Gå til sidens hovedinnhold

Cubus og Dressmann sliter økonomisk

Artikkelen er over 3 år gammel

Svak kronekurs og stadig tøffere konkurranse ødelegger bunnlinjen for konsernet bak de to butikk-kjedene, skriver Nettavisen.

(Vestviken 24)

Varner Gruppen, som blant annet eier kleskjedene Dressmann, Cubus og Bikbok, sliter med inntektene. Ifølge Finansavisen er det stor usikkerhet om tekstilkonsernet i det hele tatt klarer å levere overskudd for 2017.

Dette etter å ha levert et overskudd nær 1,6 milliarder kroner i 2015.

Allerede i fjor møtte Varner-brødrene Petter og Marius motgang. Svak norsk og svensk krone sendte varekostnadene i været. I tillegg til stadig tøffere konkurranse fra netthandel.

En kilde i konsernet hevder overfor Finansavisen at brødrene er åpne om at det går mye dårligere for klesbutikkene.

Varner er et av Nord Europas største motekonserner med nærmere 11.000 medarbeidere og 1.500 butikker fordelt på 8 land: Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Polen, Tyskland og Østerrike, skriver konsernet på egne nettsider.

Tekstilgiganten huser av blant annet motekjedene Bik Bok, Carlings, Cubus, Dressmann, Dressmann XL, Vivikes, Wow, Levi’s Store og Nike Store.

Selskapet ble startet av Frank Varner i 1962. Det er nå eid av andre og tredje generasjon, og ledes av Petter, Marius og Joakim Varner.

Kommentarer til denne saken