Gå til sidens hovedinnhold

SAS gir 100 millioner kroner til de ansatte

Artikkelen er over 2 år gammel

Setter av gigantsum som takk for god innsats.

(Vestviken 24)

(Nettavisen) – Det har vært flere år med fantastisk innsats fra våre ansatte for å omstille SAS. Det har ført til at man nå leverer tidenes beste resultat. Dette er en belønning for den utrolige innsatsen de har lagt ned, sier SAS-finansdirektør Torbjørn Wist til Nettavisen.

I sammenheng med at SAS legger frem sitt beste resultat i moderne tid, vil selskapet gi en gigantpåskjønning til de ansatte.

Rundt 10.000 per snute

Til sammen skal selskapets rundt 10.000 ansatte få 100 millioner kroner i bonus.

Det tilsvarer altså i snitt rundt 10.000 kroner per snute. SAS vil imidlertid ikke si akkurat hvordan pengene vil bli fordelt. 

– Dette skal vi først si til våre ansatte før vi går ut med det til media. Detaljene skal ut til de interne først, sier Wist.

SAS gikk nesten konkurs i 2012, og etter den tid har selskapet gjort store endringer, ikke minst i pensjonsavtalene. Mange ansatte måtte slutte, mens andre har måttet jobbe hardere og lengre.

– Det er en engangsbelønning. Når vi har nådd den milepælen vi har nå, følte vi det var på plass med en slik utbetaling, samtidig som vi fortsatt har fokus på leveransen ut i 2019, sier Wist.

Venter gode tall

Pengene er allerede satt av, men utbetalingen vil nemlig først skje i 2019,  under forutsetning at også det regnskapsåret går omtrent som ventet. Pengene er imidlertid allerede satt av og det skal trolig svært mye til for at de ansatte går glipp av påskjønnelsen.

– Det er noen betingelser knyttet til utviklingen i 2019 også, så det ikke bare er tilbakeskuende, men vi venter gode tall, sier Wist.

Julebord blir det imidlertid ikke for de ansatte i år heller.

– Der er vi mer restriktive. Det har vi ikke hatt på mange år, sier Wist.

Kommentarer til denne saken