Byvideo sprer seg i kjempefart: – Det virker som om vi traff en fin nerve

FOLK KJENNER SEG IGJEN: - Med de visningstallene vi ser nå tenker jeg at vi har truffet en fin nerve i forhold til hva folk kjenner seg igjen i i Tønsberg-regionen, sier Charlotte Svensen.

FOLK KJENNER SEG IGJEN: - Med de visningstallene vi ser nå tenker jeg at vi har truffet en fin nerve i forhold til hva folk kjenner seg igjen i i Tønsberg-regionen, sier Charlotte Svensen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag kveld publiserte Pulserende Kystperle en ny promovideo om Tønsberg. Onsdag formiddag var den delt mer enn 600 ganger og vist mer enn 60.000 ganger på Facebook. I tillegg kommer visninger på YouTube.

DEL

(Vestviken 24) #tonsberglivet heter videoen, som er satt sammen av videoer og bilder innsendt av folk flest.

Mer enn 900 bidrag

– I sommer gikk vi ut, sammen med Tønsbergs Blad, og ba folk sende oss klipp som illustrerer livet deres i Tønsberg-distriktet på en god måte. Vi fikk inn mer enn 900 bidrag, forteller daglig leder i Pulserende Kystperle, Charlotte Svensen, til vestviken24.no.

LES OGSÅ: Har du eller kan du lage et videoklipp som viser #tønsberglivet ?

Det er disse bidragene som er satt sammen til promovideoen, som er lydsatt med en vakker og stemningsfull versjon av Jahn Teigens klassiker «Gi meg fri», om livets egen hvilepuls.

Se videoen her:

Musikken er laget spesielt til filmen, forteller Svensen.

– Da Teigen sa ja til at vi kunne bruke sangen, og vi fikk den talentfulle Tønsberg-jenta Agnes Stock til å lage sin egen tolkning, var vi ikke i tvil om at det skulle bli filmmusikken.

#HORTENLOVE: - Videoen førte ihvertfall til at folk ble mer stolte av byen sin, sier næringssjef i Horten, Karl Jørgen Tofte.

#HORTENLOVE: - Videoen førte ihvertfall til at folk ble mer stolte av byen sin, sier næringssjef i Horten, Karl Jørgen Tofte. Foto:

Teksten passer veldig godt til å beskrive Tønsberg-livet, og mange av oss som bor her har minner knyttet til originalen. Nå håper vi at også den nye versjonen vil vekke minner om stedet vi bor på.

Kort faktainfo

I videoen vises også kortfattet faktainformasjon om Tønsberg-distriktet, som at her vil barn finne 3.800 lekekamerater i barnehager, at distriktet har 220 butikker og spisesteder, 500 nye boliger under oppføring, 601 km kystlinje, 200 øyer i skjærgården, 201 km med skiløyper og 1.146 år med rik historie.

Dert har vært publisert en Tønsberg-video tidligere også, og både Sandefjord og Horten har gjort det samme. Videoen #hortenlove har fått stor oppmerksomhet etter at den ble publisert for snart to år siden

Det var næringslivet i Horten og Horten kommune som gikk sammen om å lage denne filmen, for å bygge stolthet blant innbyggerne og øke interessen for Horten som besøkssted, og ikke minst bosted. I løpet av noen måneder passerte den 100.000 visninger på YouTube, forteller næringssjef i Horten, Karl Jørgen Tofte.

LES OGSÅ: Slik skal Vestfold-byene bli merkevarer

– Virket videoen i forhold til å bygge stolthet og interesse for Horten?

–  Vi har ikke målt effekten, men det vi ser og hører er at den har hatt enorm effekt når det gjelder folks stolthet overfor byen sin. De har i mye større grad blitt ambassadører for Horten. Den har også gitt oss mye oppmerksomhet utenfor byen, som vi håper skal bidra til at flere vurderer å flytte hit, sier Karl Jørgen Tofte.

Bygge merkevaren

Pulserende Kystperle er et selskap som skal forene gode krefter om å bygge merkevaren Tønsberg utad. Det tror Charlotte Svensen absolutt at man kan lykkes med gjennom #tonsberglivet.

– Da vi publiserte den lørdag kveld så vi med en gang at den spredde seg raskt. Og med de visningstallene vi ser nå, tenker jeg at vi har truffet en fin nerve i forhold til hva folk kjenner seg igjen i i Tønsberg-regionen.

Visningstallene tilsier at videoen har nådd ut over regionens egne innbyggere. Jeg ser også at mange i FB-kommentarene tagger venner og familie andre steder og forteller dem at «slik har vi det her.»

Målsettingen var at videoen skulle synliggjøre det ekte Tønsberg-livet.

– Til glede for dem som allerede bor her, og forhåpentligvis til inspirasjon for familier og andre som kan tenke seg å flytte hit, sier daglig leder i Pulserende Kystperle, Charlotte Svensen, til vestviken24.no.

Artikkeltags