(Vestviken 24)

– Nyheten om at styreleder trakk seg med umiddelbar virkning søndag kom overraskende på oss alle. Saken i Aftenposten og påstandene om intern misnøye, og splittende lederstil kjenner vi oss ikke igjen i. Vi er en samlet ledergruppe som stiller oss bak Anita Krohn Traaseth, heter det i en pressemelding fra ledergruppa. Anita Krohn Traaseth er fra Sandefjord.

Gruppa viser dessuten til at styret gjennom fungerende styreleder Jørand Ødegård Lunde har presisert at styret har tillit til daglig leder, og at både eiere og oppdragsgivere har gitt uttrykk for at de er fornøyd med jobben hun gjør.

Heller ikke tillitsvalgte i selskapet kjenner til påstandene om intern strid.

– Dette kom som lyn fra klar himmel for meg og mine medlemmer. Samarbeidet med Anita Krohn Traaseth er blitt bedre og bedre de siste årene. Vi har ikke fått noen signaler om at noe slikt skulle dukke opp, sier hovedtillitsvalgt Tom Falk Hald i fagforbundet Parat, som organiserer 40 ansatte i selskapet, til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Anita Krohn Traaseth spiller en av hovedrollene når styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg

LES OGSÅ: Innovasjon Norge: – Styret har tillit til administrerende direktør

Styrelederen trakk seg

Søndag kveld ble det kjent at Per Otto Dyb har trukket seg som styreleder i Innovasjon Norge med umiddelbar virkning. Ifølge Aftenposten, som først omtalte saken, skal årsaken være at deler av styret i Innovasjon Norge ikke lenger har tillit til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.

Dyb mener styret er overkjørt av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en prosess der Traaseths stilling som administrerende direktør skal være eneste tema.

(saken fortsetter under bildet)

 

Vil ha svar

Opposisjonen på Stortinget vil vite om næringsministeren har brutt sentrale prinsipper for statlig eierskapsstyring i sin dialog med den nå avgåtte styrelederen.

På telefon fra statsbesøk i Argentina avviser Røe Isaksen dette.

– Jeg har opptrådt i tråd med prinsippene om god eierstyring, men skal selvfølgelig svare på alle spørsmål fra Stortinget så raskt og grundig som jeg kan, sier han til NTB.

Kjente til prosessen

Til tross for at styret i Innovasjon Norge nå sier de stiller seg bak Traaseth, skriver Aftenposten at flere av styremedlemmene er kritiske til hennes lederstil. Næringsministeren vil ikke svare konkret om han var kjent med dette. Men han har imidlertid bekreftet at han var kjent med at styreleder "arbeidet med ansettelsesforholdet til daglig leder", som han uttrykker det.

– Styreleder ba om et møte med meg, der han fremmet sine synspunkter. Jeg er også orientert om tidligere møter som han har hatt med min forgjenger, sier han.

Ryddig håndtering

Ifølge Røe Isaksen er det sentrale for hans del at styret håndterer sitt forhold til administrerende direktør ryddig.

– For to uker siden fikk styreleder beskjed om at han ikke ville bli renominert av valgkomiteen. Det bør unngås at en avtroppende styreleder setter i gang en prosess om administrerende direktør på tampen av sin periode. Dette spørsmålet hører naturlig til det nye styret i selskapet, sier næringsministeren.

Traaseth er selv på jobbreise til New York. I en epost til Aftenposten skrev hun søndag at styret ikke har tatt opp med henne at hennes stilling angivelig har vært til vurdering.

– Jeg er ikke gjort kjent med denne misnøyen og anser det som svært alvorlige påstander, skriver hun.

(©NTB)