Gå til sidens hovedinnhold

Bedriften har fått ny sjef – og nå går det rett vei igjen

Artikkelen er over 4 år gammel

Bjarte Røed er ansatt som ny sjef for den norske delen av Aqualis Offshore, som har sitt hovedkvarter i Sandefjord. Aqualis ble sterkt rammet av oljenedturen i fjor. Nå er markedet i ferd med å snu, sier Bjarte Røed.

(Vestviken 24)

Røed avløser Bjørn Håvard Brænden som har gått tilbake til Allum, for å bygge opp igjen Allum Engineering sammen med Øivind Allum og andre tidligere kolleger.

I 14 land

Bjarte Røed kommer fra lederstillingen i Aqualis' avdeling for ingeniørtjenester og risikoanalyse. Han har tidligere vært teknologisjef og administrerende direktør hos Future Subsea AS.

Røed er professor i maritime humanfaktorer med doktorgrad i humanfaktorer fra NTNU.

Aqualis har spesialisert seg på å levere ingeniørtjenester til olje- og gassektoren. I tillegg har selskapet fusjonert seg til, og kjøpt seg kompetanse, innenfor vindkraft til havs, samt solenergi.

Den norske virksomheten ledes altså fra Sandefjord. I Norge har Aqualis også virksomhet i Asker og Kristiansund. Selskapet er for øvrig representert i 14 land.

Nå snur det

Aqualis hadde god vekst i 2015, men ble relativt hardt rammet av nedturen i olje og gass i fjor. Det hadde også konsekvenser at investor Øystein Stray Spetalen solgte seg kraftig ned i selskapet i 2016. Det førte til at aksjekursen falt med 23 prosent i løpet av et døgn.

Selskapet omsatte for 19,3 millioner kroner i 2014, og økte til voldsomme 65 millioner i 2015. I fjor ble resultatet 29 millioner kroner. Driftsresultat før skatt i fjor ble negativt med ni millioner kroner.

Inneværende år blir litt annerledes:

– 2017 er året det bunner og stiger igjen. Tidligere har vi håpet at markedet skulle snu i løpet av noen år, nå ser vi konkret at flere aktiviteter blir startet, sier Bjarte Røed til vestviken24.no.

Det er grunn til å være mer optimistisk inneværende år enn i fjor, men Røed legger ikke skjul på at markedet tok heisen ned.

– Nå tar det nok trappa opp igjen.