Gå til sidens hovedinnhold

Etter 25 år i media skal han drive kommunal næringsutvikling

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter mange år i Tønsbergs Blad skifter Jan Erik Hvidsten (47) bransje, og blir Sandefjords nye næringssjef.

(Vestviken 24)

Nye Sandefjord kommune har bestemt at de skal bli blant landets beste kommuner på næringsutvikling. Nå er en viktig brikke på plass for å få til dette.

Fredag formiddag fikk han tilbudet. Dermed blir Jan Erik Hvidsten kommunens næringssjef.

– Det er veldig spennende at Sandefjord er ambisiøse på næringsområdet. Det var en av grunnene til at jeg ville ha jobben. Næringsutvikling er et område jeg brenner veldig for. Betydningen av arbeidsplasser og næringsliv ligger hjertet mitt nær, forteller Hvidtsten.

Han er født og oppvokst i Sandefjord, er gift, har to barn og bor på Vindal. Nå går han fra ansettelse i Tønsbergs Blad, og arbeid som utviklingssjef for Amedias aviser i  Vestfold. Et av ansvarene hans har vært næringslivsnyhetene på Vestviken24 de siste tre årene.

Sistnevnte jobb har gitt ham et bredt kontaktnett ute blant fylkets bedrifter. Nå ser sandefjordingen fram til å få jobbe i hjembyen, etter å ha jobbet 25 år i mediebransjen.

Bindeledd mot næringslivet

– Det er ganske nøyaktig 25 års siden jeg troppet opp til min første avisjobb. Det var i Sandefjords Blad, forteller Hvidsten.

De siste årene han jobbet i SB, var han nyhetsredaktør. Han har også vært ansvarlig redaktør og daglig leder i Gjengangeren i Horten og hatt ulike redaktørjobber i Tønsbergs Blad. Nå ser han fram til å jobbe i en annen bransje.

– Jeg kommer til å bli en spiller i sjiktet mellom kommunen og næringslivet, sier den kommende næringssjefen.

En av oppgavene han skal ta fatt på når han begynner, blir å lage en ny strategisk næringsplan for kommunen. Målene som settes opp i den planen blir i stor grad hans ansvar å sørge for at blir nådd.

Les også: – Planen påvirker alle folks hverdag. Derfor bør de engasjere seg.

– Full av energi og glød

Kommunalsjef for næringsutvikling og eiendomsforvaltning, Geir Bjelkemyr-Østvang, gleder seg stort over at de nå har fått på plass hvem som blir næringssjef.

– Jeg ser veldig fram til at Jan Erik skal begynne med den solide kompetansen han representerer. Han har det initiativet og det drivet vi ser fram til å få med oss på laget. Han er en person full av energi og glød, sier han.

Akkurat når Hvidsten får sin første arbeidsdag i kommunen, er foreløpig ikke avklart. Hvidsten selv anslår at det skjer nærmere vårparten.

Hvidsten blir kollega med næringslivskoordinator Anne Grethe Bakken. De to blir ansvarlige for å sette kommunens næringslivssatsing ut i livet. Bjelkemyr-Østvang blir sjefen deres. Han har også ambisjoner om å rekruttere en strategisk eiendomsforvalter, som skal drive med eiendomsutvikling. Om det blir en prosjektstilling eller om det blir en ordinær ansettelse, er ikke klart ennå.

– Vi må se det litt an. Får vi det til, så vil dette bli et slagkraftig team.

Les også: Han har solgt eiendom for 700 millioner i Sandefjord på ett år: – Det er historisk høyt