henhold til konseptet.

– Hver park er unik, og ingen løyper er like i de forskjellige parkene på grunn av lokasjonen. Men når en har besøkt Høyt & Lavt her hos oss, og kommer til parken i Bø eller Kristiansand, skal man vite at man har konseptet i bunn, mener Hansejordet.

Klatreparkene bygges i henhold til internasjonale og nasjonale standarder, og hver park er skreddersydd til det aktuelle terrenget. Det neste året skal markedssjefen i Høyt & Lavt reise rundt og følge opp både nye og eksisterende parker.

– Vi gleder oss til å komme i gang. Det er spennende å se at en Høyt & Lavt-opplevelse nå blir mer tilgjengelig for Norges befolkning, sier Hansejordet.

Les også: Strålende start på sommeren for Høyt & Lavt

– Nå kommer vi til å klatre oftere

Hedda (7) og Rasmus (5) Larsen Natvig fra Trondheim besøkte Høyt og Lavt på Steinsholt mandag formiddag sammen med mamma Ingunn Natvig og pappa Per-Otto Larsen Natvig. 

– Jeg har sånn høydeskrekk. Så det er litt spennende og litt skummelt samtidig, sier Hedda, som er i gang med dagens andre løype.

Familien besøkte klatreparken for første gang i fjor, men da var ikke Rasmus høy nok til å få være med resten av gjengen i løypene. Dét er han i år.

– Denne var vinglete, sier han idet han følger etter søsteren sin gjennom et nett i den grønne løypen med navnet «Familie Lavt».

Mamma Ingunn er veldig fornøyd med parken på Steinsholt og gleder seg til Høyt & Lavt står klar til å ta imot gjester også i Trondheim.

– Dette er kjempestas, og passe utfordrende. Vi er veldig spent på parken som kommer i Trondheim. Den ligger kun to kilometer fra byen, og da går det an til å være der oftere. Vi kommer nok til å klatre mer det neste året, smiler Ingunn.

Les også: Sørger du for sikker sommer?

 

Første aktivitetstårnet av sitt slag i Norge

I tillegg til å bygge fire nye parker, har Høyt & Lavt nå bygget Norges første aktivitetstårnet i heltre i Lom i Gudbrandsdalen.

– Dette klatretårnet har vært et spennende utviklingsprosjekt, hvor en har flere aktiviteter samlet på ett sted, forteller Hansejordet.

Høyt & Lavt har stått for konseptutviklingen og byggeleveransen på bestilling fra Aktiv i Lom og Sport 1, som nå driver klatretårnet.

– Dette kan være et godt alternativ for dem som ikke ønsker å etablere en fullverdig park, men som fremdeles ønsker å være i aktivitet. Vi håper på å kunne bygge dette flere steder i landet, sier Hansejordet.